Η Γκαλερί Mosaico, με χαρά σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση της Κριστίνα Μπρατούσκα με τίτλο «Η Βαύβω μίλησε». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα: Διάρκεια έκθεσης:28 Σεπτεμβρίου –08 Οκτωβρίου 2025 «Η Βαύβω μίλησε» Ατομική έκθεση της Κριστίνας Μπρατούσκα
Μετά την περσινή έκθεση «Η Μήτρα», η Κριστίνα Μπρατούσκα επιστρέφει με μια νέα ενότητα έργων υπό τον τίτλο «Η Βαύβω μίλησε», η οποία εμβαθύνει στον τρόπο που βιώνεται και εκφέρεται η γυναικεία σωματικότητα και επιθυμία.
Η Βαύβω – φιγούρα των Ελευσίνιων Μυστηρίων που σχετίζεται με τη μήτρα, τη γυναικεία ενσώματη γνώση και τη φωνή του ανείπωτου – δεν αποτέλεσε αφετηρία έμπνευσης, αλλά βρέθηκε, ταιριαστά, να συνομιλεί με το έργο: ένα τετράπτυχο φωτογραφικό σώμα και επτά εκμαγεία αιδοίων, τα οποία συνοδεύονται από προσωπικά, χειρόγραφα κείμενα.
Η έκθεση δεν επιχειρεί να εξηγήσει ή να αναπαραστήσει· επιθυμεί να δείξει. Να σταθεί. Να αφήσει τον θεατή να παρατηρήσει, να αναμετρηθεί με τη φόρμα, την επιφάνεια, την υλικότητα – μα κυρίως με τη σιωπή που σπάζει. Τα συνοδευτικά κείμενα στα εκμαγεία λειτουργούν ως κλειδιά – ενσώματα, βιωματικά.
Χωρίς διδακτισμό, η έκθεση ακουμπά σε βαθιά ριζωμένα θέματα: την παραγνώριση της γυναικείας επιθυμίας, τη μη καταγεγραμμένη απόλαυση, τη μη αποδεκτή έκφραση. Δεν επιδιώκει να μιλήσει εξ ονόματός τους, αλλά να δώσει χώρο στη φωνή τους. «Η Βαύβω μίλησε» είναι ένα κάλεσμα. Όχι σε απαντήσεις, αλλά σε παρουσία.
Ευχαριστίες Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Κορίνα Οικονόμου για την καθοριστική συμβολή της στη δημιουργική διαδικασία των εκμαγείων.
Κείμενο Κριστίνα Μπρατούσκα
Επιμέλεια έκθεσης Ζωή Κάλφα
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0