Προτάσεις δώρων για απαιτητικούς foodies

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
0

Πρώτο πρώτο θα προτείνω το δώρο που μόλις έκανα σε δύο foodies, το σετ μαχαιροπίρουνων της Diesel για τη Seletti (62 ευρώ) που βρήκα στο Love.it (λεωφ. Μεσογείων 481, Αγ. Παρασκευή, 210 6084853 / Golden Hall, λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, 210 6896238) και περιλαμβάνει ένα πιρούνι, ένα μαχαίρι, ένα κουτάλι σούπας και ένα κουταλάκι του γλυκού, με τα οποία μπορεί κανείς να φάει αλλά και φτιάξει τον σωλήνα της κουζίνας που χάλασε, αφού το καθένα από αυτά στη μια του άκρη διαθέτει και από ένα γαλλικό κλειδί μεγέθους από το 10 έως το 13.

Από το Myran (Φωκυλίδου 3, Κολωνάκι, 210 3824744), που εκπροσωπεί το σκανδιναβικό design στην πόλη, φιλοξενώντας τόσο εμβληματικά σχέδια και αντικείμενά του όσο και τα πιο πρόσφατα design trends, μπορείτε να παραγγείλετε και να χαρίσετε τη Sowden Toaster (119 ευρώ), δηλαδή τη φρυγανιέρα που έχει σχεδιάσει ο George Sowden για τη δανέζικη εταιρεία HAY, που και πρακτικό δώρο είναι και statement αντικείμενο για κάθε κουζίνα.

Στο ίδιο κατάστημα θα βρείτε και το Sobremesa Stripe Cookie Jar (139 ευρώ) της Laila Gohar, κομμάτι της συνεργασίας που έκανε η επιδραστική καλλιτέχνις (πάλι) με τη HAY για μια συλλογή που εμπνέεται από τη χαρά της συνάντησης με αφορμή το φαγητό. Ζωγραφισμένο στο χέρι, με μπισκότα ή χωρίς, αυτό το βάζο αρκεί από μόνο του για να στολίσει ένα τραπέζι. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Sowden Toaster

Μερικά ακόμα προϊόντα σκανδιναβικού design που μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ και να αγαπήσει άλλο τόσο ένας foodie τα εντόπισα στο Paraphernalia, το concept store του κέντρου, όπου, μεταξύ πολλών άλλων αντικειμένων που προσφέρονται για δώρο, θα βρείτε τις Οs κουτάλες σερβιρίσματος σαλάτας (55 ευρώ) με το ασύμμετρο σχήμα από ξύλο ελιάς, οι οποίες παίρνουν το όνομά τους από τη γαλλική λέξη για το κόκαλο, και τη στυλάτη Fein σπάτουλα σερβιρίσματος γλυκών (39 ευρώ) φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι με λαμπερή, ορειχάλκινη επίστρωση της δανέζικης εταιρείας Ferm Living. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Οs κουτάλες σερβιρίσματος σαλάτας
Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
H στυλάτη Fein σπάτουλα σερβιρίσματος γλυκών.

Aν κάποιος από τους φίλους σας χρειάζεται βραστήρα, αλλά δεν τον ενδιαφέρει να είναι απλώς λειτουργικός, το ιδανικό δώρο γι’ αυτόν είναι ο Plissé MDL06 R που είναι σχεδιασμένος από τον Michele De Lucchi για την Alessi (95 ευρώ στο plaisio.gr). Θυμίζει φόρεμα υψηλής ραπτικής, μαρτυρά το αρχιτεκτονικό υπόβαθρο του σχεδιαστή του, κυκλοφορεί σε έντονα χρώματα, δεν είναι άλλος ένας μονότονος βραστήρας, έργο τέχνης είναι, γι’ αυτό και τον βρίσκουμε ακόμα και στο ηλεκτρονικό design shop του MoMA. 

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
O βραστήρας Plissé MDL06 R της Alessi.

Για foodies που ξέρουν να εκτιμήσουν ένα καλό κρασί αλλά και για εκείνους που δεν έχουν εντρυφήσει πολύ σε αυτό οι εκλεκτές μπουρμπουλήθρες είναι ό,τι πρέπει, δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο. Από το Mr. Vertigo του Κολωνακίου (πλ. Φιλικής Εταιρείας 15, 210 7250862) μπορείτε να προμηθευτείτε το Jo Landron Vin Mousseux «Atmosphères» NV (46 ευρώ), το οποίο έχει την υφή μιας σαμπάνιας με τον τρόπο του muscadet, ορυκτότητα και μια αίσθηση μπισκότου ‒ όλα αυτά σε ένα σοβαρό για την κατηγορία του αλλά και πολύ παιχνιδιάρικο κρασί, και μάλιστα σε magnum μέγεθος.

Εξαιρετική ελληνική πρόταση είναι το λευκό Migma PetNat από το Κτήμα Χατζηβαρύτη (21 ευρώ στο botilia.gr), ένα φυσικό αφρώδες κρασί με έντονα φρουτώδη αρώματα, γεμάτο στόμα και φρέσκια οξύτητα.

