ĒRE Athens: Ένα νέο concept store για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Θα το έχετε παρατηρήσει: τελευταία σε αυτή την πόλη εμφανίζεται συνέχεια και από ένα νέο και ενδιαφέρον concept store. Πρόκειται για μαγαζιά που εκτός από το ότι προσφέρουν επιλεγμένα αντικείμενα και προϊόντα που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες τάσεις, συχνά έχουν και παραπάνω από μία λειτουργίες.

Πλέον οι Αθηναίοι βγαίνουν για ποτό και καταλήγουν να κουβαλάνε στην επιστροφή ακόμα ένα φυτό για τα καταπράσινα σπίτια τους, μπαίνουν σε ένα μαγαζί να αγοράσουν κάλτσες και φεύγουν με sex toys στις τσάντες, δίνουν ραντεβού για brunch σε ένα μέρος που τους προτείνει ποδιές από οικολογικό βαμβάκι για εκείνες τις μέρες που μαγειρεύουν σπίτι – αυτή είναι η απόλυτη τάση, τα μέρη που έχουν διπλή, τριπλή, σίγουρα παραπάνω από μια ταυτότητες.

Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους.

Έπειτα από μια δεκαετία παραμονής στην Ολλανδία και εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες, η Ντόρα Καλόγηρου συνειδητοποίησε ότι «η ζωή είναι μικρή για να μην υποκύψει κανείς στο πάθος του για εξερεύνηση» και άρχισε να σκέφτεσαι σοβαρά ότι είχε έρθει η στιγμή για εκείνη να σταματήσει να βρίσκεται διαρκώς μπροστά από μια οθόνη στέλνοντας email και ετοιμάζοντας εταιρικές παρουσιάσεις. 

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Και ενώ η Ντόρα έκανε αυτές τις σκέψεις, η Γεωργία Ρωμάνου που έχει περάσει από καφέ και pastry labs της Αγγλίας και της Γερμανίας έψαχνε ήδη χώρο για να ανοίξει το δικό της μικρό ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα.

Τη μέρα που είχε κανονίσει να δει για πρώτη φορά τον χώρο της Ερεχθείου ζήτησε από την Ντόρα να πάει μαζί της για να της πει τη γνώμη της. Στην αρχή το ημιυπόγειο φωτεινό μαγαζί τους φάνηκε πολύ μεγάλο, σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που χρειαζόταν η Γεωργία. Ήταν όμως τόσο-όσο για να συνεργαστούν και να παντρέψουν τα θέλω τους.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στο ĒRE Athens μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο –το interior design του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Μαχαίρας– που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Η συλλογή από lifestyle objects που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει από προϊόντα και αντικείμενα τέχνης από Έλληνες και ξένους artisans μέχρι αναδυόμενα διεθνή brands.

«Με τα αντικείμενα που επιλέγουμε στοχεύουμε να εμπνεύσουμε τη διάθεση για εξερεύνηση», λέει η Ντόρα που προσπαθεί να κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στα εγχώρια και στα ξένα brands, «είναι και η γειτονιά τέτοια που συνδυάζει ντόπιους και τουρίστες. Θέλουμε λοιπόν ό,τι ελληνικό φιλοξενούμε να μπορεί να λειτουργήσει σαν ποιοτικό σουβενίρ για κάποιους, χωρίς απαραίτητα να φωνάζει “I love Greece”».

Η αλήθεια είναι πως ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά.

Από την Ελλάδα λοιπόν φιλοξενούν αυτήν τη στιγμή κεραμικά από το Lava toy και το Naked Summers, τα ξύλινα παιχνίδια Animi wood workshop, το μέλι και τα κεριά Melicera, τα βιολογικά βότανα Daphnis and Chloe, τις μεσογειακές σοκολάτες Esophy, τα προϊόντα περιποίησης Aeolis, τα χειροποίητα και φυσικά σαπούνια Helleo soaps, τα περιοδικά Baptista και Lamda3.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Από το εξωτερικό βρίσκουμε τις εκδόσεις Gestalten, brands όπως το Bongusta και τις πετσέτες του, τα κεριά LEPET, πιάτα και χρωματιστά κηροπήγια του Guayaba studio αλλά και κάποια αντικείμενα από local artisans που η Ντόρα συνάντησε στο πρόσφατο ταξίδι της στο Μαρόκο.

Είναι ακόμα στην αρχή, θα εμπλουτίσουν και άλλο τις προτάσεις τους, σκοπεύουν να επεκταθούν και στο κομμάτι των αξεσουάρ, επιλέγοντας κοσμήματα, μεταξωτά μαντίλια, καπέλα της αισθητικής τους. Και επειδή όλη η ιδέα του ĒRE Athens έχει στηθεί γύρω από την έννοια της ανακάλυψης, τα brands στα ράφια και τους πάγκους τους θα αλλάζουν.

«Για την παρασκευή των γλυκών μας χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά που βρίσκουμε στην αγορά» λέει η Γεωργία. «Ουσιαστικά το μενού που έχουμε φτιάξει, και που θα αλλάζει συχνά, στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Για την απόλυτη εμπειρία προτείνουμε να απολαύσετε το γλυκό σας με έναν καφέ και πολλή κουβέντα».

Δουλεύουν με το blend της Samba Coffee Roasters, θέλουν να προσφέρουν ιδιαίτερα ροφήματα όπως αυτά της εγχώριας Yum Tales και μια raspberry kombucha από το Βερολίνο ενώ στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα – σε αυτές τις συνταγές σκοπεύει να πατάει πάντα η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens και να αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φτιάχνει και κάποιες μπουκιές με ταχίνι που μάλλον θα γίνουν το signature γλυκό της.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ερεχθείου 30 & Καβαλλότι, Κουκάκι, 2109236622

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Polyamorous: Για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Living / Polyamorous: Ένας νέος χώρος για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ξέρουν πολύ καλά τον χώρο των μπαρ και του ποτού, ενώ το σπίτι τους στα Εξάρχεια μοιάζει με ζούγκλα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο concept store που συνδυάζει τις δυο τους αδυναμίες, αλλά όχι μόνο αυτές. Όσο εκείνοι θα δένουν την ανθοδέσμη που θα στολίσει το βάζο μας, εμείς μπορούμε να διαλέγουμε όσα μας βοηθάνε να απολαύσουμε περισσότερο το σεξ χωρίς να κρυβόμαστε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