Τσιτσιπάς: Ονειρεύτηκα από παιδί να βρεθώ στο Νο1 - Είναι σπουδαίο να παίζω κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου

Τσιτσιπάς: Έχω όνειρο από παιδί να βρεθώ στο Νο1 - Είναι σπουδαίο να παίζω κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου Facebook Twitter
Φωτ.: AAP.
0

Την πρόκριση για τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στις δηλώσεις που παραχώρησε παρουσιάστηκε τρομερά ενθουσιασμένος, ενώ εξέφρασε και το όνειρο, να βρεθεί στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, στη δεύτερή του προσπάθεια καθώς κέρδισε με 3-1 σετ τον Ρώσο, Κάρεν Κατσάνοφ. Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Όπεν μετά την πρόκρισή του στον τελικό της Κυριακής. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας τενίστας, φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος στις δηλώσεις τους, ενώ αποκάλυψε και το όνειρό του, να φτάσει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

«Παρακολούθησα τον Μάρκο (Παγδατή) να το κάνει πριν μερικά χρόνια, να παίζει σε αυτό το κορτ. Το ονειρεύτηκα και εγώ σαν παιδί. Είναι σπουδαίο να παίζω εδώ, κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου. Είναι στην καρδιά μου και πάντα τον θεωρώ έναν από τα πρότυπά μου. Νιώθω ευλογημένος για το ότι μπορώ να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο. Ήθελα για χρόνια να βρεθώ εδώ, να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Ξέρω ότι για τους Αυστραλούς δεν είναι κάτι, επειδή βγάζουν συνεχώς σπουδαίους παίκτες, αλλά για την Ελλάδα, μία μικρή χώρα, είναι πολύ σημαντικό. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόση υποστήριξη εδώ, θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό», είπε. 

Για το ότι μπορεί να νικήσει το πρώτο του Grand Slam και να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης: «Μου αρέσει ο αριθμός 1! Είναι ένα όνειρο να βρεθώ εκεί, ένα μεγάλο όνειρο. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτόν τον δρόμο».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM