Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός Facebook Twitter
49

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός Facebook Twitter

Είναι o μεσαίος, με την αρχαιοελληνική όψη

"Εάν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή" (Notis, 22/11).


Χτες όμως, ο ίδιος στην εκπομπή Ευθέως με τον Κ. Μπογδάνο στο ΣΚΑϊ: 


"Ο καλλιτέχνης πρέπει να μιλά κοινωνικά και καλλιτεχνικά και όχι πολιτικά. Δεν είμαι ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, ούτε θρησκεία. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που έχει το όνομα από τότε που γεννήθηκε, Παναγιώτης Κωνσταντίνου και Δεσποίνης Σφακιανάκης. Το καλλιτεχνικό μου Νότης, μου το έβγαλε η μάνα μου από τότε που γεννήθηκα. Αυτός είμαι. Και από κάτω γράφει Έλληνας. Και τίποτα άλλο. Δεν έχω ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, δεν έχω ανάγκη τα κόμματα. Δεν ήμουν, δεν είμαι, ούτε θα γίνω καμία Χρυσή Αυγή. Δεν θα γίνω ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε ΚΚΕ(ς). Τίποτα δεν θα γίνω. Θα παραμείνω αυτό που είμαι. Ανένταχτος".

Το πόσο αντικειμενικός και ανένταχτος (ΔΕΝ) είναι, αποδείχτηκε όταν εξύμνησε τη χούντα, λίγο μετά, πάλι στην εκπομπή του Μπογδάνου:

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός Facebook Twitter

"Η εξαετής δικτατορία του Παπαδόπουλου δεν είχε κακό τέλος, είχε αίσιο τέλος. 110 εκατομμύρια χρωστούσαμε τότε, ενώ σήμερα χρωστάμε 350 και κάτι δισεκατομμύρια ευρώ. Και βέβαια όλα είναι χρήμα. Τότε στο σπίτι σου είχε το κλειδί στην πόρτα, εάν όμως αφήσεις σήμερα το κλειδί, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα το βρεις. Το Κίνημα των Συνταγματαρχών είχε εθνική συνείδηση και ένστικτο της καλυτέρευσης της Δημοκρατίας. Και το απέδειξε. Εγώ ζούσα τότε. Και τα ξέρω. Οι ιστορικοί γράφουν τα δικά τους. Εγώ όμως ήμουν παιδί και αντιλαμβανόμουν".

Και έτσι, πάνω που δεν περιμένεις ότι ο Νότης Σφακιανάκης θα ξεπεράσει τον εαυτό του λέγοντας κάτι πιο εξωφρενικό από πριν, μόλις το έκανε!

Η Χούντα καλυτέρευε τη Δημοκρατία (καταργώντας την εντελώς) σύμφωνα με τον Σφακιανάκη που τότε ήταν παιδάκι. Είχε γεννηθεί το 1959 στην Κρήτη, όπου και έζησε τα πρώτα επτά χρόνια της ζωή του. Μετά, επειδή οι γονείς του χώρισαν, μετακόμισε στην Κω, όπου και έζησε με τη γιαγιά και τον παππού του όλα τα χρόνια της χούντας - με την εξαίρεση μερικών διαστημάτων που πήγαινε στη Γερμανία στη μητέρα του που ξαναπαντρεύτηκε εκεί. 

Στην περίοδο Παπαδόπουλου λοιπόν, ο Σφακιανάκης ήταν από 8 ετών έως 14. Και ζούσε σε ένα μακρινό νησί, με γιαγιά και παππού (ή και στη Γερμανία πότε πότε). Παρ' όλα αυτά, θεωρεί ότι τα ξέρει καλύτερα από τους ιστορικούς!

