Η Ελληνικά Κελλάρια και το κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό θα συνοδεύσουν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης της Georgia Fambris με τίτλο «All I miss. Since forever.», την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, 20:00, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου.

 

Ένα από τα ποιοτικότερα κρασιά της πλούσιας γκάμας της Ελληνικά Κελλάρια, η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό, θα αποτελέσει τον ιδανικό σύντροφο για την έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής έκθεσης. Οι επισκέπτες, κρατώντας στο ποτήρι τους τις χρυσοκίτρινες ανταύγειες της Μελισσόμαντρας, θα γευτούν τη γεμάτη και μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού, των μοναδικών ποικιλιών Ασύρτικο και Ροδίτης.

 

 

 

Η Georgia Fambris παρουσιάζει μια σειρά έργων, καμβάδες, σχέδια, επιζωγραφισμένα διαφημιστικά φυλλάδια, κολλάζ με μεικτές τεχνικές και ζωγραφισμένα χαρτιά με μαρκαδόρους. Στο κείμενό του για την ενότητα έργων της Fambris, ο Poka-Yio σημειώνει:
«Τα οικιακά δράματα της Georgia Fambris συμβαίνουν συχνά στη μεγαλύτερη εστία κινδύνου ενός σπιτιού, στον πάγκο της κουζίνας. Κάποια επίσης συμβαίνουν στο καθιστικό με μάρτυρα την τηλεόραση. Το τρομακτικό και το οικείο μπερδεύονται σε ένα νοηματικό ροζ smoothie. Το κορεσμένο χρώμα και τα συμπλέγματα με τις διακορευμένες ανθρώπινες μορφές φτιάχνουν μια εικονογραφία ταυτόχρονα συναρπαστική όσο και αποτρόπαια. Το μάτι κοιτάζει ακάλυπτο και έκπληκτο τα οικιακά δράματα που εκτυλίσσονται μπροστά του γεμάτο περιέργεια και ηδονοβλεπτική, θηρευτική διάθεση.

 

Ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας αντηχεί όσα τα χρώματα της Fambris φωνάζουν. Είμαστε οι μόνοι αυτόπτες μάρτυρες. Η Fambris βρίσκει ψυχική εκτόνωση μέσα από τη ζωγραφική της και αυτό φαίνεται από τις χειρονομίες της καθώς επιτίθεται στην επιφάνεια. Η ζωγραφική της είναι ταυτόχρονα δράση-performance και αφήγηση. Αφηρημένη αλλά και περιγραφική. Μας αφηγείται τετριμμένες ιστορίες, βγαλμένες μέσα από μια ανυπόφορη, υπαρξιακή, οικιακή βαρεμάρα. Την ίδια στιγμή κάτω από την επιφανειακή νωχελικότητα τα πάντα βράζουν. Η ζωγράφος βρίσκεται μέσα στο έργο της, δραματικά μπλεγμένη στα συμπλέγματα των ζωγραφισμένων σωμάτων, παλεύοντας σαν τον Λαοκόοντα να ξεφύγει, μόνο και μόνο για να βρεθεί ακόμα περισσότερο κουβαριασμένη, στραγγαλισμένη. Αναρωτιόμαστε σε τι συναισθηματική κατάσταση βρίσκεται όσο ζωγραφίζει. Σε έξαψη; Σε υπομανία; Η Fambris χτυπιέται σαν τη Virginia Woolf με το αναπόφευκτο τέρας που εκπορεύεται από μέσα της. Τρυφερή και μωλωπισμένη χαλαρώνει τα πλοκάμια του όταν παύει να τους αντιστέκεται».

 

 

 

Η Georgia Fambris (Γεωργία Φαμπρή) γεννήθηκε στην Γένοβα της Ιταλίας το 1973. Από το 1993 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και βυζαντινή εικονογραφία στην σχολή της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και έχει εργαστεί ως βυζαντινός τοιχογράφος σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην τελευταία Μπιενάλε της Αθήνας (ANTI, 2018). Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη είναι η τρίτη ατομική της έκθεση.

 

Η άρρηκτη σχέση μεταξύ τέχνης και οίνου επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά από την Ελληνικά Κελλάρια, συνοδεύοντας τα εγκαίνια της εξαιρετικής αυτής ατομικής έκθεσης της Georgia Fambris με το πολυαγαπημένο και εξαιρετικής ποιότητας λευκό κρασί, Μελισσόμαντρα-Καλλιγά.

 

Info

Διάρκεια έκθεσης: 14 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου 2019
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00
Τετ. 11:00 – 15:00 & Σάβ. 11:00 – 15:00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά