Πώς ο Βασίλης Λεβέντης έπεισε ένα σωρό ανθρώπους να τον ψηφίσουν

Πώς ο Βασίλης Λεβέντης έπεισε ένα σωρό ανθρώπους να τον ψηφίσουν Facebook Twitter
Φωτ.: Σπύρος Στάβερης
45

Δεν είμαι εγώ αυτός που τον έψαξε και τον εκτίμησε, αλλά είναι αλήθεια πως πριν μερικά χρόνια είχα δημοσιεύσει τις προβλέψεις του απ' τα '90ς που "επαληθεύτηκαν" χρόνια μετά. 

Έβαλα το "επαληθεύτηκαν" σε εισαγωγικά, γιατί, μεταξύ μας τώρα, οποιοσδήποτε είχε αλλεπάλληλες τετράωρες εκπομπές για πολλά πολλά χρόνια, στις οποίες θα ασκούσε αντιπολίτευση, θα μπορούσε κάποτε να πέσει μέσα σε κάποια καταστροφή που θα γίνει - αφού προέβλεπε σε κάθε εκπομπή ένα σωρό καταστροφές. 

Ήταν όμως μεγάλη η έκπληξη των αποτελεσμάτων, γιατί νομίζω ότι ο Λεβέντης τέτοιο ποσοστό δεν είχε ξαναπάρει ποτέ σε εθνικές εκλογές - ούτε καν στις πρόσφατες ευρωεκλογές που ήταν πιο χαλαρές. 

Για δεκαετίες φώναζε από τηλεοράσεως, και τελικά το 2015 μπήκε για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο παιχνίδι. 

Και δεν ψηφίστηκε μόνο ή τόσο για χαβαλέ, αλλά, για πρώτη φορά ίσως από τότε που κατεβαίνει υποψήφιος, ψηφίστηκε για τις ιδέες και τις προτάσεις του. 

Μάλιστα, όπως έγραψε ειρωνικά (για τον Βενιζέλο) ο Πάσχος Μανδραβέλης στο τουίτερ:

"Ο ΓΑΠ στέρησε απ' τον Βενιζέλο την 3η θέση πανελλαδικώς και ο Λεβέντης την έβδομη, στην εκλογική του Περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης"

Πώς ο Βασίλης Λεβέντης έπεισε ένα σωρό ανθρώπους να τον ψηφίσουν Facebook Twitter

Ο αναγνώστης μας ο Γιώργος μου έστειλε ένα ημέιλ το οποίο εξηγεί πώς πλησίασαν τον Βασίλη Λεβέντη οι σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Μου έγραψε:

Παρατηρώ ότι το κόμμα ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, πρόεδρος του οποίου είναι ο Βασίλης Λεβέντης, είναι μέχρι ώρας ένατο κόμμα με ποσοστά περίπου 1,8 %, πίσω ακριβώς από αυτό του Παπανδρέου. Πιο πριν ήμουν με παρέα φίλων και συζητώντας για το τι ψηφίσαμε πετάγεται ένας και λέει: Εγώ Λεβέντη ψήφισα" - τον κοιτάζουμε όλοι - "Τί με κοιτάτε; είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα ψηφίσω κανένα από τα μεγάλα και γνωστά κόμματα που είναι στη Βουλή και έτσι ψήφισα Λεβέντη..."

 

Τολμώ να πω ότι εκείνη την σημασία δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Επιστρέφοντας στο σπίτι και βλέποντας τι ποσοστά σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών έχουν μαζέψει τα κόμματα είδα και το κόμμα του Λεβέντη στο τοπ 10. Προσωπικά τον κύριο Λεβέντη τον θεωρούσα - ειλικρινά δεν ξέρω και δεν θυμάμαι πως - ότι είναι η "Λουκά" της πολιτικής. Ψάχνοντας από περιέργεια να δω ποιος είναι πραγματικά ο Βασίλης Λεβέντης στο διαδίκτυο, έπεσα πρώτα στην σελίδα του wikipedia:

και διάβασα στο τέλος: "Στις αρχές του 1994 ο τότε δημοσιογράφος - και μετέπειτα υπουργός εργασίας - Πάνος Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη σε εκπομπή του στο κανάλι ΑΝΤ1 με εμφανή διάθεση εμπαιγμού. Ο Βασίλης Λεβέντης όμως κατάφερε να κρατηθεί στο ύψος του και μάλιστα ανέφερε και σε εκείνη την εκπομπή την εκτίμησή του ότι η οικονομική πολιτική που ασκείτο στην Ελλάδα από τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβερνούσαν μετά το 1981 οδηγεί τη χώρα σε πτώχευση, κάτι που επαληθεύτηκε το 2010.  Τις επόμενες ημέρες ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε έντονη κριτική από τα ΜΜΕ, ενώ κλήθηκε και σε απολογία από την ΕΣΗΕΑ."

Αυτό με οδήγησε στο εξής σχετικό με το άνω απόσπασμα βίντεο:

Ζωντανό Προφίλ 1994

Από τα προτεινόμενα του Youtube ένα μου τράβηξε την προσοχή που φέρει τίτλο "Βασίλης Λεβέντης Προφητείες 1992 - 2013" και είναι αυτό εδώ:

Βασίλης Λεβέντης Οι Προφητείες 1992 - 2013

Θα ήθελα και την δική σου γνώμη αλλά ειλικρινά ψιλό-σοκαρίστηκα με τα όσα έλεγε ο τύπος. Ειδικά με το γεγονός ότι οι πολιτικοί κάποια στιγμή θα γυρίσουν και θα μας που ότι εσείς ερχόσασταν στα πολιτικά γραφεία μας και μας ζητούσατε διορισμούς (βλέπε περιβόητη δήλωση Πάγκαλου), σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι θα πρέπει να ασκούν σωστά το επάγγελμά τους μη επηρεαζόμενοι με το ποιοι είναι στην εξουσία γιατί και οι ίδιοι δεν θα διστάσουν να σας κλείσουν σε μια νύχτα (!!!) και άλλα στιγμιότυπα.

