Μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο σου βιντεοκλίπ. Δώσε μου μερικές λεπτομέρειες.

Δεν το θεωρώ τόσο βιντεοκλίπ όσο ένα οπτικοποιημένο παιχνίδι που προέκυψε μια μέρα που πήγαμε για μπάνιο. Έτυχε ν' ακούσουμε το «Never» στο ραδιόφωνο κι ο Κωστής Μαραβέγιας είχε την ιδέα να τραβήξει κάποια πλάνα, χρησιμοποιώντας έναν φακό που έτυχε να έχω στο αυτοκίνητο και την κάμερα που είχε μαζί του. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, το έδειξα σε φίλους και συνεργάτες, ενθουσιάστηκαν, και με παρότρυναν να το εξελίξουμε στο post production με την ομάδα της AegeanScapes. Το τελικό αποτέλεσμα ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία με την οποία «περιτυλίγω» τη μουσική μου, με λιτό και σαφή τρόπο.

 

Σε ποιο στάδιο είσαι δημιουργικά; Έχει ξεκινήσει στο μυαλό σου ο σχεδιασμός του «δύσκολου τρίτου» δίσκου;

Κάθε δίσκος είναι «δύσκολος», οπότε δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο πλάνο, απλά ακολουθώ το ένστικτό μου. Έχω συγκεντρώσει πολύ υλικό, το οποίο και ανυπομονώ να δουλέψω δισκογραφικά. Προς το παρόν, όμως, απολαμβάνω τους καρπούς του «Exit», εννοώντας τα live που μου είχαν λείψει πολύ πέρσι, που ηχογραφούσα όλη τη χρονιά, και φέτος μου δίνουν μεγάλη χαρά.

 

Στην προηγούμενη συνέντευξή σου στη LifO μιλούσες για το τίμημα της επιτυχίας. Εξακολουθείς να «πληρώνεις» προσωπικά το άνοιγμα του ακροατηρίου σου ή το διαχειρίζεσαι πλέον; Έχεις χαρεί και τα θετικά της -δίκαιης- επιτυχίας σου;

Η επικοινωνία με τον κόσμο πάντα μου άρεσε και δεν πιστεύω πως θα με κουράσει ποτέ. Από κει και πέρα, η αποδοχή αυτή δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι καλλιτεχνικού εφησυχασμού, αλλά όχημα εξέλιξης. Πάντως, νιώθω ευτυχισμένη που υπάρχει αυτή η ανταπόκριση, με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεται.

 

Ποιο είναι το καινούργιο σου μουσικό «κόλλημα»;

Το κομμάτι του John Grant, «Where dreams go to die». Υπέροχη ενορχήστρωση, με τη γλυκιά φωνή του Grant να κορυφώνεται συναισθηματικά στο ρεφρέν.

 

Το έχεις πάρει απόφαση πως θα κάνεις καριέρα ως τραγουδοποιός ή ακόμα δίνεις Μαθηματικά;

Χα χα! Όχι, ακόμα συνεχίζω με τα Μαθηματικά, όπως συνεχίζω και με τη μουσική. Στη «λύση» δεν θα φτάσω μάλλον ποτέ!

 

Σε ποιον ρόλο νιώθεις πως είσαι πιο «δυνατή»: της τραγουδίστριας, της συνθέτριας ή της στιχουργού;

Δεν βλέπω ρόλους στη μουσική και στη δημιουργία. Για μένα η έμπνευση είναι ένα συμπαγές μείγμα που δεν διασπάται σε επιμέρους κομμάτια.

 

Τι ετοιμάζεις αυτό το διήμερο στο Fuzz;

Μια ιδιαίτερη playlist που περιλαμβάνει κομμάτια από τους δίσκους «Avatar» και «Εxit», δύο καινούργια τραγούδια και κάποιες διασκευές. Ελπίζω πραγματικά να σας αρέσουν όλα, θα χαρώ πολύ!