ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Baby Guru
0

Live

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Ancient Astronauts

Baby Guru en cine-concert, 23/3, 20:00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, 210 3398600.

Οι Baby Guru, η τρομερή μπάντα της εναλλακτικής σκηνής, μια μέρα πριν από την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου θα βρεθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο για ένα σινε-κονσέρτο. Τι σημαίνει αυτό; Οκτώ με εννέα το βράδυ της Κυριακής στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθούν τρεις βουβές ταινίες, τρεις θησαυροί ταινιών τεκμηρίωσης των αρχείων του γαλλικού κινηματογράφου: Voyage à la terre de feu, Le grand meteore et le mont Athos και Annales de la guerre no. 10. Οι Baby Guru θα τζαμάρουν πάνω στις ταινίες, λειτουργώντας ως η ηχητική τους υπόκρουση. Το σετ τους θα είναι ένας απίθανος αυτοσχεδιασμός για μία ώρα.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Kill Emil

Party. Dogu, 24/3, 21:00, Tiki Bar, Φαλήρου 15, Κουκάκι, 210 9236908, €5-10.

Το μισό του γερμανικού διδύμου των Ancient Astronauts, DJ και παραγωγός Dogu επισκέπτεται το Tiki Bar στο Κουκάκι για ένα... συμπαντικό DJ set. Ο ήχος των Ancient Astronauts αποδεικνύει ότι η μουσική δεν έχει όρια. Τα beats παντρεύονται με τη σόουλ και το μοντέρνο συναντά το παλιό. Το ντουέτο παραγωγής και DJ Kabanjak και
Dogu ξεκίνησε από την Κολωνία της Γερμανίας κι αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό ήχων, στυλ και μουσικών ιδεών που συμπυκνώνονται σε triphop, old school hip-hop, nu jazz, broken beat, downtempo, electronica,
dub reggae. Ο ιδιαίτερος ρυθμός είναι σήμα κατατεθέν τους, όπως και οι ιδιαίτερες τεχνικές παραγωγής. Έχουν στο ενεργητικό τους δύο πολύ καλά άλμπουμ, το «We are to answer» και το «Into bass and time» – το δεύτερο,
μάλιστα, με καταπληκτικές συμμετοχές και αρκετά remixes και συνερ- γασίες με καλλιτέχνες όπως οι Fort Knox Five, Kid Loco, Digable Planets, Zion I, Imani, The Pharcyde, Azeem, Tippa Irie, Bajka, Phat Old Mamas, Ulf Stricker, Raashan Ahmad, Entropik.

 

Mini Festival

Icy, Soulnek & Kill Emil, Afezz, Σάικο και El Chavo, after party w/ Anna Mystic feat. Mc Dash, 20/3, 22:30, €5 είσοδος.

Ένα πολύ ενδιαφέρον μίνι φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Πέμπτη 20/3 στο Bios. Το χιπ-χοπ θα συναντήσει τη ρέγγε-φανκ και τη soundsystem κουλτούρα και μερικούς από τους επιφανέστερους αντιπρόσωπους των ειδών στην Ελλάδα. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι AFEZZ, Σάικο και El Chavo, μέλη του Phatskool από τα Χανιά με boom bap beats, funky λούπες, γρήγορα flows και έντονα φωνητικά. Μετά θα αναλάβει ο Soulnek, ένας mc που κινείται σε πιο σόουλ και φάνκι μονοπάτια, με τον Kill Emil στα decks. Αργότερα τη θέση θα πάρει ο Icy, ιδρυτικό μέλος των Fort Bravo και μέλος των Moriginal, σε reggae ύφος και dub, breaks ρυθμούς. Η σκυτάλη θα παραδοθεί στη Mammy Hot Anna Mystic για ένα after party σε grime-jungle ρυθμούς, με τον Mc Dash στα φωνητικά.

 

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