Γεύση

Γεύση Facebook Twitter
Empanadas
0

» Πρέπεινα ομολογήσω ότι πάντα ήμουν επιφυλακτικόςστις κάθε είδους εθνικές κουζίνες, κιαυτό γιατί στις περιπτώσεις που δεν έχωεπισκεφτεί τη χώρα και δεν γνωρίζω απόπρώτο χέρι τις γεύσεις, νιώθω λίγοεξαπατημένος. Έχω την αίσθηση ότι δενξέρω όλη την αλήθεια και ότι αυτό πουσερβίρεται έχει μία τουριστική διάθεση.Όπως δεν θα ξεχάσω την εμπειρία μου σεελληνικό εστιατόριο στο Μόντρεαλ, όπουως βασικό ατού του μενού μού παρουσιάστηκεσουβλάκι από χτένια -λες και αν δεν φάωχτένια στην Αθήνα δύο με τρεις φορέςτην εβδομάδα δεν ζω- και για γλυκόγαλακτομπούρεκο, που με άνεση θα έλεγαότι ήταν το χειρότερο γλυκό που έχωδοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου. Έτσι, ότανέχεις χαρεί μέσα στα χρόνια τις milonga καιτο nuevo tango του Άστορ Πιατσόλα και τατραγούδια του Κάρλος Γαρδέλ, σε προκαλείνα επισκεφτείς το νεότευκτο El Bandoneon στοΜεταξουργείο. Το τάνγκο στο ΜπουένοςΆϊρες ευδοκιμούσε στα μπουρδέλα τωνκακόφημων συνοικιών του, οπότε, όσο καιαν έχει αλλάξει σήμερα το Μεταξουργείο,φαντάζει ως ο ιδανικός τόπος για ένατέτοιο εστιατόριο. Το σκηνικό ανάλογο,αφού υπό τους ήχους του μπαντονεόν τουΈκτορ Σίλβα ζευγάρια χορεύουν στηνειδικά σχεδιασμένη σκηνή, ενώ από τοτραπέζι σου παρελαύνουν εξαιρετικέςεκδοχές της προβολέτα με γλυκιάκαραμελωμένη sauce, τα άψογα μαριναρισμένακρεατικά -εάν είστε vegetarian ίσως να αλλάξετεστάση απέναντι στο θέμα- τις περίφημεςempanadas και τα ψητά λαχανικά. Μαγικόςχώρος, αυθεντικός, καλό φαγητό και γιατίόχι, με ένα ποτήρι παραπάνω μπορείτε ναδοκιμάσετε και τις επιδόσεις σας στοτάνγκο. Δεν είναι τυχαίο που ο ΧούλιοΜπόκα έδωσε εκεί τις συνεντεύξεις τουτην περασμένη Τετάρτη.

» Καιενώ περιμένω κάθε καλοκαίρι αυτό τομικρό διάστημα που υπάρχουν σε αφθονίατα σύκα, ώστε να καταπιέσω τους γύρω μουμε το εκπληκτικό σπαγγέτι με σύκα καικάρι, το φθινόπωρο έχω μία άνεση όσοναφορά τα μήλα, τα οποία πέρα από τις όσεςεφαρμογές τους σε φαγητά και γλυκά στηνκαρδιά έχουν μία ειδική θέση όχι τόσογια την κλασική tarte tatin, αλλά για μία δικήμου version της νοστιμότατης νορμανδικήςτάρτας με αχλάδι, το οποίο αντικαθιστώμε μήλο. Τώρα που τα φρέσκα μήλα είναιάφθονα και όχι αυτά τα μαραγκιασμέναπου μας πουλάνε αργότερα από τα ψυγεία,ακολουθήστε τα βασικά βήματα μία απλήςpate, ως βάση, με άρωμα βανίλιας, μία κλασικήκρέμα αμυγδάλου για γέμιση, τα μήλαφυσικά, και για επικάλυψη σιρόπι απότην αγαπημένη σας μαρμελάδα, αραιωμένημε ένα eau de vie ή καλύτερα λίγο kirsch, και τααποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