Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός Facebook Twitter
49

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός Facebook Twitter

Είναι o μεσαίος, με την αρχαιοελληνική όψη

"Εάν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή" (Notis, 22/11).


Χτες όμως, ο ίδιος στην εκπομπή Ευθέως με τον Κ. Μπογδάνο στο ΣΚΑϊ: 


"Ο καλλιτέχνης πρέπει να μιλά κοινωνικά και καλλιτεχνικά και όχι πολιτικά. Δεν είμαι ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, ούτε θρησκεία. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που έχει το όνομα από τότε που γεννήθηκε, Παναγιώτης Κωνσταντίνου και Δεσποίνης Σφακιανάκης. Το καλλιτεχνικό μου Νότης, μου το έβγαλε η μάνα μου από τότε που γεννήθηκα. Αυτός είμαι. Και από κάτω γράφει Έλληνας. Και τίποτα άλλο. Δεν έχω ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, δεν έχω ανάγκη τα κόμματα. Δεν ήμουν, δεν είμαι, ούτε θα γίνω καμία Χρυσή Αυγή. Δεν θα γίνω ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε ΚΚΕ(ς). Τίποτα δεν θα γίνω. Θα παραμείνω αυτό που είμαι. Ανένταχτος".

Το πόσο αντικειμενικός και ανένταχτος (ΔΕΝ) είναι, αποδείχτηκε όταν εξύμνησε τη χούντα, λίγο μετά, πάλι στην εκπομπή του Μπογδάνου:

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός Facebook Twitter

"Η εξαετής δικτατορία του Παπαδόπουλου δεν είχε κακό τέλος, είχε αίσιο τέλος. 110 εκατομμύρια χρωστούσαμε τότε, ενώ σήμερα χρωστάμε 350 και κάτι δισεκατομμύρια ευρώ. Και βέβαια όλα είναι χρήμα. Τότε στο σπίτι σου είχε το κλειδί στην πόρτα, εάν όμως αφήσεις σήμερα το κλειδί, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα το βρεις. Το Κίνημα των Συνταγματαρχών είχε εθνική συνείδηση και ένστικτο της καλυτέρευσης της Δημοκρατίας. Και το απέδειξε. Εγώ ζούσα τότε. Και τα ξέρω. Οι ιστορικοί γράφουν τα δικά τους. Εγώ όμως ήμουν παιδί και αντιλαμβανόμουν".

Και έτσι, πάνω που δεν περιμένεις ότι ο Νότης Σφακιανάκης θα ξεπεράσει τον εαυτό του λέγοντας κάτι πιο εξωφρενικό από πριν, μόλις το έκανε!

Η Χούντα καλυτέρευε τη Δημοκρατία (καταργώντας την εντελώς) σύμφωνα με τον Σφακιανάκη που τότε ήταν παιδάκι. Είχε γεννηθεί το 1959 στην Κρήτη, όπου και έζησε τα πρώτα επτά χρόνια της ζωή του. Μετά, επειδή οι γονείς του χώρισαν, μετακόμισε στην Κω, όπου και έζησε με τη γιαγιά και τον παππού του όλα τα χρόνια της χούντας - με την εξαίρεση μερικών διαστημάτων που πήγαινε στη Γερμανία στη μητέρα του που ξαναπαντρεύτηκε εκεί. 

Στην περίοδο Παπαδόπουλου λοιπόν, ο Σφακιανάκης ήταν από 8 ετών έως 14. Και ζούσε σε ένα μακρινό νησί, με γιαγιά και παππού (ή και στη Γερμανία πότε πότε). Παρ' όλα αυτά, θεωρεί ότι τα ξέρει καλύτερα από τους ιστορικούς!

Ζούσε τότε, και τα ξέρει. Αντιλαμβανόταν εκεί στο νησί, με -πιθανότατα- χουντικούς παππούδες ότι υπήρχε καλυτέρευση της Δημοκρατίας. Μπορούσε να νιώσει από μακριά ότι δεν υπήρχε λογοκρισία, ότι στην Αθήνα δεν βασανίζονταν άνθρωποι στα υπόγεια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, ότι δεν φυλακίζονταν άνθρωποι και δεν εξορίζονταν στα ξερονήσια! Το ότι δεν επιτρέπονταν οι εκλογές ήταν κάτι το καλό προφανώς στο μυαλό ενός μικρού παιδιού που περνούσε ονειρεμένα παιδικά χρόνια σ' ένα πανέμορφο νησί.

