Κάποιες ιστορίες ξεκινούν από κάτι που λείπει. Για τον Νικόλα και τον Διονύση, αυτό που έλειπε ήταν ένα μπέργκερ που να τα έχει όλα: γεύση, ισορροπία, χαρακτήρα. Παντού δοκίμαζαν τα ίδια, που τους φαίνονταν μικρά και άψυχα ή τεράστια και αμήχανα. Κάπου εκεί σκέφτηκαν: «Αφού δεν υπάρχει, θα το φτιάξουμε εμείς». Έτσι γεννήθηκε το Big Nick, στο 145 της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Βέβαια, για να καταφέρεις να δημιουργήσεις μια νέα ιστορία γεύσης, πρέπει από πίσω να έχεις το legacy που γίνεται βάση επιτυχίας – κι αυτά τα παιδιά το είχαν.

 

Η ιστορία τους δεν είναι στημένη για το Instagram. Μεγάλωσαν στη Ζάκυνθο, μέσα σε κατσαρόλες και κουτάλες, με τον πατέρα μάγειρα και τη μητέρα εστιατόρισσα. Από μικροί έμαθαν ότι το φαγητό είναι τρόπος ζωής, κάτι που ενώνει και δημιουργεί. Όταν ήρθαν στην Αθήνα, δεν ήθελαν να ανοίξουν άλλο ένα μπεργκεράδικο, ήθελαν να φτιάξουν ένα σημείο που θα είχε ψυχή.

 

 

Κι αυτή η ψυχή φαίνεται παντού στο Big Nick: στις πατάτες που δεν παίζουν δεύτερο ρόλο αλλά γίνονται πρωταγωνίστριες με γουακαμόλε, sour cream, σπιτικές μαγιονέζες, καραμελωμένα κρεμμύδια, ακόμα και καυτερό κοτόπουλο ή κορεάτικα γλάσα. Τα μπέργκερ ξεκίνησαν από τέσσερις επιλογές και σήμερα ξεπερνούν τα είκοσι , από black angus κομμένο στο χέρι και αργομαγειρεμένες πανσέτες μέχρι vegan που σέβονται την υπόθεση «νοστιμιά».

 

Big Nick: Δύο αδέλφια έφεραν στην Αθήνα το μπέργκερ που πάντα έψαχναν

 

Το signature, το Double Smoker Sumoka, είναι η απόδειξη της εμμονής τους στη λεπτομέρεια: πανσέτες καπνισμένες και σιγομαγειρεμένες τρεις μέρες, καλοδουλεμένα patties, χειροποίητη BBQ sauce και πίκλες που ισορροπούν το σύνολο. Όλα homemade, από το cream cheese μέχρι το κέτσαπ, τις σάλτσες, ακόμα και τα γλυκά: churros, banoffee ή σοκολατένιες «βόμβες» που ολοκληρώνουν την εμπειρία.

 

Κάθε μπέργκερ έχει τη δική του μικρή ιστορία: άλλο εμπνευσμένο από Αμερική, άλλο από Κορέα, πίσω από κάθε μπουκιά υπάρχει κάτι βαθύτερο που εκφράζεται μέσα από την επιλογή τους να δουλεύουν με ελληνικές πρώτες ύλες όπως χοιρινά από τον Όλυμπο, κοτόπουλα από την Αχαΐα, τυριά από τη Νάξο, λαχανικά από την Αττική. 

 

Big Nick: Δύο αδέλφια έφεραν στην Αθήνα το μπέργκερ που πάντα έψαχναν

 

Το Big Nick δεν είναι fast food. Είναι μια εμπειρία που πατάει με το ένα πόδι στο comfort και με το άλλο στην εστιατορική μαγειρική. Μπορείς να το απολαύσεις σε τραπέζι ή να το πάρεις στο χέρι. Όπως κι αν γευτείς αυτά τα μπέργκερ, θα νιώσεις ότι συμμετέχεις σε μια μικρή προσωπική επανάσταση που έφεραν στη γευστική σκηνή ο Νικόλας και ο Διονύσης.

 

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 145, Αθήνα, 211 4186170
www.bignick.gr
, Facebook: Big Nick Athens, Instagram: bignick_ath

Οδηγός Γεύσης