Hellenic Association for Education

Hellenic Association for Education Facebook Twitter
0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το OPEN DAY / ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ του προγράμματος Παιδαγωγικών Σπουδών του HAEd, στο campus των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα.
Tα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (ΕΚΓ) με υπερηφάνεια παρουσίασαν μια καινοτόμο και πρωτοποριακή συνεργασία με έναν από τους πιο διακεκριμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς  της Ευρώπης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο του Dundee, προσφέροντας το πρώτο (μη κρατικό) Πτυχίο Παιδαγωγικών στην Ελλάδα (Έναρξη Οκτώβριος, 2012) με την ίδρυση τoυ Hellenic Association for Education (HAEd).  

•    Το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι αυτούσιο του προγράμματος που παρακολουθούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Dundee. Οι προϋποθέσεις εισαγωγής είναι αυτές που ισχύουν για όσους θα φοιτήσουν στη Σκωτία, είτε είναι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου ή του IB Diploma Programme είτε άλλου εκπαιδευτικού συστήματος.
•    Η φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών βασίζεται στη διαδραστική σχέση μεταξύ των μαθημάτων εκπαιδευτικής θεωρίας, διδακτικής μεθοδολογίας, περιεχομένου γνωστικών αντικειμένων και σχολικής εμπειρίας. Η διάρκεια του προγράμματος σπουδών είναι 4 χρόνια.
•    Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Επιπρόσθετα, τα ελληνικά μαθήματα επιλογής,  για τον Έλληνα φοιτητή που επιθυμεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, διδάσκονται στην Ελληνική γλώσσα. Το Πτυχίο αναγνωρίζεται  από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) και το Γενικό Παιδαγωγικό Συμβούλιο της Σκωτίας (GTCS), τα οποία δίνουν το δικαίωμα ο πτυχιούχος να εργαστεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε ιδιωτικό, δημόσιο ή διεθνές σχολείο.
•    Ο φοιτητής εκπαιδεύεται σε Πανεπιστημιακό σχολείο και έρχεται καθημερινά σε επαφή με το μελλοντικό του εργασιακό περιβάλλον. Κατά συνέπεια, η θεωρία δεν είναι αποκομμένη από την πράξη και μαζί με την έρευνα αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες παιδαγωγικές σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Το πρόγραμμα του Open Day περιελάμβανε :
•    παρουσίαση του προγράμματος MA (Hons) Education http://www.dundee.ac.uk/undergraduate/courses/education.htm
•    παρουσίαση του Library & Learning Centre (LLC) του Πανεπιστημίου του Dundee (demo) http://www.dundee.ac.uk/library/
•    Ταμείο Αρωγής & Υποτροφιών
•    ξενάγηση στο HAEd, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα – το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα όπου το Ελληνικό Αναλυτικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εφαρμόζεται με τη διεθνή πιστοποίηση PYP (Primary Years Programme / 3-12 ετών)  του  οργανισμού International Baccalaureate (IB) (http://www.ibo.org/pyp/)
•    ενημέρωση για το Πρόγραμμα Ειδικής Προετοιμασίας για μαθητές Λυκείου
•    Προοπτικές καριέρας (αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ,  GTCS (General Teaching Council for Scotland) http://www.gtcs.org.uk

Στο HAEd κάθε μέρα είναι μέρα γνωριμίας – καλέστε για να κλείσετε ραντεβού με τους έμπειρους συμβούλους μας και να γνωρίσετε τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας στο 210-6030411-17.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ACS: Εύκολη και ευέλικτη παραλαβή δεμάτων με το “My favourite ACS Locker”

Market news / ACS: Εύκολη και ευέλικτη παραλαβή δεμάτων με το “My favourite ACS Locker”

Τα δέματα θα είναι διαθέσιμα για αυτόματη παραλαβή 24 ώρες το 24ωρο από το αγαπημένο ACS Locker, ή εναλλακτικά από κάποιο κατάστημα ACS που θα έχει προεπιλέξει αντίστοιχα ο πελάτης-παραλήπτης μέσω της ACiStant.
THE LIFO TEAM
Share a Coke: Η εμβληματική καμπάνια της Coca-Cola επιστρέφει και δίνει το όνομα σου στο φετινό καλοκαίρι

Market news / Share a Coke: Η εμβληματική καμπάνια της Coca-Cola επιστρέφει και δίνει το όνομα σου στο φετινό καλοκαίρι

Η Coca-Cola εμπνέεται από την μουσική και συνεργάζεται με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, για 3η διαδοχική χρονιά, τοποθετώντας την gen-z στο επίκεντρο της νέας της παγκόσμιας καμπάνιας.
THE LIFO TEAM
Σύγκρινε τώρα τιμές για όλα τα ελικόπτερα της Ελλάδας, online

Market news / Σύγκρινε τώρα τιμές για όλα τα ελικόπτερα της Ελλάδας, online

Ένα χρόνο μετά την έναρξη των πρώτων τακτικών πτήσεων με ελικόπτερο στην Ελλάδα, η hoper διευρύνει σημαντικά τις υπηρεσίες της, δίνοντας πλέον στο επιβατικό κοινό τη δυνατότητα να κλείσει online ιδιωτικές πτήσεις και με συνεργαζόμενους αερομεταφορείς – γρήγορα, απλά και με πλήρη διαφάνεια.
THE LIFO TEAM
Cream Crackers Παπαδοπούλου   Πως η επιλογή ενός σνακ γίνεται ... Απλά, Τραγανά, Τετράγωνα.

Market news / Cream Crackers Παπαδοπούλου: Πώς η επιλογή ενός σνακ γίνεται ... Απλά, Τραγανά, Τετράγωνα.

Με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη ηθοποιό Έλενα Χαραλαμπούδη, γνωστή και ως «5 Minute Mum», τα Cream Crackers ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στη νέα τους καμπάνια, μας υπενθυμίζουν ότι παρόλο που  oι επιλογές είναι πολλές, το σνακ δεν θέλει και τόση σκέψη
LIFO NEWSROOM
Η Praktiker Hellas ενισχύει το Πρόγραμμα «Το Σπίτι μας Αλλάζει την πόλη» με στρατηγικές συνεργασίες για την αστική βιωσιμότητα

Market news / «Το Σπίτι μας Αλλάζει την πόλη»: Η Praktiker Hellas διευρύνει το πρόγραμμα με στρατηγικές συνεργασίες

Με τη συμμαχία της We4all και του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Praktiker δρομολογεί για το 2025 ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βιοποικιλότητα, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη διαμόρφωση βιώσιμων αστικών κοινοτήτων.
THE LIFO TEAM