Πού εξαφανίστηκε ο Richie Edwards;

Πού εξαφανίστηκε ο Richie Edwards; Facebook Twitter
1

Μια μέρα (τον Φεβρουάριο του 1995) καθώς οι Bρετανοί Manic Street Preachers γίνονταν όλο και πιο διάσημοι, ο κιθαρίστας τους Ρίτσι Έντουαρντς εξαφανίστηκε.

Δεν ήταν ακριβώς σοκ: ήταν βαθιά καταθλιπτικός, δεν κατόρθωνε να αποτοξινωθεί, και του άρεσε να χαράσσει τον εαυτό του με αιχμηρά αντικείμενα («όταν κόβομαι νιώθω καλύτερα, όλα τα άλλα προβλήματά μου μού φαίνονται τελείως ασήμαντα»).

Πέρα από το εγκαταλελειμμένο του αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγο καιρό μετά, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη απόδειξη ότι είναι είτε νεκρός είτε ζωντανός.

"Φτάνεις σε ένα σημείο που δεν μπορείς να λειτουργήσεις πια σαν ανθρώπινο ον - δε μπορείς να σηκωθείς απ' το κρεβάτι, απλά δε μπορείς... ούτε να φτιάξεις έναν καφέ δε μπορείς χωρίς κάτι να πάει στραβά, και το σώμα σου είναι ανήμπορο και να περπατήσει ακόμα" είχε πει σε μια συνέντευξή του. 

Πού εξαφανίστηκε ο Richie Edwards; Facebook Twitter

Οι φωτογραφίες όπου κοβόταν πρέπει να είχαν υποψιάσει αυτούς που τον αγαπούσαν. Το έντυπο NME, που είχε στηρίξει σθεναρά τους Manic Street Preachers, έκανε ολόκληρη συζήτηση για το αν θα έπρεπε πχ. να δημοσιεύσει αυτήν την εικόνα του Έντουαρντς την οποία είχε επιλέξει ο ίδιος ως 'επίσημή' του.

(Η όλη κουβέντα έγινε τραγούδι απ' τους Manics, στο b-side του Suicide is Painless.) 

Tα προβλήματα του κιθαρίστα με την ανορεξία και το αλκοόλ τον οδήγησαν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο (γνωστό για τις μεθόδους απεξάρτησης και τους διάσημους ασθενείς του) The Priory. Μόλις βγήκε περιόδευσε στην Ευρώπη με τους Manics (μαζί με τους Suede και τους Therapy?). Ήταν οι τελευταίες του συναυλίες. 

 

Την 1η Φεβρουαρίου του 1995, τη μέρα που κανονικά θα πετούσε στις ΗΠΑ για την περιοδεία του γκρουπ, ο Edwards εξαφανίστηκε. Κάθε μέρα του προηγούμενου δεκαπενθημέρου τραβούσε 200 λίρες απ' τον τραπεζικό του λογαριασμό (άρα ετοίμαζε κάτι) και την 1η Φεβρουαρίου είχε βγάλει συνολικά 2.800 λίρες. Με αυτά τα χρήματα έφυγε. Τις επόμενες δύο βδομάδες -μετά την εξαφάνισή του- υπήρξαν αναφορές πως κάποιοι τον είδαν στο γραφείο διαβατηρίων του Newport και στον σταθμό λεωφορείων της ίδιας πόλης. 

 

Στις 7 Φεβρουαρίου ένας ταξιτζής δήλωσε ότι τον πήρε απ' το King's Hotel του Newport και τον πήγε στην εξοχή εκεί γύρω, δηλαδή στο Blackwood (το σπίτι που ο Edwards είχε γεννηθεί και μεγαλώσει). 

Στις 14/2 το αμάξι του έφαγε πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα και τέσσερις μέρες μετά το όχημα κηρύχθηκε "εγκαταλελειμμένο" Η μπαταρία ήταν τελειωμένη, και η αστυνομία θεωρεί ότι ο άντρας έζησε για μέρες στο αμάξι του. 

Πού εξαφανίστηκε ο Richie Edwards; Facebook Twitter

Η οικογένειά του μπορούσε να τον ανακηρύξει νεκρό το 2002, όμως προτίμησε να μην το κάνει, ώστε να συνεχιστεί η έρευνα των Αρχών. Τον ανακήρυξαν "εικαζόμενο νεκρό" τελικά τον Νοέμβριο του 2008. Τον Μάιο του 2009, οι Manic Street Preachers κυκλοφόρησαν έναν δίσκο που περιείχε αποκλειστικά και μόνο τραγούδια με ακυκλοφόρητους στίχους του Έντουαρντς. 

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ για την εξαφάνισή του

Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγινε ο Richie Edwards. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν και μερικές από τις πιο διαδεδομένες είναι:

1) Το αυτοκίνητό του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πολύ κοντά στις Επτά Γέφυρες (Seven Bridges) ξακουστό σημείο αυτοκτονιών. Θεωρείται πιθανό πως αυτοκτόνησε πηδώντας απ' τη γέφυρα. 

Παρ' όλα αυτά άνθρωποι που τον γνώριζαν αναρωτήθηκαν πού ήταν το πτώμα, και τόνιζα ότι ο Ρίτσι δεν θα αυτοκτονούσε ποτέ (το ίδιο είχε πει και σε μια συνέντευξη ένα χρόνο νωρίτερα, το 1994 - "Ούτε μου περνά απ' το μυαλό. Είμαι δυνατότερος απ' την αυτοκτονία. Μπορεί να είμαι αδύναμος σε κάποια πράγματα, αλλά αντέχω τον πόνο". 


2) Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό του κι ότι τον έχουν δει στην Ινδία και συγκεκριμένα στην Γκόα.

3) Τον πρώτο καιρό μετά την εξαφάνισή του, υπήρξαν πολλές μαρτυρίες που ισχυρίστηκαν ότι τον είχαν δει στα νησιά Fuerteventura και Lanzarote (στους Κανάριους Νήσους). 

4)  Άλλοι λένε ότι κρύβεται στην Αυστραλία γράφοντας στίχους και μουσική που χαρίζει σε άσημα συγκροτήματα, χωρίς ποτέ να τους αποκαλύπτει την ταυτότητά του.


5) Κρύβεται ακόμη στο σπίτι που ζούσε και όταν εξαφανίστηκε και ετοιμάζει το comeback του, γράφοντας ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο για την περιπέτειά του και τα «είκοσι χαμένα χρόνια»...

Πού εξαφανίστηκε ο Richie Edwards; Facebook Twitter
 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αμάν ρε Άρη, πως σου ήρθε;; Είδα τον υπότιτλο "το μυστήριο της εξαφάνισης... 20 χρόνια μετά..." και νόμιζα πως βρέθηκε! Φανατικός manic στην πρώτη εφηβεία μου, με είχε ταράξει η εξαφάνιση του Richie και πηδούσα τις γραμμές στο κείμενο να φτάσω στο τέλος να δω τι έγινε. false alarm!