Η Αθήνα γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει!

Η Αθήνα γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει! Facebook Twitter
0

Ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας ως προτεραιότητα τη ψυχαγωγία των παιδιών, παρουσιάζει και φέτος ένα ποιοτικό πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Συντάγματος.
Από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 έως την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 στην πλατεία Συντάγματος εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, αφήγηση παραμυθιών, μουσικό-κινητικά δρώμενα, εκπαιδευτικά παιχνίδια μυθοπλασίας, μουσικές παραστάσεις περιμένουν να δώσουν χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών  
«Φτιάχνουμε Τοτέμ από ανακυκλώσιμο υλικό» Ιθαγενείς. Φτιάχνουμε γλυπτά από άχρηστο υλικό!
Τα παιδιά γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα άλλων χωρών μέσα από τις κατασκευές παιχνιδιών και αντικειμένων από διάφορα μέρη του πλανήτη. Πρόκειται για ένα εικαστικό εργαστήρι κατασκευών για γονείς και παιδιά! Τις δημιουργίες τους, τα παιδιά μπορούν να τις πάρουν μαζί τους φεύγοντας ή να διακοσμήσουν με αυτές τα δέντρα και τους χώρους της πλατείας, αφήνοντας αυτά τα Χριστούγεννα κάτι δικό τους εκεί.  Το εργαστήρια έχει στόχο την επαφή και την γνωριμία των παιδιών με άλλους πολιτισμούς και πραγματοποιείται όλες τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος.

11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
Στην γωνιά αισθητηριακής αγωγής τα παιδιά  μαζί με τους γονείς τους, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν δημιουργικά! Χρωματιστό νερό μέσα σε πλαστικά μπουκάλια, άμμος, ωμά μακαρόνια, ροκανίδια, φασόλια, ρύζι, καλαμάκια, χώμα, χαρτοπολτός κλπ, σε συνδυασμό με πλαστικά χωνιά, κουτάκια, ποτήρια, κουτάλια και ό,τι άλλο βάλει ο νους μας, γίνεται ένα καταπληκτικό παιχνίδι ανακαλύψεων, που σίγουρα θα απασχολήσει την ηλικιακή αυτή ομάδα για πολλή ώρα!
Στην γωνιά αυτή μπορούν να παίξουν ακόμα και..βρέφη!

15.00 -16.30    Παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz
Χριστουγεννιάτικες δράσεις από την ομάδα θεαμάτων της Circus Dayz με στοιχεία θεάτρου δρόμου και τσίρκο. Ζογκλέρ ακροβάτες ξυλοπόδαροι συνθέτουν δυναμικές εικόνες στην πιο γιορτινή πλατεία της Αθήνας

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο» Κουτάκια, καπάκια, καλαμάκια και ότι βάλει ο νους μας γίνονται μουσικά όργανα στα χέρια των παιδιών!

11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο

13.00 - 15.00    «Mr  and  Mrs Bubble». Παιχνίδι με σαπουνόφουσκες και ξυλοπόδαρους από το Teatro Theama
Μια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας από μια ομάδα έκπτωτων τσιρκολάνων. Μια παρέα ξυλοπόδαρων, ακροβατών, ηθοποιών και χορευτών αφήνουν για λίγο τα ξυλοπόδαρα και τις παραστάσεις τους στο τσίρκο και αποφασίζουν να ανακαλύψουν το μεγάλο μυστικό της ευτυχίας. Κάποιος τους είπε πώς για να το αναζητήσουν πρέπει να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι.
Εκείνοι δεν είχαν παρά να ακολουθήσουν την συμβουλή και δρόμο πήραν, δρόμο άφησαν...έπεσαν πάνω στη σαπουνοφουσκογιορτή! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα θεματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, την φαντασία, το όνειρο.
Με στοιχεία και αναφορές στο τσίρκο, οι χαρακτήρες ντύνονται γιορτινά, φορώντας τις ξωτικίστικες μυτούλες τους, ανεβαίνοντας στα πανύψηλα ξυλοποδαράκια τους, σκορπίζοντας εκατομμύρια χριστουγεννιάτικες σαπουνόφουσκες. Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθ όλη τη διάρκεια του show ανάμεσα σε κοινό και καλλιτέχνες και σκορπά χαμόγελα και άπειρη μαγεία.

