Η Μαρία Κωνσταντάκη είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της

Η Μαρία Κωνσταντάκη είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της Facebook Twitter
Στο ραδιόφωνο, πάντως, έχεις μια πολύ μεγάλη ελευθερία, έχεις τη δική σου φωνή. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LifO
0

Η Μαρία Κωνσταντάκη είναι πάντα ανοιχτή σε νέα πράγματα. Από τη μια, την έχει κερδίσει η υποκριτική, μέσω της οποίας τη γνώρισαν οι περισσότεροι, με τηλεοπτικούς ρόλους σε σειρές όπως τα «Υπέροχα Πλάσματα» και το «Μίλα μου βρώμικα». Από την άλλη, κάθε πρωί ξυπνάει πριν από μας για να βρίσκεται μαζί με τον Στάθη Χριστοφορίδη πίσω από το μικρόφωνο του Easy 97.2 από τις 6:30 ως τις 10:00 για την εκπομπή «Easy Breakfast» και την πρώτη «καλημέρα».

Οι προκλήσεις είναι κάτι που δεν τη φοβίζει. Γι’ αυτό τώρα, με την αρωγή του Easy 97.2, ετοιμάζεται να αναλάβει τη μεγαλύτερη: να κάνει δηλαδή 5 μαραθώνιους σε 5 μέρες, περπατώντας 42 χιλιόμετρα τη μέρα, δηλαδή 210 συνολικά.

«Ο Μαραθώνιος της Μαρίας», που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 ως τις 22 Οκτωβρίου, δεν αποτελεί μόνο μια «δύσκολη πίστα» αλλά και μια πρωτοβουλία με καλό σκοπό. Με σύνθημα το #stirizotinmaria μπορείτε να συμβάλετε στην ενίσχυση της «Φλόγας», του συλλόγου γονιών παιδιών με καρκίνο, καλώντας στο 19813 (κόστος από σταθερό €2,60 και από κινητό €2,48).

Η ίδια η Μαρία Κωνσταντάκη δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της γι’ αυτό που την περιμένει σε λίγες μέρες, ούτε τον αυθορμητισμό που τη διακατέχει σε ό,τι κι αν κάνει.

— Είσαι ηθοποιός αλλά και ραδιοφωνική παραγωγός. Πώς ισορροπείς μεταξύ των δύο αυτών επαγγελματικών σου ρόλων; 

Δεν έχουν κάποιο ασυμβίβαστο, ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια οι ηθοποιοί κάνουμε πολλές δουλειές. Κάνω πάνω από δεκαπέντε χρόνια ραδιόφωνο. Το μόνο «ασυμβίβαστο» που έχει το ραδιόφωνο σε σχέση με την υποκριτική είναι ο χρόνος. Στο ραδιόφωνο βρέξει-χιονίσει πρέπει να ’σαι στο πόστο σου, είναι ένα ζωντανό πράγμα, οπότε πρέπει να βρεις τον τρόπο να το συνδυάσεις με την ιδιότητα του ηθοποιού. Σκέψου αυτό το 6:30-10:00 το πρωί, οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν έχουν καν ξυπνήσει εκείνη την ώρα. Στο ραδιόφωνο, πάντως, έχεις μια πολύ μεγάλη ελευθερία που δεν έχεις ως ηθοποιός, στην υποκριτική λες λόγια άλλων, στο ραδιόφωνο έχεις τη δική σου φωνή.

Άγχος έχω πάντα και παντού. Ποτέ δεν θεωρώ ότι «το ’χω». Όσες φορές το έχω πει αυτό, η φάση έχει καταλήξει Βατερλό. Το καλό είναι ότι δεν έχω το άγχος που σε διαλύει και σε αποδιοργανώνει αλλά αυτό που σε κρατάει σε εγρήγορση, ώστε να είσαι απίκο.

— Επομένως πότε έχεις περισσότερο άγχος, όταν παίζεις έναν ρόλο μπροστά στην κάμερα ή στο θέατρο ή όταν βρίσκεσαι μπροστά από το μικρόφωνο στο ραδιοφωνικό στούντιο;

Άγχος έχω πάντα και παντού. Ποτέ δεν θεωρώ ότι «το ’χω». Όσες φορές το έχω πει αυτό, η φάση έχει καταλήξει Βατερλό. Το καλό είναι ότι δεν έχω το άγχος που σε διαλύει και σε αποδιοργανώνει αλλά αυτό που σε κρατάει σε εγρήγορση, ώστε να είσαι απίκο.