Ποιοι ιστορικοί και ποια βασανιστήρια, και ποια ντοκουμέντα; Αρκεί που περνούσε καλά ο μικρός Νότης στην παιδική του ηλικία! Πώς είναι δυνατόν να μην πάρεις στα σοβαρά το πολιτικό κριτήριο ενός τέτοιου φοβερού μυαλού;

 

Η συνέχεια υπήρξε λίγο πολύ γνωστή:

ε νεαρή ηλικία και ενώ βρισκόταν ακόμη στην Κω, εργάστηκε ως d.j σε τοπικά club έως το 1984. Ο Σφακιανάκης ασχολήθηκε με το τραγούδι αρχικά στα 1985, ανοίγοντας ένα δικό του χώρο με ζωντανή μουσική, όπου τραγούδησε για πρώτη φορά επαγγελματικά.

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός Facebook Twitter

Το 1988 πήγε στην Αθήνα, και μολονότι στην αρχή αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες τελικά κατάφερε να τραγουδήσει δίπλα στην Πόλυ Πάνου, τον Σταμάτη Κόκοτα, τον Σαλαμπάση, τον Μοναχό και άλλους γνωστούς τραγουδιστές της εποχής. Το καλοκαίρι του 1990 μετέβη στη Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με την Ελένη Δήμου. Εκεί τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι της δισκογραφίας και τον Ιούνιο του 1991 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Πρώτη Φορά" (Sony Music).Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ο Νότης είναι το 'Νοσταλγείς τα περασμένα' το οποίο υπάρχει στον δίσκο 'ΈΝΑ' του Σάκη Καβατζικιώτη το 1990.

 

Από τότε που έγινε διάσημος τη δεκαετία του '90 γέμισε άπειρες φορές μαγαζιά στις εμφανίσεις του, ενεπλάκη σε ζητήματα φοροδιαφυγής μαζί με άλλους καλλιτέχνης, έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση (για τα ναρκωτικά και τη θρησκεία, εκτός των άλλων).

Φέτος δήλωσε πως καυτηριάζει τον χιτλερισμό και τον ναζισμό αλλά διευκρίνισε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι φασίστες και ναζιστές. Επιπρόσθετα δήλωσε πως όλοι οφείλουν να στηρίξουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής και όχι να βρίσκεται στη φυλακή αρχηγός εκλεγμένου πολιτικού κόμματος.

Είναι εχθρός του ναζισμού, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι η Χ.Α. είναι ναζιστές.
Ενδιαφέρεται για την καλυτέρευση της Δημοκρατίας, γι' αυτό θα στήριζε την πλήρη κατάλυσή της.
Δεν έζησε από κοντά (ή σε ηλικία που να μπορεί να την καταλάβει) την Δικτατορία, οπότε αυτός ξέρει ότι όλα ήταν καλά τότε.

Μήπως τελικά είναι όντως τρελός; Μήπως τα έχει χαμένα; Μήπως κι εμείς αδίκως ασχολούμαστε τελικά με τις ανόητες απόψεις του και τον κάνουμε ισότιμο συνομιλητή; 

Ο χρόνος θα δείξει. 

