« Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ε; »**

« Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ε; »** Facebook Twitter
1

Είναι η απάντηση μου για όλα. Η πρώτη και τελευταία συμβουλή που δίνω σε όλους. Νομίζω δεν υπάρχει κάποιος κοντινός μου άνθρωπος, που να μη του έχω πει έστω και μια φορά αυτή τη φράση ως «αντίδοτο» στο πρόβλημα. Μπορεί τις περισσότερες φορές να μη ξέρεις ποιος είναι αυτός ο λόγος ή ακόμη χειρότερα να μη τον μάθεις και ποτέ, αλλά σίγουρα υπάρχει. Όλα τα πράγματα που μας συμβαίνουν, έχουν κάτι να μας πουν. Ακόμη και τα άσχημα. Ακόμη και αυτά, που όταν μας τυχαίνουν, απευθυνόμαστε στον Θεό και τον ρωτάμε «Γιατί σε εμένα;». Ναι, ακόμη και τότε.


Κάποιοι μου λένε πως ζω σε μια ροζ φούσκα και επηρεασμένη από τον ρομαντισμό μου, βρίσκω λύση και εξήγηση σε όλα. Δεν πιστεύω σε καμία τυχαία ερωτική σχέση. Κάθε άνθρωπος έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Και αντίστοιχα, για κάποιον άλλο λόγο, φεύγει. Έτσι είναι, έρχονται και φεύγουν οι άνθρωποι. Πάντοτε όμως, κάτι μας αφήνουν φεύγοντας. Άλλοι μια μεγάλη αγάπη, άλλοι ένα γιατί, άλλοι ένα παράπονο, μία θλίψη και άλλοι εμπειρίες ζωής και χιλιάδες αναμνήσεις.

Ο έρωτας δεν είναι επιτραπέζιο. Δεν σημαίνει πως αν παίξεις σωστά, τηρώντας τους κανόνες, θα βγεις νικητής.

Πόσες φόρες έχεις σκεφτεί μέσα σου «Γιατί να τελειώσει έτσι αυτό;» Εγώ πολλές. Και σχεδόν ποτέ δεν έπαιρνα απάντηση. Διότι η απάντηση έρχεται πάντα μετά. Ο χρόνος σε συνδυασμό με τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες, κάνουν θαύματα. Έχουν μια καταλυτική δύναμη όταν αυτά συναντιούνται και εσύ στέκεσαι αδύναμος και απλά περιμένεις. Ό,τι χάσαμε, δεν το ποθήσαμε αρκετά. Αλλά κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να διεκδικεί αυτό που θέλει και αυτό που αγαπάει. Το κακό όμως είναι πως πολλοί αυτό το ξεχνάνε. Ή μάλλον, το φοβούνται.

Ακόμη κι αν το τελικό αποτέλεσμα είναι η απόρριψη και η μοναξιά, η διαδρομή που διένυσες μέχρι να φτάσεις εκεί είναι ένα τεράστιο μάθημα και μια ξεχωριστή εμπειρία. Σίγουρα όχι καλή. Αλλά ποιος σου εγγυήθηκε στην αρχή πως θα έχει happy end; Ο έρωτας δεν είναι επιτραπέζιο. Δεν σημαίνει πως αν παίξεις σωστά, τηρώντας τους κανόνες, θα βγεις νικητής.

Γιατί πολύ απλά, ο έρωτας δεν έχει νικητές, κερδισμένους ή ηττημένους. Στο τέλος, έχει μόνο μαθήματα, παθήματα και εμπειρίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια