Στις 30 Οκτωβρίου 2020, θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο - μαρτυρία για το νέο κορωνοϊό από τις εκδόσεις Φερενίκη, με πρόλογο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το βιβλίο του Αλέξη Αλεξίου «3πλο Τζακ Ποτ».


Λίγα λόγια:
Η περίπτωση του συγγραφέως μοναδική, καθότι νόσησε απ' τους πρώτους στη χώρα μας με COVID-19 και ταυτοχρόνως γρίπη τύπου Β, με Αλέξης Αλεξίουπνευμονία μαζί. Μια περιπέτεια υγείας που τον βρήκε αναπάντεχα καθώς πρόκειται για ένα υγιές, αθλούμενο και χωρίς υποκείμενα νοσήματα άτομο. Η αναμέτρηση με τους ιούς εξελίχθηκε σε ένα καθημερινό αγώνα ζωής που δεν ήξερε ποιος θα βγει ο νικητής. Η λεπτομερής καταγραφή των όσων βίωσε αποκαλύπτονται σταδιακά στις σελίδες του βιβλίου και αποτελούν αντικείμενο ιατρικής μελέτης.

 

Η όλη πορεία του από τη διάγνωση, την εκδήλωση, την κατάπτωση και την ίαση, καθηλώνουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Μοιράζεται τα πρωτοφανή γεγονότα αλλά και τα συναισθήματα απέναντι στο άγνωστο, ένα προς ένα. Η συμπαράσταση των δικών του ανθρώπων, αλλά και των ιατρών και νοσηλευτών πολύτιμη. Η θέλησή του για ζωή καθοριστική. Ένα ανάγνωσμα που σκιαγραφεί την ανθρώπινη πάλη επί της ασθένειας και αποτελεί μία νίκη της ελπίδας επί της παραιτήσεως. Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα και βιώνεται σαν θρίλερ.


Ακολουθούν 3 κοινωνικά spot που δημιούργησε επίσης ο Αλέξης Αλεξίου με αποκλειστικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.


https://vimeo.com/452910973
https://vimeo.com/466896170
https://vimeo.com/469015096 (με φυσικό ήχο από το Θριάσιο)