17.00 - 18.30    ΆνΤζΑρΟι, ΜάνΤζΑρΟι, ΛυΚοΚΑλιΚάνΤζΑρΟι. Αφηγήσεις παραμυθιών από την Φιλία Δενδρινού
«ΆνΤζΑρΟι, ΜάνΤζΑρΟι, ΛυΚοΚΑλιΚάνΤζΑρΟι». Αφηγήσεις παραμυθιών από τη Φιλία Δενδρινού
Τρία παραμύθια με συνδετικό μεταξύ τους άξονα τις παραδόσεις του δωδεκαήμερου.
Οι πράξεις και τα παθήματα των καλικάντζαρων διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους μέσα από την αφηγηματική διαδικασία , ενώ μέσα από τη μουσική και το λόγο επικοινωνείται στους θεατές ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η παράσταση- αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από έξι ετών αλλά φιλοδοξεί να διασκεδάσει εκτός από τους μικρούς και τους μεγάλους που τα συνοδεύουν .
O Παγανός και η Μάρω ή πως κουτσάθηκε ο Μέγας Παγανός .  Πρόκειται για Ελληνικό λαϊκό παραμύθι που το συναντούμε σε πολλά μέρη της αγροτικής Ελλάδας . Η δική μας διασκευή έχει λάβει υπ όψιν της την καταγραφή του λαογράφου Κ. Ρωμαίου, από τις παραδόσεις της Θεσ/λίας, όσο και αυτήν της Ευβοίας.
Οι διαβολόσποροι… Δύο λαϊκά παραμύθια σε διασκευή από τις καταγραφές των αδελφών Γκριμμ
Την αφήγηση- παράσταση συνοδεύει με ακορντεόν η μουσικός και παιδαγωγός Μαρινάνσυ Αγγελάκη
Στο τέλος της αφήγησης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν  Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια με τη συνοδεία του ακορντεόν παρέα με τις εμψυχώτριες της αφήγησης.


18.30 – 20.00    «Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας - στη Βιβλιοθήκη των Χριστουγέννων».  Παιδική παράσταση από την πολιτιστική εταιρεία Φρέον                                            
«Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας - στη Βιβλιοθήκη των Χριστουγέννων».  Παιδική  παράσταση από την πολιτιστική εταιρεία Φρέον
Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας προέκυψε από την αγάπη, το μεράκι και τη σκληρή δουλειά όλων των συντελεστών. Θεμελιώνεται στον διττό ρόλο της θεατρικής δραστηριότητας – και ως αυτοσκοπός αλλά και ως μέσο ανάδειξης ενός άλλου σημαντικότατου εκπαιδευτικού στόχου: τη σημασία των Βιβλίων και της Ανάγνωσης για τη διεύρυνση της παιδικής φαντασίας και την καλλιέργεια μιας ευρύτερης βιβλιοφιλικής -και άρα ανθρωποκεντρικής- κουλτούρας για όλους μας.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Βραχιόλια της φύσης» Καναδάς. Φτιάχνουμε βραχιόλια από φυσικά υλικά!
11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο

