ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Βόρειες σανίδες

Βόρειες σανίδες Facebook Twitter
0

Άρχισα skate στην ηλικία των 10 ετών. Ήταν μια μεταβατική περίοδος στη ζωή μου, καθώς μετακόμιζα από τα Βριλήσσια στο περίφημο ghetto του Χολαργού» λέει ο Γιάννης, που του αρέσουν τα ταξίδια, ο κινηματογράφος, να κάνει πράγματα με τους φίλους του. «Ακούω πολύ μουσική» λέει, «rock κυρίως: John Lennon, David Bowie, Doors και άλλα πολλά».

Ο Γιάννης είναι 18 χρόνων και πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Φυσικής Θεσσαλονίκης, μέλος του S.F.crew. «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν η Θεσσαλονίκη είναι μια φιλική πόλη για skate» λέει. «Οι skaters εδώ είναι σημαντικά λιγότεροι συγκριτικά με την Αθήνα, αλλά το καλό είναι πως όλοι είναι μια μεγάλη παρέα. Αυτό μου αρέσει πολύ, γιατί βγαίνω για skate και ξέρω ότι θα βρω κάποιον να κάνουμε μαζί. Πιστεύω πως αυτός ο παράγοντας είναι ο σημαντικότερος στην εξέλιξη και στην πρόοδο ενός skater. Το skate είναι και θα είναι κάτι εξωγήινο για τον “πραγματικό κόσμο”. Πρόκειται για κάτι το οποίο καταλαβαίνουν και νιώθουν μόνο οι skaters. Ο έξω κόσμος είναι απλά αλλού. Αυτός είναι και ο λόγος που γινόμαστε αυτόματα μια ξεχωριστή κοινότητα. Αυτό είναι ένα από τα δώρα που σου προσφέρει το skate. Διαφοροποιείσαι και είσαι πρωτότυπος (ή τουλάχιστον έχεις την αίσθηση της πρωτοτυπίας) και αυτό αρέσει σε όλους. Η ομάδα Propaganda Rollin Co. που είμαι μέλος εκφράζει τη θαρραλέα προσπάθεια να αναπτυχθεί το skate στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής ελληνική εταιρεία skate. Υπάρχουν πλέον ελληνικές σανίδες με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές που έχουν τα αμερικανικά σανίδια - κατασκευάζονται από το ίδιο ξύλο που ονομάζεται maple wood. Επίσης παράγει ρούχα και διάφορα άλλα είδη skate. Εγώ είμαι ένας από τους riders της εταιρείας που ίδρυσε ο Χάρης Καζατζίδης και χαίρομαι γι’ αυτό».

0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μητέρα μου πέθανε Πρωτοχρονιά. Την επομένη έπρεπε να κάνω εκπομπή»

Ποδόσφαιρο / «Η μητέρα μου πέθανε Πρωτοχρονιά. Την επομένη έκανα εκπομπή»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, που συνέδεσε τη φωνή του με τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, θυμάται τους θρύλους που συνάντησε, τις απώλειες που τον άλλαξαν και εξηγεί γιατί το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μάργκαρετ Άτγουντ: «Δεν νομίζω να με αγαπούσε ο Πλάτωνας»

Βιβλίο / Μάργκαρετ Άτγουντ: «Δεν νομίζω να με αγαπούσε ο Πλάτωνας»

Μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς της εποχής μας. Στη συνέντευξή της στη LifO δίνει (ανάμεσα σε άλλα) οδηγίες για το γράψιμο και τη ζωή, τη γνώμη της για τον Πλάτωνα αλλά και για την αξία των συμβολικών μύθων.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει από πουθενά, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

Αθλητισμός / Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

H ανερχόμενη αθλήτρια του ελληνικού στίβου έχει μάθει να μην αφήνει το παρελθόν να την κρατά πίσω, τροφοδοτείται από το συναίσθημα, έχει στόχο τους Ολυμπιακούς και ζωγραφίζει παντού, ακόμα και στο δέρμα της.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Θεοδόσης Τάσιος: «Στη χώρα μας έχουμε 30 συνώνυμα της λέξης “λάδωμα”»

Lifo Videos / Θεοδόσης Τάσιος: «Στη χώρα μας έχουμε 30 συνώνυμα της λέξης “λάδωμα”»

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ και ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της σύγχρονης Ελλάδας μιλάει ανοιχτά για τα μεγάλα αδιέξοδα και τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
George Le Nonce: «Εκτός από τα φέικ νιουζ, υπάρχει η φέικ λογοτεχνία και η φέικ ποίηση»

Ποίηση / George Le Nonce: «Εκτός από τα fake news, υπάρχει η fake λογοτεχνία και ποίηση»

Με αφορμή την έκδοση του τέταρτου ποιητικού του βιβλίου, με τίτλο «Μαντείο», ο Εξαρχειώτης ποιητής μιλά για την πορεία του, την ποίηση –queer και μη–, και για την εποχή του Web 2.0, αποφεύγοντας την boomer-ίστικη νοοτροπία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου: «Δεν ξέρω πώς είναι ο κόσμος για τα μη τυφλά άτομα. Για μένα είναι αυτός που αντιλαμβάνομαι»

Κοκέτα / Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου: «Δεν ξέρω πώς είναι ο κόσμος για τα μη τυφλά άτομα. Για μένα είναι αυτός που αντιλαμβάνομαι»

Η ψυχολόγος στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» και συνιδρύτρια της πρώτης σχολής σκύλων οδηγών στη χώρα μας μιλά στην Κοκέτα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