— Μια και μιλάμε για υποκριτική κι επειδή πρόσφατα σχολίασες κάποιες δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τι θα ήθελες να πεις για το ελληνικό #MeToo;

Χρωστάμε πάρα πολλά, αν όχι τα πάντα, στη Σοφία Μπεκατώρου και σε δεύτερο χρόνο στη Ζέτα Δούκα, που έπαιξε εξίσου σημαντικό ρόλο. Έχω απίστευτο σεβασμό για όλα αυτά τα κορίτσια που μίλησαν. Θεωρώ ότι ήταν πολύ σωστή η χρονική συγκυρία, ακόμα και ο κορωνοϊός βοήθησε σε αυτό το πράγμα. Αν ήμασταν σε μια δημιουργική χρονιά, με όλα τα θέατρα ανοιχτά, ενδεχομένως να μην είχαν ανοίξει τόσο εύκολα τα στόματα. Είναι φανταστικό αυτό που συνέβη, θα πρέπει όλα αυτά να αποκαλύπτονται ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για τους κακοποιητικούς ανθρώπους. Έτσι ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε μπορεί να τους καταγγείλει. Γιατί στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι στηρίζονται στον φόβο του θύματος. Όσον αφορά τους θύτες, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική ποινή, ήδη τιμωρούνται ως «κοινωνικά αποκλεισμένοι». Μακάρι να άνοιγαν τα στόματα και σε άλλους χώρους.

Η Μαρία Κωνσταντάκη είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της Facebook Twitter
Άγχος έχω πάντα και παντού. Ποτέ δεν θεωρώ ότι «το ’χω». Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LifO

— Επαγγελματικά, ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις ως τώρα;

Στο ραδιόφωνο, το να μιλάω λίγο πιο αργά, και στην υποκριτική, το να προσπαθώ κάθε ρόλος μου να είναι διαφορετικός.

— Πάντως, τώρα έχεις να αντιμετωπίσεις άλλη μία πρόκληση, να τρέξεις 5 μαραθώνιους σε 5 μέρες. Αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση.

Καταρχάς, γιατί είμαι πολύ τεμπέλα, δεν έχω καμία σχέση με τη γυμναστική, τη βαριέμαι αφάνταστα. Αλλά και πνευματικά είναι πρόκληση το να πεις «θα τα καταφέρω». Γιατί όταν συνειδητοποιείς τις σωματικές απαιτήσεις αυτού του πράγματος, σε παίρνει από κάτω.

700
To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ

— Πέρα από τον καλό σκοπό, πώς έσκασε αυτή η τρελή ιδέα;

Ήταν ιδέα του σταθμού, θεώρησαν ότι θα είναι πολύ ωραίο. Είμαι ένας πολύ παρορμητικός άνθρωπος και μου φάνηκε φανταστική ιδέα, και επειδή θα βοηθήσουμε τη «Φλόγα» αλλά και επειδή το θεώρησα πολύ καλή ευκαιρία να ξεπεράσω τα όριά μου. Στη συνέχεια, έκανα όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να δούμε αν μπορώ όντως να αντεπεξέλθω. Βγήκαν όλες καλές και μετά συναντήθηκα με τον personal trainer μου Αλέξανδρο Πατατούκα, που μου είπε τι έπρεπε να κάνω. Εκεί λιγοψύχησα.

— Η προπόνηση που ακολουθείς ποια είναι;

Κανονικά, στο τέλος Ιουλίου θα έπρεπε να μπορώ να βγάλω 3 μέρες συνεχόμενα από 20 χιλιόμετρα. Φυσικά δεν έκανα τίποτα, ούτε τον Ιούλιο ούτε τον Αύγουστο. Είχα και ένα θερμοπληκτικό επεισόδιο και «κατέβασα ρολά». Ξεκίνησα την προετοιμασία τον Σεπτέμβρη και η απόδοσή μου είναι πολύ καλύτερη από την αναμενόμενη για τη σωματική μου κατάσταση.