11.00 - 13.00    «Οι Νεράιδες των Χριστουγέννων». Ένα παιχνίδι με κίνηση, δραματοποίηση και  διασκέδαση από το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής
Οι νεράιδες των Χριστουγέννων έχουν χάσει το μαγικό ραβδί που φέρνει τα Χριστούγεννα. Έχουν απογοητευτεί και δεν το βρίσκουν με τίποτα. Για καλή τους τύχη εμφανίζονται παιδιά από την πλατεία που θα τους βοηθήσουν στο ψάξιμο! Στην αρχή θα ψάξουν σε όλα τα πιθανά μέρη (σκοτεινά τούνελ, βουνά, θάλασσες, κλπ.), έπειτα θα ψάξουν σε όλα τα απίθανα ,μέρη (ουρανός, πλανήτες, άστρα, στο αγαπημένο ράφι της γιαγιάς, κλπ.), μετά θα προσπαθήσουν να ανοίξουν το «ατελείωτο δώρο» που έπεσε από τον ουρανό μήπως το βρουν εκεί μέσα, αλλά μάταια, ώσπου οι νεράιδες θα προτείνουν στα παιδιά να γίνουν οι ίδιοι οι ήρωες των Χριστουγέννων (ξωτικά, χιονάνθρωποι, Άγιος Βασίλης, ελάφια, κλπ.), αφηγώντας τους μια ιστορία. Με το τέλος της ιστορίας το μαγικό ραβδί εμφανίζεται και κάθε παιδί το παίρνει στα χέρια του, κλείνει τα μάτια του και...

18.00 -19.00    « ΠΑΡΑδοξα Χριστούγεννα». Παιδική παράσταση από την ομάδα Αστροναύτες
Μέσα στην ευχάριστη και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι ήρωες ενός πρωτότυπου παραμυθιού ανακαλύπτουν την παγίδα του καταναλωτισμού, τα λάθη και την απληστία που καταστρέφουν το περιβάλλον, αλλά και το αληθινό «δώρο» της φιλίας. Η προσμονή των δώρων και του καινούριου χρόνου γίνεται το πιο πολύχρωμο έναυσμα για να ονειρευτούν και να αναζητήσουν οι μικροί μας θεατές ένα καλύτερο αύριο.
Η ιστορία Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς, και ο Μάγκας –ένας αξιαγάπητος γάτος της πόλης– ζει τριγυρνώντας στις λάσπες και τα σκουπίδια, όταν μπροστά του εμφανίζεται η Κιμ, μια λευκή μονόκερος!
Η Κιμ έρχεται στη Γη από τη χώρα των ονείρων, με μυστική αποστολή να εκπληρώσει ένα από αυτά τα όνειρα, κατά την πανάρχαια παράδοση των μονόκερων. Όμως δεν βρίσκει κανένα όνειρο, και η προθεσμία της τελειώνει όταν αλλάξει ο χρόνος! Θα τα καταφέρουν οι δυο ήρωες να βρουν το χαμένο όνειρο και να το πραγματοποιήσουν πριν από την Πρωτοχρονιά;
Σκηνοθεσία: Αγγελική Τόμπρου
Παίζουν: Ντίνος Ποντικόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρκέλα Φανού
Κατασκευή κούκλας: Άννα Σαντοριναίου
Μουσική: Μάριος Κωστάκης
Κατασκευή φιγούρων θεάτρου σκιών: Δημήτρης Μικιός

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Παζλ από…γλωσσοπίεστρα!» Αφρική. Ζωγράφισε την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου και φτιάξε ένα μαγικό παλζ
11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας».  Εικαστικό Εργαστήριο
11.00 - 13.00    «Οι Νεράιδες των Χριστουγέννων». Ένα παιχνίδι με κίνηση, δραματοποίηση και  διασκέδαση από το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής
17.00 - 19.00    «Ο Βασιλιάς  Κλόουν». Μια παιδική παράσταση από την ομάδα «αρτ-ποιείο»
Η ομάδα αρτ-ποείο ανεβάζει φέτος την παράσταση «Ο Βασιλιάς Κλόουν» Με ένα σύγχρονο ανέβασμα που θα διασκεδάσει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους . Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία που εκτυλίσσεται σε μια κοινωνία που υποφέρει από τις σκληρές διαταγές ενός βασιλιά. Ένας σαλτιμπάγκος σύμβολο αθωότητας και παιδικής φαντασίας έρχεται να ταράξει τα νερά δίνοντας πίσω τη χαρά και το γέλιο. Υπέρμαχος της δημοκρατίας και της εσωτερικής ελευθερίας λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν. Με πολύ τραγούδι, χορό και διαδραστικό παιχνίδι υπενθυμίζει σε όλους μας την αξία της κάθε στιγμής της ζωής μας και την αξία των παιδικών μας χρόνων.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Ένας χάρτης του κόσμου!». Ν. Αμερική Ένα τσαλακωμένο χαρτί μεταμορφώνεται σε χάρτη για ταξίδια μακρινά!

