Η μπάντα σε δύο χρόνια θα είναι μια υπερκολεκτίβα τέχνης και το όνομα Rack θα είναι συνυφασμένο με τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, τη μουσική κ.ά. Μια φορά τον μήνα θα διοργανώνει πάρτι με αφρούς... Φωτό:  Martsela Mentogianni
Η μπάντα σε δύο χρόνια θα είναι μια υπερκολεκτίβα τέχνης και το όνομα Rack θα είναι συνυφασμένο με τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, τη μουσική κ.ά. Μια φορά τον μήνα θα διοργανώνει πάρτι με αφρούς... Φωτό: Martsela Mentogianni

 

Τι σημαίνει «Rack»; Πώς σας ήρθε το όνομα;
Το «Rack» δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο, αποδίδει φόρο τιμής στην graffiti σκηνή των '00s στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, για τον καθένα από εμάς σημαίνει κάτι διαφορετικό. Πρακτικά είναι η εξέλιξη των Rackaments, που ήρθε με κόπο και αρκετό ιδρώτα, σαν την εξέλιξη ενός παιδιού σε έφηβο.

 

Πείτε μου μερικά πράγματα για το background σας. Ποιοι είστε, με τι άλλο ασχολείστε εκτός του γκρουπ;
Μερικές λέξεις-οδηγός επιβίωσης από τα μέλη του Rack στην Αθήνα του 2015: filming, yοga, Καρέλι, Daft Punk, Ποδήλατο, Γουές Άντερσον, θάλασσα... Αν ενώσετε τις κουκκίδες, θα εμφανιστούν τα ολογράμματά μας.

 

Με τον Felix και τον Άλεξ ανηφορίσαμε τυχαία για τα καμαρίνια, δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα, τα φώτα είχαν σβήσει, ακούγαμε ήχους Αμαζονίου και κάπου εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι ο Jerry έκανε yoga.

 

Πώς ήταν η πρώτη φορά που ανεβήκατε στη σκηνή;
Την πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή ως Rack (06/07/2014 μαζί με τους Stereovoid στο six d.o.g.s) δεν είχαμε καθόλου άγχος. Το είχαμε αποβάλει μισή ώρα πριν με yoga. Με τον Felix και τον Άλεξ ανηφορίσαμε τυχαία για τα καμαρίνια όσο οι Stereovoid έπαιζαν ακόμα στο stage του six d.o.g.s, δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα, τα φώτα είχαν σβήσει, ακούγαμε ήχους Αμαζονίου και κάπου εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι ο Jerry έκανε yoga. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε – για πρώτη φόρα τα πήγαμε αρκετά καλά. Σήμερα ο Jerry θέλει να γίνει δάσκαλος yoga, οι υπόλοιποι απέχουμε παρασάγγας. Κατά πάσα πιθανότητα, κάτι παρόμοιο θα γίνει στα καμαρίνια του Ρομάντσου στις 6 Μαρτίου.

 

Τι έχει πιο πολύ πλάκα στις συναυλίες;
Το soundcheck και η όλη διαδικασία κουβαλήματος. Ειδικά όταν είναι μαζί μας ο Νίκος (aka Godfather).

 

Στη σελίδα σας στο facebook είδα ότι σας αρέσει να ανεβάζεται και να σας ανεβάζουν βίντεο. Έχετε όντως τόσους male groυpies;
Αν το Rack ήταν άνθρωπος, θα ήταν filmer. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αυτό με τα video είναι κάτι που συμβαίνει αβίαστα, σαν τη φάση με τα πόδια. Male groupies δεν ξέρω, male σκέτο σίγουρα.

 

 

 

Πείτε μου ο καθένας την αγαπημένη του μπάντα.

Alex: The Strokes.
Amy: Νοσταλγικά, The Doors.
Jerry: Red Hot Chilli Peppers.
Felix: Νοσταλγικά επίσης, Led Zeppelin.

 

Και από ελληνικά συγκροτήματα;
Alex: Σtella.
Αmy: Ξύλινα Σπαθιά.
Jerry: First Rain οf September.
Felix: Chinese Basement.

 

Με ποιο ελληνικό συγκρότημα θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;
Με τους Acid Baby Jesus. Καμία σχέση οι μουσικές μας, απλώς τους θεωρούμε ήρωες.

 

Ποια είναι η πιο εκνευριστική συνήθεια του Felix;
Jerry: Να κλαίει, ενώ παίζει drums.

 

Jerry, ποιο τραγούδι σού έχει κολλήσει αυτή την περίοδο;

Like I Love You - Justin Timberlake.

 

 

 

Amy, πώς είναι να είσαι το μόνο κορίτσι στην μπάντα;
Δεν είμαι το μόνο κορίτσι στην μπάντα...

 

Alex, πώς φαντάζεστε την μπάντα σε δύο χρόνια από τώρα;
Η μπάντα σε δύο χρόνια θα είναι μια υπερκολεκτίβα τέχνης και το όνομα Rack θα είναι συνυφασμένο με τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, τη μουσική κ.ά. Μια φορά τον μήνα θα διοργανώνει πάρτι με αφρούς. Επίσης, θα τρέχει μηνιαία συνδρομή με σουπερ ποπ περιοδικό, δύο εισιτήρια για μεξικάνικο κι ένα πακέτο Καρελάκι λευκό.

 

Μελλοντικά σχέδια;
Θέλουμε μέχρι το τέλος του 2015 να έχουμε ηχογραφήσει το ΕΡ μας. Πέρα απ' αυτό, δεν κάνουμε σχέδια, ζούμε το τώρα. Βadass!

 

Βίντεο: Vera Chotzoglou

 

Οι Rack θα εμφανιστούν ζωντανά την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Ρομάντσο στις 21:00. Μαζί τους οι Suicide Bond και οι Acid Barretts. Εισ.: 5 ευρώ

facebook page

tumblr