Η πλάκα είναι ότι δεν μ' αρέσει καν. 

 

Όμως εδώ και πολλά πολλά πολλά χρόνια, στον Μασούτη της Καλλίδου, στην Καλαμαριά, το παίζουν κάθε φορά που πηγαίνω. Είναι τρελό, αλλά έχουν ένα και μοναδικό cd και το παίζουν εδώ και μια πενταετία: Έχει διάφορα lounge κομμάτια, ψιλο chill-out, σύγχρονη μουσική σούπερ μάρκετ που λένε. 

 

Το πιο πιασάρικο απ' αυτά, το Τελε-Πίκο όπως το αποκαλώ μια και δεν είμαι σίγουρος τι λένε οι επαναλαμβανόμενοι στίχοι, το πρόσεξα αρκετά νωρίς, και έκτοτε εκπλήσσομαι κάθε φορά το ίδιο που το ξανακούω εκεί ψωνίζοντας. Χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη, φθινόπωρο, μέρα, νύχτα. 

 

"Τι διάολο λένε οι στίχοι;" αναρωτήθηκα κάποτε, αλλά ντράπηκα να πάω να τους πω να μου πουν ποιο cd παίζουν. 

 

Τα χρόνια πέρασαν, και το Τελεπίκο άρχισε να με στοιχειώνει. Όταν κάποτε απέκτησα smartphone προσπάθησα να το κάνω Shazam - να χρησιμοποιήσω δηλαδή την εφαρμογή που "ακούει" μέσω του τηλεφώνου τη μουσική που ακούς, κι εφόσον υπάρχει στη βάση δεδομένων σου λέει τον τίτλο του κομματιού και τον καλλιτέχνη. 

 

Παιδεύτηκα μ' αυτό αρκετά. 

 

Μέσα στο Μασούτη της Καλλίδου το σήμα χάνεται κι έτσι όσες φορές προσπαθούσα να κάνω shazam την ώρα του Τελεπίκο, πέρα απ' το ότι με κοιτούσαν οι υπόλοιποι καταναλωτές επειδή σηκωνόμουν στις μύτες και πλησίαζα το κινητό μου στα ηχεία του ταβανιού, απέτυχα οικτρά. Είχα Ε αντί για 3G, μου έλεγε ότι θα το έβρισκε όταν ξανασυνδεόμουν, αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό. 

 

Kι επειδή ντρέπομαι να κάνω το αυτονόητο, να ψάξω από πού παίζουν τη μουσική και να τους ρωτήσω, τελικά βρήκα μια άλλη λύση. 

 

Ηχογράφησα στο κινητό μου ένα απόσπασμα (νομίζω ότι έδωσα στο Γιώργο να κρατά το κινητό για να ακούγεται καλύτερα - είναι πιο ψηλός) με σκοπό όταν γυρίσω σπίτι να το περάσω στο κομπιούτερ. Μετά, θα το έπαιζα απ' το κομπιούτερ και με το κινητό μου πλήρως συνδεδεμένο στο ίντερνετ θα μάθαινα επιτέλους ποιο ήταν το Τελεπίκο, μέσω του shazam. 

 

Το έκανα - παρ' ό,τι πάντα τη λάθος στιγμή φώναζαν απ' τα ηχεία το συνεργείο καθαρισμού να πάει στο διάδρομο δύο, ή την κυρία Καμπόσου να επιστρέψει στο ταμείο της, διακόπτοντας τη μουσική.

 

Και παρ' ό,τι τελικά τα κατάφερα να το ηχογραφήσω, το κωλοΤελεπίκο δεν είναι διαθέσιμο προς πώληση στο iTunes κι έτσι το Shazam δεν το αναγνώρισε...

 

Πέρασαν μήνες από τότε, και πλέον κάθε φορά εκνευρίζομαι όταν το ακούω στο σούπερ μάρκετ. Και σκέφτομαι ότι θα γεράσω, θα πεθάνω, και δεν θα έχω λύσει ποτέ ένα απ' τα μεγάλα μυστήρια αυτής της ζωής. Που λέει ο λόγος. 

 

Προχτές όμως, καθώς το άκουγα και πάλι, σκέφτηκα να ζητήσω τη βοήθεια του κοινού. 

 

Εκείνη την μικρή ηχογράφηση που είχα κάνει, θα την βάλω εδώ. Ποιος ξέρει, μπορεί κάποιος, κάποτε, να το αναγνωρίσει. Και γράφοντάς μου τον τίτλο του τραγουδιού, ίσως να βρω περισσότερα στοιχεία γι' αυτό και να μάθω επιτέλους τι λένε αυτοί οι στίχοι...

 


 

*Τώρα που το ανέβασα και το άκουσα δυνατά απ' τα ηχεία του υπολογιστή, το ακούω σαν "ΤέλενΚίνγιου" - αλλά μέχρι να βρω τον πραγματικό του τίτλο, θα είναι πάντα για μένα το ολόδικό μου Τελεπίκο. 

 

 

UPDATE: Δεκέμβριος 2016

Τελικά λέει "telling you, you... telling you, you..."!