Στο σημερινό επεισόδιο, ο Άρης Τσέλεπος –οινοποιός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οινολογία στο περίφημο UC Davis– μας πάει ένα γευστικό και συγκινητικό ταξίδι στην Καλιφόρνια. Μιλά για την εμπειρία του σε κορυφαία οινοποιεία της περιοχής, για τη μεγάλη φωτιά που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή αλλά και για την τεράστια ποικιλία των terroirs που κάνουν την Καλιφόρνια μοναδική. Μαζί του, ο φίλος και συνάδελφός του Δημήτρης Κίσσας, επίσης οινολόγος, μοιράζεται τις δικές του εμπειρίες από το UC Davis.

 

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, τις πυρκαγιές που άλλαξαν τον χάρτη της περιοχής αλλά και τις πρακτικές που μπορούν να εμπνεύσουν την ελληνική οινοπαραγωγή.

 

Ο Άρης ανοίγει τα αγαπημένα του κρασιά και αποκαλύπτει τον ιδανικό του συνδαιτυμόνα: τον Κλιντ Ίστγουντ. Ένα επεισόδιο που παντρεύει το πάθος για το κρασί με τη σοφία της εμπειρίας και τη χαρά της ζωής.