— Τελικά, τι είναι πιο δύσκολο, να ξυπνάς κάθε πρωί στις 5 για να κάνεις ραδιόφωνο ή να περπατήσεις 210 χιλιόμετρα;

Το δεύτερο, ασυζητητί.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Υγεία & Ευεξία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαραίτητα αντιβιοτικά για τον έλεγχο των ανθεκτικών νοσοκομειακών λοιμώξεων έρχονται μέσω ΙΦΕΤ

Υγεία & Ευεξία / Απαραίτητα αντιβιοτικά για τον έλεγχο των ανθεκτικών νοσοκομειακών λοιμώξεων έρχονται μέσω ΙΦΕΤ

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις νοσοκομειακές πολυανθεκτικές λοιμώξεις, που καταπολεμούνται με καινοτόμα αντιβιοτικά, τα οποία έρχονται μέσα από το εναλλακτικό και πιο γραφειοκρατικό κανάλι του ΙΦΕΤ.
THE LIFO TEAM
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη φυλοσύνδετη υποφωσφαταιμική ραχίτιδα XLH στα παιδιά

Υγεία & Ευεξία / Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη φυλοσύνδετη υποφωσφαταιμική ραχίτιδα XLH στα παιδιά

Η φυλοσύνδετη υποφωσφαταιμική ραχίτιδα (XLH) είναι ένα σπάνιο γενετικό νόσημα που επηρεάζει την υγεία των οστών από την παιδική έως και την ενήλικη ζωή. Στα παιδιά η διάγνωση δεν πρέπει να καθυστερεί.
THE LIFO TEAM
BehinD: Πίσω από την ηπατίτιδα Β μπορεί να κρύβεται η ηπατίτιδα D

Υγεία & Ευεξία / BehinD: Πίσω από την ηπατίτιδα Β μπορεί να κρύβεται η ηπατίτιδα D

Η ηπατίτιδα D, παρά τη σοβαρότητά της, συχνά παραμένει αδιάγνωστη. Η καμπάνια της Gilead Sciences Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος (ΕΕΜΗ) αναδεικνύει την ανάγκη για ενημέρωση, πρόληψη και ουσιαστική πρόσβαση στη διάγνωση.
THE LIFO TEAM
Οι καρδιοπάθειες στοιχίζουν 4,5 δισ.  ευρώ ετησίως στη χώρα μας

Υγεία & Ευεξία / Οι καρδιοπάθειες στοιχίζουν 4,5 δισ.  ευρώ ετησίως στη χώρα μας

Οι καρδιοπάθειες, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου, ενώ έχουν βαρύ αποτύπωμα και στις δαπάνες υγείας, με την καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου να έχει το υψηλότερο κόστος για το σύστημα υγείας.
THE LIFO TEAM
7 στους 10 ασθενείς με καρκίνο ξεπερνούν πλέον την πενταετή επιβίωση

Υγεία & Ευεξία / 7 στους 10 ασθενείς με καρκίνο ξεπερνούν πλέον την πενταετή επιβίωση

Ο όρος καρκίνος «κρύβει» από κάτω του περίπου 200 διαφορετικά νοσήματα και πολλές ανισότητες που ακόμα υπάρχουν, παρά την καταιγιστική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ογκολογία. Για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε, όσα πρέπει να αποφεύγουμε αλλά και για όλα όσα δεν πρέπει να παραμελούμε, μάς μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.
THE LIFO TEAM
Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αποκτά ψηφιακή πλατφόρμα μέτρησης όλων των δυνάμεων του συστήματος υγείας

Υγεία & Ευεξία / Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αποκτά ψηφιακή πλατφόρμα μέτρησης όλων των δυνάμεων του συστήματος υγείας

Υπάρχει ένα απόφθεγμα που λέει ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι αν προηγουμένως δεν το μετρήσεις. Γι' αυτό και το ΕΣΥ αποκτά τη δυνατότητα να μετρά με διαφάνεια όλες του τις δομές και τις υπηρεσίες, ώστε να μπορεί να διορθώνει ατέλειες και να γίνεται καλύτερο.
THE LIFO TEAM
Τα φαρμακεία της γειτονιάς θα εξυπηρετούν κάθε μήνα συνταγές φαρμάκων υψηλού κόστους για χρόνιους ασθενείς

Υγεία & Ευεξία / Τα φαρμακεία της γειτονιάς θα εξυπηρετούν κάθε μήνα 69.182 συνταγές φαρμάκων υψηλού κόστους για χρόνιους ασθενείς