Ζούσε τότε, και τα ξέρει. Αντιλαμβανόταν εκεί στο νησί, με -πιθανότατα- χουντικούς παππούδες ότι υπήρχε καλυτέρευση της Δημοκρατίας. Μπορούσε να νιώσει από μακριά ότι δεν υπήρχε λογοκρισία, ότι στην Αθήνα δεν βασανίζονταν άνθρωποι στα υπόγεια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, ότι δεν φυλακίζονταν άνθρωποι και δεν εξορίζονταν στα ξερονήσια! Το ότι δεν επιτρέπονταν οι εκλογές ήταν κάτι το καλό προφανώς στο μυαλό ενός μικρού παιδιού που περνούσε ονειρεμένα παιδικά χρόνια σ' ένα πανέμορφο νησί.

Ποιοι ιστορικοί και ποια βασανιστήρια, και ποια ντοκουμέντα; Αρκεί που περνούσε καλά ο μικρός Νότης στην παιδική του ηλικία! Πώς είναι δυνατόν να μην πάρεις στα σοβαρά το πολιτικό κριτήριο ενός τέτοιου φοβερού μυαλού;

 

Η συνέχεια υπήρξε λίγο πολύ γνωστή:

ε νεαρή ηλικία και ενώ βρισκόταν ακόμη στην Κω, εργάστηκε ως d.j σε τοπικά club έως το 1984. Ο Σφακιανάκης ασχολήθηκε με το τραγούδι αρχικά στα 1985, ανοίγοντας ένα δικό του χώρο με ζωντανή μουσική, όπου τραγούδησε για πρώτη φορά επαγγελματικά.

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Notis Sfakianakis είναι *ευθέως* χουντικός Facebook Twitter

Το 1988 πήγε στην Αθήνα, και μολονότι στην αρχή αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες τελικά κατάφερε να τραγουδήσει δίπλα στην Πόλυ Πάνου, τον Σταμάτη Κόκοτα, τον Σαλαμπάση, τον Μοναχό και άλλους γνωστούς τραγουδιστές της εποχής. Το καλοκαίρι του 1990 μετέβη στη Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με την Ελένη Δήμου. Εκεί τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι της δισκογραφίας και τον Ιούνιο του 1991 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Πρώτη Φορά" (Sony Music).Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ο Νότης είναι το 'Νοσταλγείς τα περασμένα' το οποίο υπάρχει στον δίσκο 'ΈΝΑ' του Σάκη Καβατζικιώτη το 1990.

 

Από τότε που έγινε διάσημος τη δεκαετία του '90 γέμισε άπειρες φορές μαγαζιά στις εμφανίσεις του, ενεπλάκη σε ζητήματα φοροδιαφυγής μαζί με άλλους καλλιτέχνης, έκανε δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση (για τα ναρκωτικά και τη θρησκεία, εκτός των άλλων).

Φέτος δήλωσε πως καυτηριάζει τον χιτλερισμό και τον ναζισμό αλλά διευκρίνισε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι φασίστες και ναζιστές. Επιπρόσθετα δήλωσε πως όλοι οφείλουν να στηρίξουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής και όχι να βρίσκεται στη φυλακή αρχηγός εκλεγμένου πολιτικού κόμματος.

Είναι εχθρός του ναζισμού, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι η Χ.Α. είναι ναζιστές.
Ενδιαφέρεται για την καλυτέρευση της Δημοκρατίας, γι' αυτό θα στήριζε την πλήρη κατάλυσή της.
Δεν έζησε από κοντά (ή σε ηλικία που να μπορεί να την καταλάβει) την Δικτατορία, οπότε αυτός ξέρει ότι όλα ήταν καλά τότε.

Μήπως τελικά είναι όντως τρελός; Μήπως τα έχει χαμένα; Μήπως κι εμείς αδίκως ασχολούμαστε τελικά με τις ανόητες απόψεις του και τον κάνουμε ισότιμο συνομιλητή; 

Ο χρόνος θα δείξει. 

49

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
"Οι ρατσες ειναι το αιμα. Μεσα στο αιμα παρα τις επιμιξιες επικρατει το πιο δυνατο χρωμοσωμα " !!! Τριζουν τα κοκαλα του Δαρβοινου... Δαρβινος? Ξεχασα ειναι Αγγλοσαξωνας ατιμη ρατσα.Αυτο συμβαινει οταν μπλεκεις τη βουρτσα με την ... Και φαντασουν ειναι και αθεος και σκεφτεσαι θα ειναι καπως σκεπτικιστης. Αλλα τι λεω εδω πιστευει οτι μας ψεκαζουν. Αστο Νοτη πες κανενα τραγουδι να γουσταρουμε γιατι στα αλλα εισαι αστα να πανε. Ο Λιακοπουλος δενει οσα λεει με πολυ πιο "επιστημονικες" αποψεις.
γιατι κυριε αρθρογραφε σε μια δημοκρατικη χωρα, δεν εχει καποιος το δικαιωμα να εκφρασει ελευθερα τη γνωμη του, ασχετα αν συμφωνουμε η οχι μαζι του; [τον βολταιρο τον γνωριζεις;] Γιατι θα πρεπει να τον λοιδορουμε; ετσι την αντιλαμβανεσαι εσυ την δημοκρατια; ασχοληθηκες στο αρθρο σου, με την ηλικια του νοτι επι χουντας. εσυ ποσο ησουνα τοτε; μαλλον δεν ειχες γεννηθει. ισως λοιπον να εχει και καποιο δικιο ο νοτις. και να μην ειναι ετσι ακριβως οπως σου τα μαθανε στο σχολειο.
Λέτε: "γιατι κυριε αρθρογραφε σε μια δημοκρατικη χωρα, δεν εχει καποιος το δικαιωμα να εκφρασει ελευθερα τη γνωμη του;" Έχει, και μόλις το έκανα σ' αυτό το ποστ.Επί χούντας Παπαδόπουλου δεν θα μπορούσα φυσικά, αλλά δε νομίζω να σας ένοιαξε ποτέ αυτό...
Θα μπορούσε φυσικά ... από το εξωτερικό...και αν είχε πάρει απόφαση να μην πατήσει πίσω το πόδι του μέχρι να φύγει η Χούντα. Αλλά παρά όλα αυτά Ο Ν.Σ. έχει το δικαίωμα της γνώμης του ιδιαίτερα όταν εκφράζει χιλιάδες Έλληνες όπως και έχει ο καθένας το δικαίωμα να την αποδημήσει με λεκτικό κομπρεσέρ ή με χιούμορ ή και τα δύο.Το μόνο λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε είναι ότι αδιαφορώντας για την σκληρή πραγματικότητα και πείνα εκεί έξω, έχουμε φτιάξει μια υπέροχη φωλίτσα εδώ μέσα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν επικρατεί αυτό αλλά έτσι φτιάχνονται κοινωνίες που θυμίζουν Hunger games. Ελληνικές και ξένες κοινωνίες, με μινωταυρικές ανθρωποθυσίες της πλειοψηφίας και ιδιαίτερα των νέων, για την επιβίωση και διασκέδαση της ομφαλοσκοπούμενης ελίτ.
σχολείο? Πόσο χρονών είσαι αγόρι μου? μετά το σχολείο οι άνθρωποι συνεχίζουν να διαβάζουν , να μαθαίνουν , να ρωτάνε, να μορφώνονται δηλαδή....Εσύ φαίνεται ότι έμαθες , έμαθες....και πιος σου τα'πε κιόλας? Αλλο μεγάλο ερώτημα
Πασχει από σύγχυση, έχει διαβάσει λίγα από εδώ λίγα από εκεί, λίγο από Λιακόπουλο, λίγο από Νταινικεν, λίγο από wikipedia λίγο από Μυστερυ κ τα έχει μπερδέψει όλα αυτά μαζί με την πραγματικότητα.
"Το καλλιτεχνικό μου Νότης, μου το έβγαλε η μάνα μου από τότε που γεννήθηκα. Αυτός είμαι. Και από κάτω γράφει Έλληνας."Notis? Εσυ τα λες αυτα, Notis? Tη λατινικη γραφη την ξεχασες πια, Notis?Ουστ σουργελο, ασχολουμαστε μαζι σου κιολας.