49

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Πόσο άκυρος μπορεί να είναι κάποιος, που κάθεται και βλέπει Μπόγδανο με Σφασκιανάκη, τόσο χάλια είναι η ζωή του, που δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει;Όσο για σας στην lifo, απο ενα σωρό πρόσωπα, φανερά και αφανή, που έχουν να πούν κάτι αξιόλογο σ΄αυτές τις σκοτεινές μέρες που ζούμε, διαλέξατε να προβάλετε έναν κομπλεξικό ηλίθιο ώς πρόσωπο της εβδομάδας; Τελικά σε τι διαφέρετε απο τα κατεστημένα ΜΜΕ που τόσα χρόνια προωθούν και προβάλλουν την βλακεία, σαν φυσιολογικό τρόπο ζωής και έκφρασης, ισοπεδώνοντας την ελληνική κοινωνία με το life style και την υπερκατανάλωση; Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα γίνεται κανείς "διάσημος" σήμερα, αρκεί να πεί μια χοντρή βλακεία, και θα την αναπαράγουν όλα τα ΜΜΕ, ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια, όλα τα ανύπαρκτα νούμερα της Χ.Α παρέλασαν απο τα ΜΜΕ, όσο πιο βλάκας τόσο πιο "διάσημος" ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.!!!
"Η εξαετής δικτατορία του Παπαδόπουλου δεν είχε κακό τέλος, είχε αίσιο τέλος."Φυσικα. Αφου προηγηθηκε το Πολυτεχνειο και μετα ο Αττιλας, η διχοτομηση της Κυπρου (οπου η χουντα εβαλε... το χερακι της) και τελος (αισιο) ηρθε η μεταπολιτευση! Α ρε, Notis, μεγαλε!
επειδή η πίτα μίκρυνε, τσακώνονται οι σκυλάδες ποιος είναι περισσότερο χρυσαυγίτης από τον άλλο μπας και μαζέψει πιο πολλούς πελάτες. γιατί αν κάποιος είναι υπεύθυνος που τέτοιες δηλώσεις βρίσκουν έρεισμα (γι' αυτό και επιχειρηματίες -το επαναλαμβάνω, επιχειρηματίες - σαν τον σφακιανάκη τις κάνουν) αυτοί είναι: οι πελάτες του. Γιατί no money no honey και ο υποφαινόμενος κάτι ξέρει από βουτίτσες στο μελάκι... Και, παρεπιπτόντως, μεγάλη η ευθύνη των "δημοσιογράφων" που φιλοξενούν τέτοια υποκείμενα στις εκπομπές τους για χάρη της τηλεθέασης
ασχολείστε με το αυτονόητο , την ηλιθιότητα και το ρατσισμό του Σφακιανάκη. Γνωστά αυτά. Χρόνια τώρα.Ενδιαφέρον θα είχε να ασχοληθείτε με τον δημοσιογράφο- ποιητή Μπογδάνο και το κανάλι του. Τότε ναι, θα΄είχε κάποιο ενδιαφέρον το κείμενό σας.
Από τη στιγμή που ξόδεψα (εγώ φταίω) αυτά τα λίγα λεπτά να ασχοληθώ με τι άποψη έχει ο Σφακιανάκης για την πολιτική, νομίζω ότι χρωστάω να δώσω βάση και να ακούσω τι έχει να που πει η 7χρονη ξαδερφούλα μου για την Belle Epoque, τον νεαρό ζητιάνο της γειτονιάς μου για τον νέο φόρο ακινήτων, να μου κάνει ένα format στο Mac ο 70χρονος πατέρας μου στο Instagram και να βάλω έναν κανίβαλο να μου κάνει στοματικό έρωτα. Το οφείλω...για χάρη της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που θα έλεγε και ο Μπογδάνος. Το σωστό να λέγεται
Ο Μπογδάνος αφού δεν του βγαίνει αυτού του στυλ η εκπομπή, γιατί το συνεχίζει;Κάθε φορά ξεκινά με ύφος ¨τώρα θα δείς τι θα πάθεις¨, και στο τέλος τον κάνουν ρόμπα ακόμη και ο Μιχαλολιάκος και ο Σφακιανάκης.
Άρη, χαίρομαι και απολαμβάνω το γεγονός ότι μπαίνεις στη διαδικασία να αντικρούσεις την παράνοια με λογικά επιχειρήματα. Κάποιος πρέπει να το κάνει. Με τόση χαζομάρα γύρω μας, είναι δυστυχώς απαραίτητο.
Το να ασχολούνται κάποιοι με τον Νότη και το κάθε τι που κατηγοριοποιειται σε τέτοιου είδους αντιλήψεις δεν το θεωρώ κακό αλλά επικίνδυνο,γιατί κάποιοι μπορεί να μυηθούν,δεν το θεωρώ και ασήμαντο, αλλα διαφωτιστικό για κάποιους που τώρα μαθαίνουν την αλήθεια για έναν ''καλλιτέχνη'' με επηρμένη διανοητική έδνεια.
Μυαλό μπορεί να μην έχει θάρρος όμως το έχει σε σημείο θράσους. Η εμμονή του και τυφλή αλαζονεία στην αλλαγή της Ιστορίας, θυμίζει ...κάτι θυμίζει. Θυμίζει Ρεπούση. Μόνο που είναι στην ακραία αντίθετη πλευρά. Να δείτε που θα τον δούμε κάποτε κ. βουλευτή. Τι κορμάρα και τέτοιο μουστάκι!
Είναι φοβερό... Δεν έχω συμφωνήσει ποτέ με τα λεγόμενα του Νότη αλλά πάντα τα απολαμβάνω. Είναι ωραία η διαφορετικότητα. Και ας είναι κιτς. Δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι μας με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα. Αυτό όμως που με ενοχλεί πραγματικά τα τελευταία χρόνια, είναι όλο αυτό το "μη μου άπτου" και όποιος πει κάτι λίγο πιο ακραίο, να τον φάμε για να δείξουμε ποιους είχαμε προγόνους. Έλεος. Κοιτάμε το δάχτυλο και όχι το που δείχνει. Ο κόσμος έχει φρικάρει και ζητάει αίμα και μετά τον Τσοχατζόπουλο περιμέναμε να γεμίσουν οι φυλακές με τους αλήτες που κυβερνάνε ακόμα. Κι εμείς κάνουμε άρθρα για το αν ο Νότης θα ψηφίσει χα. Έλεος...
Όχι άλλη διαφήμιση...!!!! Έστω και με τη μορφή σαρκασμού.Μα κι αυτοί οι τύποι απ'την εκπομπή του ΣΚΑΙ να τον καλούν για δεύτερη φορά σε διάστημα ολίγων μηνών ;; Ξέμειναν από υποψήφιους καλεσμένους ; Και συμπαρουσιαστής σε λίγο...