ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ĒRE Athens: Ένα νέο concept store για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Θα το έχετε παρατηρήσει: τελευταία σε αυτή την πόλη εμφανίζεται συνέχεια και από ένα νέο και ενδιαφέρον concept store. Πρόκειται για μαγαζιά που εκτός από το ότι προσφέρουν επιλεγμένα αντικείμενα και προϊόντα που αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες τάσεις, συχνά έχουν και παραπάνω από μία λειτουργίες.

Πλέον οι Αθηναίοι βγαίνουν για ποτό και καταλήγουν να κουβαλάνε στην επιστροφή ακόμα ένα φυτό για τα καταπράσινα σπίτια τους, μπαίνουν σε ένα μαγαζί να αγοράσουν κάλτσες και φεύγουν με sex toys στις τσάντες, δίνουν ραντεβού για brunch σε ένα μέρος που τους προτείνει ποδιές από οικολογικό βαμβάκι για εκείνες τις μέρες που μαγειρεύουν σπίτι – αυτή είναι η απόλυτη τάση, τα μέρη που έχουν διπλή, τριπλή, σίγουρα παραπάνω από μια ταυτότητες.

Το νέο concept store της Αθήνας πήρε το όνομα του από έναν δρόμο στη σκιά της Ακρόπολης, όπου και λειτουργεί, και προέκυψε από τις διαφορετικές αγάπες δύο φίλων που συμπτωματικά, μετά από χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, αποφάσισαν να επιστρέψουν την ίδια περίοδο στην πόλη τους.

Έπειτα από μια δεκαετία παραμονής στην Ολλανδία και εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες, η Ντόρα Καλόγηρου συνειδητοποίησε ότι «η ζωή είναι μικρή για να μην υποκύψει κανείς στο πάθος του για εξερεύνηση» και άρχισε να σκέφτεσαι σοβαρά ότι είχε έρθει η στιγμή για εκείνη να σταματήσει να βρίσκεται διαρκώς μπροστά από μια οθόνη στέλνοντας email και ετοιμάζοντας εταιρικές παρουσιάσεις. 

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Και ενώ η Ντόρα έκανε αυτές τις σκέψεις, η Γεωργία Ρωμάνου που έχει περάσει από καφέ και pastry labs της Αγγλίας και της Γερμανίας έψαχνε ήδη χώρο για να ανοίξει το δικό της μικρό ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα.

Τη μέρα που είχε κανονίσει να δει για πρώτη φορά τον χώρο της Ερεχθείου ζήτησε από την Ντόρα να πάει μαζί της για να της πει τη γνώμη της. Στην αρχή το ημιυπόγειο φωτεινό μαγαζί τους φάνηκε πολύ μεγάλο, σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που χρειαζόταν η Γεωργία. Ήταν όμως τόσο-όσο για να συνεργαστούν και να παντρέψουν τα θέλω τους.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στο ĒRE Athens μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Έτσι φτιάχτηκε το ĒRE Athens όπου πλέον μπορείτε να πιείτε τον specialty ποιότητας καφέ σας, να απολαύσετε το γλυκό σας αλλά και να ανακαλύψετε μικρά ανερχόμενα brands σε έναν χώρο –το interior design του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Μαχαίρας– που αποπνέει μια ηρεμία και στον οποίο θέλουν να υποδεχθούν εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο design.

Η συλλογή από lifestyle objects που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει από προϊόντα και αντικείμενα τέχνης από Έλληνες και ξένους artisans μέχρι αναδυόμενα διεθνή brands.

«Με τα αντικείμενα που επιλέγουμε στοχεύουμε να εμπνεύσουμε τη διάθεση για εξερεύνηση», λέει η Ντόρα που προσπαθεί να κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στα εγχώρια και στα ξένα brands, «είναι και η γειτονιά τέτοια που συνδυάζει ντόπιους και τουρίστες. Θέλουμε λοιπόν ό,τι ελληνικό φιλοξενούμε να μπορεί να λειτουργήσει σαν ποιοτικό σουβενίρ για κάποιους, χωρίς απαραίτητα να φωνάζει “I love Greece”».