11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο

17.00 - 19.00    «Άνθρωποι και Ξωτικά των Χριστουγέννων». Αφήγηση παραμυθιών από το Κέντρο Μύθος
Ιστορίες για φρεσκοψημένα Χριστόψωμα, για χριστουγεννιάτικα γλυκά, για συνήθειες μιας άλλης εποχής αλλά και για ανθρώπους και ξωτικά των Χριστουγέννων. Ιστορίες με το άρωμα και το φως του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που μας ταξιδεύουν στο χώρο και το χρόνο μιας άλλης εποχής.
Συντελεστές
Αφήγηση: Ηλίας Γιαννικόπουλος
Μουσική: Κωνσταντίνος Μπαλταζάνης

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Ζωγραφική με βόλους!» Αργεντινή. Φτιάχνω το δικό μου έργο ζωγραφικής με χρωματιστούς βόλους.
 
11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο

11.00 - 13.00    «Χριστούγεννα στο δάσος». Μουσικό/εικαστικό εργαστήρι από την ομάδα ΑΚΟΥΚΟΙΤΑ
Ποιος φέρνει τα Χριστούγεννα στο δάσος; Πώς τα γιορτάζουν τα κοτσύφια; Με ένα νέο, ακυκλοφόρητο παιδικό τραγούδι για τα Χριστούγεννα, στήνουμε ένα πρόγραμμα χαρούμενο και αστείο με μουσική και κατασκευές. Τραγουδάμε μαζί με τα παιδιά, παίζοντας με τα πιο ξεχωριστά, πολύχρωμα μουσικά όργανα και δημιουργούμε με μανταλάκια, χαρτόνια και μπογιές τα πουλιά του δάσους με γιορτινή περιβολή!
Τραγούδι: "Στο Πράσινο Δάσος"
Στίχοι: Άλκηστη Χαλικιά
Μουσική: Μέλπω Χαλκουτσάκη
Ενορχήστρωση: Πέτρος Σταμέλος

13.00 - 15.00    «Νεραϊδο-κομμωτήριο και  Προσωπομαγίες» από την ομάδα    Σφυριχτρούλες
Νεραϊδούλες και ξωτικά περιμένουν τους μικρούς τους φίλους για να τους φτιάξουν τρελοκοτσιδάκια και τατού για την Χριστουγεννιάτικη και Πρωτοχρονιάτικη έξοδό τους!
16.00        Παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz
Χριστουγεννιάτικες δράσεις από την ομάδα θεαμάτων της Circus Dayz με στοιχεία θεάτρου δρόμου και τσίρκο. Ζογκλέρ ακροβάτες ξυλοπόδαροι συνθέτουν δυναμικές εικόνες στην πιο γιορτινή πλατεία της Αθήνας.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου
11.00 – 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Χάρτινα Κολιέ από την Αφρική!» Φτιάχνουμε Αφρικάνικα κοσμήματα με ανακυκλώσιμα υλικά.
11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
11.00 - 14.00    «Αποστολή Planet Christmas». Παιχνίδια τεχνολογίας και πειράματα από το Μουσείο Πειραμάτων
Παιχνίδια τεχνολογίας, δραστηριότητες και πειράματα για παιδιά όλων των ηλικιών. Τα παιδιά θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι απόλυτα βιωματικές και ασφαλείς, με τη βοήθεια των εμψυχωτών του Μουσείου Πειραμάτων.
17.00 - 19.00    «Αποστολή Planet Christmas». Παιχνίδια τεχνολογίας και πειράματα από το Μουσείο Πειραμάτων

