Mike Shaw: «Πώς το τρέξιμο μου άλλαξε τη ζωή»

Mike Shaw: «Πώς το τρέξιμο μου άλλαξε τη ζωή» Facebook Twitter
0

Ο παγκόσμιος αγώνας δρόμου Wings for Life World Run επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5 Mαΐου 2019, στις 14:00 (ώρα Ελλάδος), συνεχίζοντας να μεταδίδει το θετικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο, παρακινώντας εκατομμύρια κόσμου ανά την υφήλιο να τρέξουν στη θέση αυτών που ένας τραυματισμός στον νωτιαίο μυελό τους το απαγόρευσε!

Ένα χτύπημα της μοίρας, αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε το παιδί του, ώθησε τον Heinz Kinigadner -2 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή motocross να ιδρύσει το 2004, μαζί με τον φίλο του Dietrich Mateschitz - ιδρυτή του Red Bull Energy Drink, το ερευνητικό Ίδρυμα Wings for Life, με στόχο την ανεύρεση θεραπείας για όσους ζουν για μια ζωή με τις δραματικές συνέπειες που επιφέρει ένας τραυματισμός στο νωτιαίο μυελό. Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα χρηματοδοτεί κορυφαία επιστημονικά έργα και κλινικές μελέτες παγκοσμίως, και οργανώνει κάθε χρόνο ένα Παγκόσμιο αγώνα δρόμου για την μεγιστοποίηση των donations. Το 100% των εσόδων από το Wings for Life World Run κατατίθενται στο Ίδρυμα Wings for Life.

Για τον Mike Shaw, το τρέξιμο δεν ήταν ποτέ πάθος - μέχρι να τραυματίσει το λαιμό του το 2013, ενώ έκανε σκι στο Κολοράντο. Το Wings for Life World Run έχει αγγίξει τη ζωή του με μοναδικό τρόπο.


Τρέχοντας για την ανάρρωση

«Είναι τόσο μεγάλο το προνόμιο να μπορεί κάποιος να κινηθεί και να τρέξει – κάτι το οποίο θεωρούσα δεδομένο πριν τον τραυματισμό μου. Για να τρέξω πλέον χρειάζεται να καταβάλω πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά είμαι πραγματικά ευγνώμων για κάθε βήμα που κάνω. Τα δίνω όλα, ειδικά για τον αγώνα Wings for Life World Run. Από τα 9,87 χιλιόμετρα που έτρεξα στον πρώτο μου αγώνα στους καταρράκτες του Νιαγάρα το 2015, ανέβηκα στα 12,5 χιλιόμετρα στο Βανκούβερ το 2018 και φέτος ο στόχος μου είναι τα 14 χιλιόμετρα – ένας φοβερά δύσκολος στόχος! Για να κατορθώσω τον περσινό στόχο είχα κάνει εξαντλητική προπόνηση για αυτό και δεν είμαι σίγουρος εάν φέτος θα καταφέρω τα 14 χιλιόμετρα. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως όταν ο στόχος σου είναι τα άστρα, ακόμα και να μην τα φτάσεις, τουλάχιστον θα προσγειωθείς στο φεγγάρι».


Τρέχοντας με φίλους

«Ο πρώτος αγώνας Wings for Life που συμμετείχα ήταν συγκλονιστική εμπειρία. Ήταν μαγικό να τρέχεις δίπλα στους καταρράκτες την ώρα που έδυε ο ήλιος. Το να μοιράζομαι την εμπειρία αυτή με τον μέντορα και φίλο μου, Josh Dueck, ήταν ακόμα καλύτερο! Το ντοκιμαντέρ μου, The Healing Agent (2016), έκανε πρεμιέρα στο Τορόντο πριν από τον δεύτερο Wings for Life που συμμετείχα, γεγονός που αύξησε τον ενθουσιασμό μου εκείνη τη χρονιά. Από τότε, έχω τρέξει με υποστηρικτές του αγώνα στο Βανκούβερ ξεκινώντας το τρέξιμο στις 4 το πρωί! Είναι φοβερό το συναίσθημα να είμαστε όλοι μαζί ένα για τον αγώνα».