Επειδη μερικα απο τα "επιχειρηματα" του ανακυκλωνονται συνεχως απο διαφορους νεοφασιστες και φιλοχουντικους, θεωρω σκοπιμο, ως καποιος που ηταν κι αυτος "εκει" να πω τα εξης: Δεν ξερω για την Γκω, αλλα στην Αθηνα τα κλειδια στην πορτα υπηρχαν και το '65 και το '60 και '55 κλπ. Για να ειμαι δε ακριβης, τα κλειδια απτην πορτα αρχιζαμε να τα βγαζουμε οταν σκασανε τρια εκατομμυρια επαρχιωτες και αρχισε να χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα... Καμμια σχεση με χουντα αυτο το φαινομενο λοιπον... Τωρα, οσον αφορα το δημοσιο χρεος, να μου συγκρινεις την ελληνικη κοινωνια της δεκαετιας του '60 οπου οι περισσοτεροι ελληνες ηταν πανω στα γαιδουρακια τους, με την αηδιαστικα νεοπλουτιστικη κοινωνια του 2000 και εντευθεν, με τα Καγιεν, τα μπαμ στα Χρηματιστηρια, τις βιλες στη Μυκονο του καθε πρωην τυχαρπαστου, πρεπει νασαι τελειως απλοικος στο μυαλο, για να μην πω τιποτα αλλο.Βαλε και την τρομερη πετρελαικη κριση του 1973, οπου οι τιμες των παντων ανεβηκαν στα ουρανια μετα φην αποφαση-τιμωρια του ΟΠΕΚ, και εχεις και την εξηγηση γιατι σε πολλους η αγοραστικη δυναμη επι Παπαδοπουλου τους φαινοταν (και ηταν οντως) μεγαλυτερη αποτι στα μετεπειτα χρονια...
Βαλτε τον Υπουργο Παιδειας να ξανα γραψει τα βιβλια της ιστοριας να αλλαξει και τις εθνικες γιορτες, να διαγραψει και η γιορτη του πολυτεχνειου γιατι στην τελικη δεν εγινε και τιποτα τσαλακωθηκε μια πορτα γιατι στραβοπαρκαρε ενα τανκ ας πουμε κ το καναμε εμεις γιορτη ξερω γω.. επειδη εμεις δεν ξερουμε και τα μαθαμε λαθος βαλτε τον Νοτη να μας διδαξει τα "πραγματικα" γεγονοτα.
Όντως. Σφακιανάκηδες υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το ότι ο κόσμος τους κάνει να νομίζουν ότι είναι κάποιοι, αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν το λέω για τον εύλογο σχολιασμό, αλλά για το κοινό του που τον υποστηρίζει.Πάντως Anonymous Liberty, το σχόλιο για το πουλί ήταν πολύ πολύ άτοπο. Δεν είσαι υποχρεωμένος να τον ξέρεις, αλλά ο άνθρωπος της φωτογραφίας είναι πιστεύω από τα πιο ανοιχτά μυαλά της εποχής μας. Μόνο με χούντα δεν έχει σχέση.
Καλά, δεν τον ενοχλούσε όσο ήταν μαθητής που δεν γίνονταν εκλογές; Εγώ τις λάτρευα γιατί κάναμε τριήμερο. Ήθελα να γίνονται συνέχεια, και επαναληπτικές.Εεε; Τι; Περιμένατε να αντιπαραθέσω σοβαρά αντεπιχειρήματα... στον Notis;
Ο συνδιασμός μουστάκι Αναστόπουλου, σηθρού μπλουζάκι, κοντό παντελονάκι στυλ Σοφίας Αλιμπέρτη απο τα 80's και σκαρπίνι στην πρώτη φωτό με συνέτριψε. Επειτα ήρθε η δεύτερη πρόσφατη φωτό με το στυλ που θυμίζει Ρόμελ στην έρημο και μ'έστειλε κανονικά. Καλά λένε ότι τελικά είσαι ότι φοράς...