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Φυλαχτά από..φελλό» Κεντρική Αφρική. Ένα φυλαχτό που κρύβει μέσα όλες τις ευχές μας για την καινούργια χρονιά!
11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
11.00 - 14.00    «Αποστολή Planet Christmas». Παιχνίδια τεχνολογίας και πειράματα από το Μουσείο Πειραμάτων
Παιχνίδια τεχνολογίας, δραστηριότητες και πειράματα για παιδιά όλων των ηλικιών. Τα παιδιά θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι απόλυτα βιωματικές και ασφαλείς, με τη βοήθεια των εμψυχωτών του Μουσείου Πειραμάτων.
17.00 - 19.00    «Αποστολή Planet Christmas». Παιχνίδια τεχνολογίας και πειράματα από το Μουσείο Πειραμάτων

Λευκή Νύχτα
Τα εμπορικά καταστήματα, οι χώροι εστίασης, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23.00
16.30  Παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz
Χριστουγεννιάτικες δράσεις από την ομάδα θεαμάτων της Circus Dayz με στοιχεία θεάτρου δρόμου και τσίρκο. Ζογκλέρ ακροβάτες ξυλοπόδαροι συνθέτουν δυναμικές εικόνες στην πιο γιορτινή πλατεία της Αθήνας

20.00 Παιχνίδι με ξυλοπόδαρους από την ομάδα Circus Dayz

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Σκιές και ήρωες!» Ινδία. Το χαρτί μεταμορφώνεται στα χέρια των παιδιών και γίνεται φιγούρα για θέατρο σκιών.
11.00 - 14.00     «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
11.00 – 12.00    «Παιχνίδια όλου του κόσμου»  με την ομάδα paperdollwise
Πάνω σε ένα μεγάλο επιδαπέδιο χάρτη όλης της γης και με ένα ζάρι τα παιδιά θα παίξουν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από όλον τον κόσμο.
17.00 - 19. 00    «Οι φανταστικές περιπέτειες του Νιλς Χόλγκερσον» και  «Το πνεύμα  των Χριστουγέννων»  του Κάρολου Ντίκενς. Αφήγηση παραμυθιών από  την ομάδα Fairytale Ensemble
Ο Νιλς Χόλγκερσον, είναι ένα δεκατετράχρονο αγόρι, γιος φτωχών αγροτών που ζουν στην Σουηδία. Ο Νιλς είναι τεμπέλης και ταλαιπωρεί με κάθε τρόπο τα ζώα της φάρμας. Μια μέρα ο Νιλς ανακαλύπτει στο μπαούλο του σπιτιού του ένα μικρό ξωτικό...και τότε ξεκινάει το ταξίδι στην φαντασία. Ενα παραμύθι που διδάσκει τα παιδιά τον σεβασμό σε όλα τα πλάσματα του κόσμου.
«Το πνεύμα των Χριστουγέννων του Κάρολου Ντίκενς»
Το έργο του Κάρολου Ντίκενς «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» ξεχειλίζει από φιλανθρωπία. Ο εργασιομανής και άπληστος Σκρούτζ, είναι ο κυρίαρχος χαρακτήρας. Ζει απόμακρος και αντικοινωνικός και ο μόνος του στόχος είναι να μαζεύει λεφτά, μέχρι την στιγμή που τον επισκέπτονται τρία πνεύματα. Το καθένα απ’αυτά αντιστοιχεί στο παρελθόν το παρόν και το μέλλον. Ο Σκρούτζ βλέπει τον θάνατό του και συνειδητοποιεί την ματαιότητα της απληστίας και της τσιγκουνιάς και μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο και χαρούμενο που σκορπά αγάπη και χρήμα.


Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου
11.00 - 14. 00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Ένα παζλ γεμάτο σχήματα!» Κίνα. Με σχήματα και χρώματα φτιάχνουμε ένα παζλ από την μακρινή Κίνα.
11.00 - 14. 00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
17.00 – 18.30    «Ο Παπουτσής και ο Καλικαντζαρής».  Παιδική παράσταση από την ομάδα θεάτρου κούκλας Artoo Paspartoo
Παραμονές Χριστουγέννων και στο μικρό τσαγκαράδικο, η κυρά- Κλημεντίνη, η πονηρή σύζυγος του τσαγκάρη, καταστρώνει φιλόδοξα σχέδια που, όπως νομίζει, θα της αποφέρουν πολλά κέρδη!! Άραγε, ο κυρ-Πετρής, ο αγαθός άνδρας της, συμφωνεί με τα σχέδιά της αυτά; Και τι ρόλο μπορεί να παίξει ένας μικρός σκανδαλιάρης καλικάντζαρος, που κατά λάθος τρυπώνει στο μικρό μαγαζάκι..;Ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι που μέσα από αστείες αλλά και τρυφερές στιγμές μας θυμίζει την αξία της προσφοράς και τη δύναμη της αγάπης..!