Mike Shaw: «Πώς το τρέξιμο μου άλλαξε τη ζωή» Facebook Twitter

Η αίσθηση της κοινότητας

«Το Wings for Life World Run μου δίνει την αίσθηση ότι ανήκω σε μία κοινότητα. Η αναπηρία μου είναι πρακτικά αόρατη, οπότε το να είμαι μέρος αυτής της πρωτοβουλίας είναι μοναδικό για εμένα. Αναγνωρίζω το πόσο τυχερός είμαι που μπορώ και τρέχω, οπότε δίνω τον καλύτερό μου εαυτό να κάνω πράξη το βασικό μήνυμα του Wings for Life, να τρέξω για όσους δεν μπορούν. Αγαπάω την κοινότητα και έχω γνωρίσει τους πιο απίθανους ανθρώπους εκεί που καταλαβαίνουν πώς είναι να ζεις μία ζωή γεμάτη προκλήσεις. Το 2017, γνώρισα τον Jim Mullan, που πάσχει από τετραπληγία. Αρχικά, μου έκανε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πώς είναι να ζεις με κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ξέρω πόσο μοναχικό είναι οπότε ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί του τις εμπειρίες μου και για αυτό γρήγορα γίναμε φίλοι. Του είπα πώς χρησιμοποίησα το Wings for Life World Run App σαν κίνητρο όσο ήμουν σε φάση θεραπείας και ανάρρωσης. Μία μέρα με ρώτησε, δεν θα ήταν τέλειο αν συγκεντρώναμε ανθρώπους στο App να διασχίσουν τρέχοντας τη χώρα, από το Βανκούβερ στο Χάλιφαξ;»

Η γέννηση του #TeamCoast2Coast

«Η απάντησή μου ήταν «Τι είπες μόλις; Μόλις είχες την καλύτερη ιδέα! Ας το κάνουμε.» Το είπα σε μερικούς φίλους που έτρεξαν μαζί μου το 2017 να δω εάν θα τους άρεσε η ιδέα. Τους άρεσε, οπότε μερικούς μήνες μετά, δημιουργήσαμε το #TeamCoast2Coast και αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε μέλη. Τα 102 μέλη μας έτρεξαν συνολικά μία απόσταση 630 χιλιομέτρων και συγκέντρωσαν σχεδόν 15.000 δολάρια για τις κακώσεις του νωτιαίου μυελού. Για το 2019, έχουμε αυξήσει τον στόχο κατά πολύ. Θέλουμε να καλύψουμε τα 5.500 χιλιόμετρα και έχουμε κάποιους εκπληκτικούς ανθρώπους μαζί μας από διάφορες πόλεις του Καναδά, όπως τον επαγγελματία πρώην αθλητή ορεινής ποδηλασίας, Andrew Cho (Βανκούβερ), τον Παραολυμπιονίκη του sit ski, Josh Dueck (Κάλγκαρι), τον οδηγό αγωνιστικών αυτοκινήτων Pauly Plewa (Ντανβίλ) και τον μαραθωνοδρόμο Robert MacDonald (Τορόντο). Πιστεύω πως με την προσπάθειά μας, οι Καναδοί θα τρέξουν από ακτή σε ακτή συμβάλλοντας με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στην ανακάλυψη καλύτερων θεραπειών για τις κακώσεις του νωτιαίου μυελού. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Μπορείς να γίνεις κι εσύ μέρος αυτού του Παγκόσμιου αγώνα δρόμου τρέχοντας, μέσω της εφαρμογής Wings For Life World Run (μπορείς να την βρεις στο App Store και στο Google Play), όπου και αν βρίσκεσαι και μπορείς να βοηθήσεις τον Mike να πετύχει τον στόχο των 5.500 χιλιομέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.redbull.com/gr-el/videos/wings-for-life-world-run-app-greece

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM