Το τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη αποστάζεται στον Παγασητικό Κόλπο, στο Κρόκιο Μαγνησίας 30 χλμ. Νοτιοδυτικά του Βόλου, από μία Ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που εξασφαλίζει όλα τα ελληνικά και τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων.


Η Μαγνησία, είναι γνωστή για την εκλεκτή ποιότητα του τοπικού τσίπουρου, με την τοπική παράδοση και την ιστορία της απόσταξης του τσίπουρου στην περιοχή να ξεκινούν το 1922, όταν Μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία της Μαγνησίας.


Ο Όμηρος είχε ονομάσει τον Πόντο "Οίνοπα" -αυτός που έχει την όψη του οίνου- επειδή οι Ελληνικές θάλασσες αποκτούν κατά τη δύση του ήλιου πορτοκαλορόδινες ανταύγειες, ίδιες με εκείνες των παλαιωμένων οίνων. Από τότε μέχρι και σήμερα, το αμπέλι και το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής, του πολιτισμού, των μύθων και της ιστορίας της Μαγνησίας.


Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, πιστοί στις παλιές συνήθειες και στον τότε τρόπο ζωής, μετά τη δουλειά μαζεύονταν στα σπίτια ή στους καφενέδες, τα τοπικά "τσιπουράδικα", όπου απολάμβαναν το παραδοσιακό Mικρασιάτικο τσίπουρο, σπιτικά αποσταγμένο με προσωπική φροντίδα, μεράκι και με μυστικές οικογενειακές συνταγές. Με τα χρόνια, στις παρέες ενσωματώθηκαν και οι ντόπιοι, οι οποίοι μυήθηκαν στον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής και στις μυστικές συνταγές του Mικρασιάτικου τσίπουρου.


Από τότε, το τσίπουρο είναι το παραδοσιακό ποτό της περιοχής -μιας και είναι το ιδανικό συνοδευτικό των μεζέδων- ενώ τα τσιπουράδικα είναι τα σημεία συνάντησης για τις παρέες εδώ και έναν αιώνα.


Από το 1954, η Οικογένεια Αποστολάκη των Θεσσαλών αποσταγματοποιών από το Βόλο, με φροντίδα και αγάπη για τη γη και το αμπέλι, συνεχίζει την παράδοση στην καλλιέργεια των μοναδικών αμπελοοινικών ποικιλιών της περιοχής και δημιουργεί ακολουθώντας την παράδοση και τις παλιές συνταγές, αποστάγματα μοναδικής ποιότητας.


Η αποκλειστικά φυσική απόσταξη του τσίπουρου της Οικογένειας Αποστολάκη, γίνεται με τέχνη, υπομονή και εμπειρία τριών γενεών. Η μυστική συνταγή του από τα παλιά, εξασφαλίζει σε αυτό το τσίπουρο τη μοναδική του γεύση και την ιδιαίτερη προσωπικότητά του, που τη διαμορφώνουν η επιλογή των ποικιλιών, ο αρμονικός συνδυασμός τους, οι συνθήκες ζύμωσης, η αναλογία των συστατικών, η πολλαπλή απόσταξη και η εμπειρία της Οικογένειας των Θεσσαλών αποσταγματοποιών.


Αυτά είναι τα συστατικά για το τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη, που έχει εξαιρετική ποιότητα, πλούσιο άρωμα και ελαφριά γεύση, με ή χωρίς γλυκάνισο.