Αν θέλετε να κάνετε ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο δώρο, μπορείτε, μαζί με τη φιάλη, να προσφέρετε τα χειροποίητα κεραμικά ποτήρια coupe de champagne (75/τεμάχιο) της Άννας Καρούντζου, μέσα στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει ένα μαρτίνι, ένα οποιοδήποτε άλλο κοκτέιλ, το κρασί του ‒όπως τα χρησιμοποιεί δηλαδή η ίδια η κεραμίστρια‒ και, προφανώς, μια σαμπάνια. Στείλτε της μήνυμα στο Instagram.  

Για εκείνους που σας έχουν πει ότι ψάχνουν να απολαύσουν ένα γκουρμέ τσάι, το Earl Grey French Blue® της παριζιάνικης Mariage Frères με περγαμόντο και πέταλα μπλε λουλουδιών που θα βρείτε στο Les Connaisseurs (Golden Hall, Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, 210 7239195) είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Το πιο ωραίο σερβίτσιο σερβιρίσματος τσαγιού που έχω δει τελευταία φτιάχνεται στην Αθήνα και είναι από τα κορίτσια του Spilled Milk Porcelains, που αυτήν τη φορά συνεργάστηκαν με τη ζωγράφο Δήμητρα Μπουρίτσα, η οποία αποτυπώνει στα σχέδιά της τη γυναίκα ως αιθέρια ύπαρξη με έμπνευση από τα φυτικά μοτίβα και την ονειρική αισθητική της art nouveau, με μια διάθεση παραμυθένιας ατμόσφαιρας και μια νότα μελαγχολίας.

Τα αντικείμενα αυτά, τα φλιτζάνια (35 ευρώ/τεμάχιο), η τσαγιέρα (100 ευρώ), η γαλατιέρα (25 ευρώ) και η ζαχαριέρα (30 ευρώ), είναι όλα τους από πορσελάνη Γερμανίας, ζωγραφισμένα στο χέρι και limited. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο @spilled.milk.porcelains

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
To σερβίτσιο σερβιρίσματος τσαγιού του Spilled Milk Porcelains.

Στο Wild Souls (Βουλής 36, Σύνταγμα, 210 3231438) μπορείτε να φτιάξετε ένα gift box όπως εσείς το θέλετε, επιλέγοντας μέλι από άγριο θυμάρι Κρήτης, άγρια βότανα Μάνης ή αγριολούλουδα Ολύμπου, φουντουκοβούτυρο με κακάο, τραγανό φιστικοβούτυρο, ταχίνι ολικής άλεσης και πολλά άλλα αγνά βούτυρα καρπών, μαρμελάδες και χαλβάδες σε διάφορες γεύσεις ‒ ακόμα και με γεύση μελομακάρονο. Με αυτό το κουτί θα νοστιμίζετε τα πρωινά του παραλήπτη του για πολύ καιρό. Δείτε όλη την ποικιλία προϊόντων στο www.wildsouls.gr

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Gift box από το Wild Souls όπως εσείς το θέλετε.

Για να εμπλουτίσετε τη βιβλιοθήκη ενός καλοφαγά που μπαίνει συχνά στην κουζίνα, στο Hyper Hypo θα βρείτε το τελευταίο βιβλίο των Yotam Assaf Ottolenghi και Noor Murad, «Ottolenghi Test Kitchen: Extra good things» (33 ευρώ), με συνταγές για καρυκεύματα, σάλτσες και άλλα toppings που μπορούν να απογειώσουν το πιο απλό πιάτο.

Από τις ντόπιες νέες εκδόσεις, το «Green Κούκμπουκ» της Madame Ginger και της Άννας Χαλικιά (www.madameginger.com, 25,50 ευρώ) περιλαμβάνει plant-based συνταγές, εύκολες και με προσιτά υλικά, που ξυπνάνε μνήμες ή είναι απόλυτα σημερινές, ενώ συγκεντρώνει και ρεαλιστικές συμβουλές για μια μαγειρική φιλική προς το περιβάλλον, που αποφεύγει τη σπατάλη τροφίμων.

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
Το τελευταίο βιβλίο των Yotam Assaf Ottolenghi και Noor Murad, «Ottolenghi Test Kitchen: Extra good things».

Αν ψάχνετε δώρο για εκείνους που αν δεν βουτήξουν το ψωμί τους στη χωριάτικη και αν δεν καθαρίσουν τα πιάτα από τις σάλτσες δεν ευχαριστιούνται φαγητό, οι Ode to Socks (Ζωοδόχου Πηγής 43, Εξάρχεια, 6938 984371) κάλτσες-ωδή στην παπάρα (15 ευρώ) από εγχώριο βαμβάκι και θα ζεστάνουν τα πόδια τους και θα τους κάνουν να γελάσουν.

Προτάσεις δώρων για foodies Facebook Twitter
«Παπάρα» κάλτσες από το Ode to Socks.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LIFO.

Το νέο τεύχος της δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