Η επιστροφή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία της γειτονιάς γίνεται πράξη μετά την απομάκρυνσή τους κατά τα μνημονιακά χρόνια και βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών και στις μεγάλες ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
THE LIFO TEAM
Τα προγράμματα "Προλαμβάνω" έχουν τεράστια αποδοχή στη χώρα μας

Υγεία & Ευεξία / Τα προγράμματα "Προλαμβάνω" έχουν τεράστια αποδοχή στη χώρα μας

Λένε πως μια παρωχημένη νοοτροπία χρειάζεται μία με δύο γενιές για να αλλάξει. Όμως τα προγράμματα «Προλαμβάνω», που υλοποιούνται για μια σειρά από διαδεδομένα χρόνια νοσήματα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μας δίδαξαν μέσα σε 3 χρόνια την αξία της πρόληψης και ο κόσμος τα «αγκάλιασε».
THE LIFO TEAM
Αντιμέτωποι με καταστροφικές δαπάνες υγείας 1,6 δισ. άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Υγεία & Ευεξία / Αντιμέτωποι με καταστροφικές δαπάνες υγείας 1,6 δισ. άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Διεθνώς, ένας στους πέντε ανθρώπους στον πλανήτη είναι αντιμέτωπος με καταστροφικές δαπάνες υγείας, δηλαδή κόβει από ζωτικές δαπάνες διαβίωσης, όπως τα τρόφιμα ή το ενοίκιο, για να καλύψει ιατρικά έξοδα από την τσέπη του. Η χώρα μας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, έχει από τα υψηλότερα ποσοστά καταστροφικών δαπανών υγείας στη Δύση, ενώ μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν χειρότερο σκορ σε αυτόν τον τομέα.
THE LIFO TEAM
Αλφαβητάρι Υγείας και Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών, δύο νέα «εργαλεία» για άτομα με χρόνιες παθήσεις

The Health Book vol.9 2026 / Αλφαβητάρι Υγείας και Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών, δύο νέα «εργαλεία» για άτομα με χρόνιες παθήσεις

Η εγγραματοσύνη υγείας δεν είναι αυτονόητη, ειδικά στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που ζουν με μια χρόνια πάθηση. Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας με το Αλφαβητάρι Υγείας και την Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών ενημερώνει τους χρονίως πάσχοντες και τους προετοιμάζει για την ψηφιακή εποχή της υγείας.
THE LIFO TEAM
Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Υγεία & Ευεξία / Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Η Boehringer Ingelheim Ελλάς εντείνει τις δράσεις της για τη ΧΝΝ

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ), που συχνά αποκαλείται «σιωπηλή νόσος» , επηρεάζει 1 στους 10 ενήλικες παγκοσμίως και βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρύτερου Kαρδιο–Nεφρο–Mεταβολικού συνδρόμου (CRM syndrome).
THE LIFO TEAM
 Η ανοσοθεραπεία και οι βιοδείκτες άλλαξαν για πάντα τη μάχη με τον καρκίνο

Υγεία & Ευεξία / Η ανοσοθεραπεία και οι βιοδείκτες άλλαξαν για πάντα τη μάχη με τον καρκίνο

H Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας μιλά για την επανάσταση που έφεραν οι ανοσοθεραπείες και οι βιοδείκτες στην αντιμετώπιση πολλών μορφών καρκίνου, μέσα από την ιστορία του μονοκλωνικού αντισώματος pembrolizumab, που την χώρα μας αποζημιώνεται για 26 διαφορετικές ενδείξεις στην ογκολογία.   
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Ξεκινά η δωρεάν δράση για την παχυσαρκία ενηλίκων - Ποια είναι η διαδικασία και ο ρόλος του 1566;

Υγεία & Ευεξία / Ξεκινά η δωρεάν δράση για την παχυσαρκία ενηλίκων - Ποια είναι η διαδικασία και ο ρόλος του 1566;

Το Υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή μια νέα, στοχευμένη δράση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε ενήλικες, η οποία προβλέπει την δωρεάν χορήγηση καινοτόμων φαρμακευτικών θεραπειών υψηλού κόστους, έπειτα από ιατρική αξιολόγηση.
THE LIFO TEAM