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Ψηφιδωτά με πηλό και σπόρους» Ιράκ. Φτιάξε το δικό σου ψηφιδωτό και διακόσμησέ το με ξηρούς καρπούς!
11.00 - 14.00     «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
13.00 - 14.00     «Φον Κουραμπιές  εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη». Παιδική παράσταση από τις  Μικρές Ιστορίες
Τα Χριστούγεννα, ο πιο αστείος πόλεμος του κόσμου ζωντανεύει μπροστά στα παιδιά σε μια γιορτινή παράσταση!
Με αφορμή το βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» του συγγραφέα Κυριάκου Χαρίτου, σχεδιάσαμε ένα θεατρικό διαδραστικό παιχνίδι γεμάτο γέλιο και ανατροπές!
Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου… Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα! Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!
Παίζουν: Χρήστος Χριστόπουλος, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας

13.00 - 15.00    «Νεραϊδο-κομμωτήριο και Προσωπομαγίες» από την ομάδα Σφυριχτρούλες
Νεραϊδούλες και ξωτικά περιμένουν τους μικρούς τους φίλους για να τους φτιάξουν τρελοκοτσιδάκια και τατού για την Χριστουγεννιάτικη και Πρωτοχρονιάτικη έξοδό τους!

17.00 - 18.30    «Παραμυθένιοι Ήρωες». Παιδική παράσταση από την ομάδα Ανεμόσκαλα
Τρία διαφορετικά παραμύθια του Κάπτεν Χουκ, του Πήτερ Παν και του Πινόκιο, συνδέονται μεταξύ τους για να δείξουν ότι έχουν χάσει το παραμυθένιο ρόλο τους και ψάχνουν να τον βρουν μέσα από τα παιδιά και αποκαλύπτουν ότι η δύναμη του παραμυθιού ομορφαίνει τους ανθρώπους.
Μουσική Γιάννη Κότσιρα, σκηνικά – κοστούμια Γεωργία Μπάστα. Το έργο είναι μιούζικαλ με απίστευτες χορογραφίες από την Ειρήνη Παπαδάκη.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Ζωγραφική με περίεργες τεχνικές!» Καλαμάκια, χτένες, εφημερίδες, οδοντόβουρτσες, κουμπιά κα γίνονται το μέσο για να δημιουργήσουμε έργα τέχνης.
11.00 - 14.00     «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
11.00 - 14.00    «Η χρονομηχανή του Σπυρέτο ΜΟ». Διαδραστικό κουκλοθέατρο και εργαστήρι κούκλας από το Θέατρο Ανάποδα
Ο Σπυρέτο Μο, ένας ταλαντούχος και πολυμήχανος αστροφυσικός φτιάχνει επιτέλους τη χρονομηχανή που πάντα ονειρευόταν, είναι η ώρα που αλλάζει ο χρόνος και ο Σπυρέτο Μο μπαίνει μέσα. Μια εκτόξευση στο χρόνο του Σπυρέτο Μο, ένα ταξίδι στη σπηλιά του Κύκλωπα Τονατομάτ και τον φίλων του θα τη γλυτώσει η θα γίνει μια μπουκιάστο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους; Μια σπουδαία περιπέτεια στον άχρονο χρόνο της φαντασίας που θα σας ταξιδέψει.
Ο Σπυρέτο Μο καθώς και όλες οι κούκλες που πρωταγωνιστούν στην περιπέτεια μας είναι κατασκευασμένες με μεικτή τεχνική από το θέατρο ανάποδα.
Εργαστήρι: τα παιδιά καλούνται στο τέλος της παράστασης να δημιουργήσουν ήρωες (με μια απλή και γρήγορη τεχνική )που θα βρίσκονται στη σπηλιά του Κύκλωπα ή όπου τους αρέσει και όταν τους δημιουργήσουν η παράσταση ξεκινά απ την αρχή.
Καλή διασκέδαση!
17.00 - 18.30    «Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά και αθώα». Αφήγηση παραμυθιών από την ομάδα Αερόπλοιο
Μια παράσταση/θεατρική αφήγηση Ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών, κωμικών και ρομαντικών που μεταφέρουν στα παιδιά κομμάτια της Ελληνικής παράδοσης που σιγά-σιγά χάνονται. Μέσα από ένα παιχνίδι παραμυθιών από όλη την Ελλάδα με πρωταγωνιστές τα ζώα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των παππούδων και των γιαγιάδων.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Μια παγίδα για τα όνειρά μου!» Περού. Φτιάχνουμε ονειροπαγίδες από χόρτα και ανακυκλώσιμα υλικά!
11.00 - 14.00     «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
11.00 - 14.00    «Η χρονομηχανή του Σπυρέτο ΜΟ». Διαδραστικό κουκλοθέατρο και εργαστήρι κούκλας από το θέατρο Ανάποδα
17.00 - 18.30    «Χριστουγεννιάτικα Καλικαντζαρίσματα».  Παιδική παράσταση από τις Μορφές  Έκφρασης
Καλικάτζαροι, έθιμα και κάλαντα από όλη την Ελλάδα, χορός και ζωντανή μουσική παρασύρουν τα παιδιά στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων όπως την είχε ερμηνεύσει ο λαός μας με όμορφα τραγούδια, χορούς και μαγικά ξόρκια!

