ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Οχήματα με «φάρους» που παραπέμπουν σε περιπολικά κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας

Mόδα τα «μαϊμού» περιπολικά στους δρόμους της Αθήνας; Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Όλο και πιο συχνά είναι το τελευταίο διάστημα στους δρόμους της Αθήνας, αυτοκίνητα τα οποία διαθέτουν «φάρους» που παραπέμπουν σε οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του carandmotor.gr, πρόκειται για πολιτικά οχήματα που κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα χρησιμοποιώντας φωτεινή σήμανση. Αν και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για οχήματα της ασφάλειας, με μια δεύτερη ματιά μπορεί να αντιληφθεί, είτε από τον τύπο του αυτοκινήτου, είτε από τους επιβάτες ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για οχήματα ιδιωτικής ασφάλειας υψηλά ιστάμενων προσώπων, τα οποία ωστόσο δε νομιμοποιούνται να φέρουν οποιοδήποτε εξοπλισμό που να παραπέμπει σε περιπολικό όχημα. Συχνά, επίσης, πρόκειται για απλούς ιδιώτες οι οποίοι έχουν αγοράσει τέτοιου τύπου φώτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συγκεκριμένα συστήματα φωτισμού πωλούνται ελεύθερα στο εμπόριο, δίνοντας τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει το χρώμα των παλλόμενων φωτιστικών σωμάτων, το σημείο τοποθέτησής τους ή και τη μονιμότητα της εγκατάστασής τους.

Σημειώνεται ότι ακόμα και αν ένα όχημα φέρει νομίμως τα συγκεκριμένα συστήματα φωτισμού, η χρήση τους επιτρέπεται μόνον όταν δικαιολογείται από τον κατεπείγον της αποστολής που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM