Πόσες απ' αυτές τις αμαρτίες έχεις κάνει;

 

Κάθισα και μέτρησα τις αμαρτίες που περιλαμβάνονται στο έντυπο κάποιας εκκλησίας το οποίο κυκλοφορεί online εδώ και αρκετούς μήνες. Μερικές απ' τις αμαρτίες δεν τις είχα καν ακουστά, άλλες δεν τις θεωρούσα καν αμαρτίες, ενώ κάποιες light έπαθα σοκ που τις είδα δίπλα δίπλα στην παιδεραστία, το βιασμό ή τον φόνο. 

 

Η πλήρης, απολαυστική λίστα:

 

 

 

Από τις 138 αμαρτίες που αναφέρονται, μέτρησα 58 που βεβαιωμένα έχω κάνει, είτε επειδή αυτή είναι η (σεξουαλική) μου φύση, είτε επειδή αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Πώς γίνεται να μην έχεις φιλοδοξία, να μη νιώσεις οργή και θυμό, να μη νιώσεις ανυπομονησία ή ακόμα και περιέργεια;

 

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα καταπιέζει τόσο πολύ τα συναισθήματά του για να μη νιώσει ούτε θυμό, ούτε ενοχές, ούτε ζήλια, ούτε τίποτα. Ίσως στον επόμενο (αν υπάρχει) κόσμο θα είναι Βασιλιάς, όμως σ' αυτόν εδώ είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται ψυχίατρο, για το καλό του. 

 

Μερικές απ' τις πιο ενδιαφέρουσες αμαρτίες που έχω κάνει: Αθεϊα, Ολιγοπιστία, Θεωρία Δαρβίνου, Μούτζωμα (!), Μη σαρκική εγκράτεια στις γιορτές, Δικαιολογίες Ψευδείς, Ψέμματα, Κάπνισμα, Ανυπακοή, Αυνανισμός, Χοροί Έξαλλοι, Αστεία πονηρά, Οφθαλ(μ)οπορνεία (αν είναι αυτό που καταλαβαίνω), Κρυφάκουσμα, Περιέργεια.

Πιο ένοχος απ' όλα όμως είμαι σίγουρα για την "Κακή Μουσική".

 

 

Αγαπημένα μου highlights: 

 

Αισχρές Επιθυμίες

Συμβουλές Κακές

Αργολογία (;)

Περιφρόνυση (τα ορθογραφικά λάθη ευτυχώς δεν είναι αμαρτία, γιατί η λίστα είναι γεμάτη από τέτοια, όπως Κολακία, Αλαζωνία κλπ)

Ψευδοπροφητεία (προσπάθεια αυτοκριτικής;)

Πονηροί Λογισμοί

Χειρονομίες Κακές

Κατάκριση / Ιεροκατάκριση (κι άλλη αυτοκριτική)

Πρωσοπολατρεία (και ορθογραφικό, και αυτοκριτική)

Ειδωλολατρεία (αυτοκριτική αλλά χωρίς ορθογραφικό)

Σιμμωνία (;) 

Κομματικός Φανατισμός

Λαθροφαγία

"Γογγισμός (βογκητά)"

 

 

*****

 

(Αν θέλετε, μετρήστε πόσες έχετε κάνει εσείς, και εξομολογηθείτε στα σχόλια...)