Κυριακή 5 Ιανουαρίου
11.00 - 14.00    «Τέχνες και Παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Εργαστήριο Κατασκευών
«Τα παιδιά του κόσμου» Κολάζ με μικτές τεχνικές.
11.00 - 14.00    «Παιχνίδι με τις αισθήσεις μας». Εικαστικό Εργαστήριο
12.00 - 14.00    «Το τσίρκο που κοιμήθηκε». Χοροθέαμα από την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
H ομάδα του κινητήρα παρουσιάζει μια αφηγηματική εκδοχή του έργου "Το Τσίρκο που κοιμήθηκε" (ekplixi.com) . Η αφηγήτρια διαβάζει ενώ οι τσιρκοπολίτες ζωντανεύουν  την ιστορία με πολύ χορό , τραγούδι και διαδραστικά παιχνίδια με το κοινό .''Κάποτε ήταν μια πόλη που τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Χρειάζονταν το ένα το άλλο και ζούσανε καλά και χαρούμενα. Ήταν φυσικά ένα τσίρκο χωρίς ζώα. Όμως εκεί δούλευε κι ένας υπνωτιστής..."
17.00 - 19.00    «Χορός των Καλικαντζάρων». Θέατρο σκιών από το «Θίασο Ηλίας Καρελλάς»  
Ο Ηλίας Καρελλάς και η Κωνσταντίνα Γκόρου μας ταξιδεύουν στην ιστορία του Ελληνικού Καραγκιόζη μέσα από αφήγηση, τραγούδι, σκιές και κούκλες με φόντο ένα μοναδικό τρισδιάστατο σκηνικό σε μια παράσταση - πολυθέαμα χωρισμένη σε τρία μέρη.
Μέρος πρώτο. «Οι πρώτοι σκιοπαίκτες»: αναδρομή στην Ιστορία του θέατρου σκιών με δραματοποιημένη αφήγηση και τεχνικές επίπεδης κούκλας.
Μέρος δεύτερο.  παράσταση Καραγκιόζη με θέμα:   «Ο χορός των Καλικατζάρων
Μέρος Τρίτο. «Σκιοπαίζω και Μαθαίνω»: διαδραστικά παιχνίδια, όπου οι μικροί θεατές παίρνουν ρόλους από την παράσταση που παρακολούθησαν και μαθαίνουν τα μυστικά της τέχνης του θεάτρου σκιών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM