Άνοιξε μόλις πριν από λίγες μέρες και μοιάζει με το στέκι που ονειρεύεσαι κάθε φορά που θέλεις να πας για ένα ποτό και ένα «τσίμπημα» μετά τη δουλειά. Το higo δημιουργήθηκε από δύο παιδιά του χώρου, τον Κωνσταντίνο, που έχει αναλάβει την κουζίνα, και τη Σιντορέλα, που είναι το χαμογελαστό πρόσωπο στο σέρβις, και θυμίζει στέκι σε ευρωπαϊκή γειτονιά. Λειτουργεί ως tapas bar, με πιάτα στη μέση, πιστό στη λογική του sharing, εκείνη που κάνει το τραπέζι πιο ζωντανό και τις παρέες να έρχονται πιο κοντά.

 

Στο μενού θα βρεις περίπου 15 προσεγμένα πιάτα, με εμφανείς επιρροές από Ισπανία και Ιταλία. Από τις κλασικές πιπεριές padron και τις μπρουσκέτες με προσούτο και αχλάδι, μέχρι πιο comfort δημιουργίες, όπως κοτόπουλο με κρέμα σελινόριζας, χειροποίητα νιόκι με φασκόμηλο και άλλες μικρές εκπλήξεις. 

 

Τα ποτήρια γεμίζουν με επιλογές από τη λίστα κρασιών αποκλειστικά από μικρά ελληνικά οινοποιεία, που ταιριάζουν ιδανικά με τη φιλοσοφία του μαγαζιού, ενώ στα κοκτέιλ θα βρεις κλασικά και signature, για να απολαμβάνεις πάντα αυτό που κάνεις περισσότερο όρεξη.

 

higo: Το νέο tapas bar του Κεραμεικού

 

Το higo στεγάζεται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από το 1950 και έχει διατηρήσει τα στοιχεία του ξύλου, της πέτρας και τις φυσικές υφές που δημιουργούν μια αίσθηση νοσταλγίας. Εκείνο όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι το τζάκι, που ανάβει τον χειμώνα γεμίζοντας το μαγαζί με μια ζεστασιά που δεν συναντάς συχνά σε άλλα food bars  της πόλης.

 

Μπορείς να καθίσεις στην μπάρα για ένα ποτό και κάτι να τσιμπήσεις ή σε κάποιο από τα τραπέζια μέσα ή και έξω – αφού ο εξωτερικός χώρος είναι ανοιχτός όλο τον χρόνο. Όπου κι αν σταθείς, το vibe παραμένει χαλαρό και ανεπιτήδευτο, σαν να σε κάλεσαν δυο φίλοι να σου δείξουν το νέο τους σπίτι. 

 

Θερμοπυλών 39, @higo_ath

Οδηγός Γεύσης