Η αλήθεια είναι πως ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά.

Από την Ελλάδα λοιπόν φιλοξενούν αυτήν τη στιγμή κεραμικά από το Lava toy και το Naked Summers, τα ξύλινα παιχνίδια Animi wood workshop, το μέλι και τα κεριά Melicera, τα βιολογικά βότανα Daphnis and Chloe, τις μεσογειακές σοκολάτες Esophy, τα προϊόντα περιποίησης Aeolis, τα χειροποίητα και φυσικά σαπούνια Helleo soaps, τα περιοδικά Baptista και Lamda3.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Από το εξωτερικό βρίσκουμε τις εκδόσεις Gestalten, brands όπως το Bongusta και τις πετσέτες του, τα κεριά LEPET, πιάτα και χρωματιστά κηροπήγια του Guayaba studio αλλά και κάποια αντικείμενα από local artisans που η Ντόρα συνάντησε στο πρόσφατο ταξίδι της στο Μαρόκο.

Είναι ακόμα στην αρχή, θα εμπλουτίσουν και άλλο τις προτάσεις τους, σκοπεύουν να επεκταθούν και στο κομμάτι των αξεσουάρ, επιλέγοντας κοσμήματα, μεταξωτά μαντίλια, καπέλα της αισθητικής τους. Και επειδή όλη η ιδέα του ĒRE Athens έχει στηθεί γύρω από την έννοια της ανακάλυψης, τα brands στα ράφια και τους πάγκους τους θα αλλάζουν.

«Για την παρασκευή των γλυκών μας χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά που βρίσκουμε στην αγορά» λέει η Γεωργία. «Ουσιαστικά το μενού που έχουμε φτιάξει, και που θα αλλάζει συχνά, στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να εξερευνήσουν γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Για την απόλυτη εμπειρία προτείνουμε να απολαύσετε το γλυκό σας με έναν καφέ και πολλή κουβέντα».

Δουλεύουν με το blend της Samba Coffee Roasters, θέλουν να προσφέρουν ιδιαίτερα ροφήματα όπως αυτά της εγχώριας Yum Tales και μια raspberry kombucha από το Βερολίνο ενώ στη βιτρίνα τους βρίσκουμε καθημερινά ανάλαφρα Νew Υork cheesecakes και τάρτες με φρούτα και κρέμα πατισερί ή σπιτική πραλίνα – σε αυτές τις συνταγές σκοπεύει να πατάει πάντα η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens και να αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φτιάχνει και κάποιες μπουκιές με ταχίνι που μάλλον θα γίνουν το signature γλυκό της.

ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Η ζαχαροπλάστρια του ĒRE Athens αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που έχει στα χέρια της τις προτάσεις της. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
ĒRE Athens: Για μικρά ανεξάρτητα brands και ανάλαφρα cheesecakes στο νέο concept store της Αθήνας Facebook Twitter
Ένας χώρος σαν το ĒRE Athens εξυπηρετεί τόσο τους περαστικούς από την πόλη όσο και όλους εκείνους τους ντόπιους που αποθηκεύουν συνέχεια posts από λογαριασμούς ανεξάρτητων brands στο Instagram, αλλά μπορεί να μην αγοράζουν κάτι τελικά μέχρι να το δουν από κοντά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ερεχθείου 30 & Καβαλλότι, Κουκάκι, 2109236622

Γεύση
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Polyamorous: Για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Living / Polyamorous: Ένας νέος χώρος για άνθη, ποτά και sex toys στη Μαυρομιχάλη

Η Ελένη Νικολούλια και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος ξέρουν πολύ καλά τον χώρο των μπαρ και του ποτού, ενώ το σπίτι τους στα Εξάρχεια μοιάζει με ζούγκλα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πρωτότυπο concept store που συνδυάζει τις δυο τους αδυναμίες, αλλά όχι μόνο αυτές. Όσο εκείνοι θα δένουν την ανθοδέσμη που θα στολίσει το βάζο μας, εμείς μπορούμε να διαλέγουμε όσα μας βοηθάνε να απολαύσουμε περισσότερο το σεξ χωρίς να κρυβόμαστε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