Σίγουρα υπήρχαν και άλλες φωνές λογικής και αλήθειας τα προηγούμενα έτη προ κρίσης αναφορικά με την κακοδιαχείριση που γινόταν στα οικονομικά και άλλα θέματα της χώρας, φτάνοντάς μας σε αυτό το σημείο. Αυτές οι φωνές όμως χανόντουσαν και πιστεύω ότι και το ίδιο το σύστημα αλλά και τα δικά μας αυτιά δεν τα άφηναν να τις ακούσουν.

Πώς ο Βασίλης Λεβέντης έπεισε ένα σωρό ανθρώπους να τον ψηφίσουν Facebook Twitter
Φωτ.: Σπύρος Στάβερης

Ο Βασίλης Λεβέντης όμως, ένας άνθρωπος που χλευαζόταν από άλλους πολιτικούς και δημοσιογράφους, δημιουργώντας στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι "δεν πάει καλά', αποδεικνύεται ότι τελικά μια χαρά πήγαινε και σωστά τα έλεγε.


Τελικά "από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια".

Μετά εκτίμησης
Γιώργος από Αθήνα

45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Ο Λεβέντης πραγματικά είναι ο μόνος πολιτικός σε όλη τη χώρα που μπορεί να τα βγάλει πέρα σε μια στιγμή μεγάλης κρίσης. Ο μόνος που μεταφέρει αυτό που σκέφτεται με σωστό και κατανοητό τρόπο. Οι ιδέες του και οι θέσεις της ένωσης κεντρώων είναι φρεσκότατες και πραγματικά φιλελευθερες. Είναι κρίμα που τόσο καιρό αδικήθηκε και πέρασε σαν γραφικός, πιστεύω πως πολλοί μετά τις εκλογές μετάνιωσαν που δεν τον ψήφισαν. Προσωπικά θα τον ψήφιζα, ο μόνος λόγος που ψήφισα κάτι άλλο ήταν με γνώμονα το να μην βγει η χρυση αυγή τρίτο κόμμα
"Φυσικά, όταν καταστροφολογείς για 30 χρόνια, κάτι απ’ αυτά που λες κάποτε θα επαληθευτεί. Η διαφορά είναι πως δεν υπάρχει κανένα βίντεο με τον Βασίλη Λεβέντη να τάζει ποτέ τίποτε σε κανέναν. Και καθώς το επίπεδο της ελληνικής Βουλής από εκλογές σε εκλογές όλο και πέφτει, σήμερα πλέον ο Δον Κιχώτης του Καναλιού 67 δεν μοιάζει πια τόσο αλλόκοτος. Κι έτσι, με ψήφους σοβαρές ή με ψήφους για πλάκα, από συμπάθεια ή από εκτίμηση, ο Βασίλης Λεβέντης, με τα μαλλιά σχεδόν λευκά και χωρίς φραπέ στο χέρι, έπεισε την Κυριακή που μας πέρασε 110.000 ψηφοφόρους να τον σταυρώσουν. Γιατί πράγματι: είναι εξίσου γραφικός με μερικούς απ’ τους βουλευτές τελευταίας εσοδείας. Ακόμη κι έτσι, όμως, παραμένει όμως με διαφορά ο πιο αγνός απ’ όλους τους."Της Μαριλης Μαργωμενου, Καθημερινή http://www.kathimerini.gr/801201/article/epikairothta/politikh/pws-oi-17191-yhfoi-ston-leventh-eginan-110000
δυστυχώς πριν 15-20 χρόνια δεν υπήρχε το internet (όπως είναι σήμερα), καθώς είναι το μοναδικό μέσο μαζικής ενημέρωσης ικανό να καταπολεμήσει τη διαφθορά που του επιβάλλεται και να βοηθήσει στην προώθηση πραγματικά άξιων ανθρώπων.. κρίμα
Προσωπικά θα τον ήθελα στην βουλή δεδομένου του χαμηλότατου επιπέδου πολλών που έχουμε εκλέξει τα τελευταία 40 χρόνια οι οποίοι δεν έχουν ούτε την μόρφωση του, ούτε την τιμιότητα του και σίγουρα τον ξεπερνούν κατα πολύ σε γραφικότητα.Συμφωνούσα ανέκαθεν μαζί του κυρίως στο κομμάτι των πελατειακών σχέσεων και της διαπλοκής. Ήταν απο τους λίγους που τα έκραζαν πριν απο το 2010.Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί δεν έχει πάντα λογική ο λόγος του επειδή παρασύρεται απο το συναίσθημα. Πολλές φορές βρίσκει το παραμικρό για να κράξει ένα πρόσωπο. Τον παρακολουθούσα στο εξτρα3 και έκραζε τον Μίκη Θεοδωράκη απλά επειδή πήγε στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου (όταν ήταν στην νετ) ο οποίος είχε μεγάλο μισθό. Δηλαδή αφου πήγε εκεί ο Μίκης στην εκπομπή του "κρατικοδίαιτου" είναι σκάρτος. Αυτό το στυλ αφοριστικής κριτικής το χρησιμοποιεί για πολλούς και στο τέλος καταλήγει ότι ο ίδιος είναι ο μόνος σωστός , κάτι που ίσως τον κάνει να φαίνεται αλλαζόνας. Επίσης τον παρακολούθησα στην διακαναλική όταν ανέλυε πως δημιουργήθηκε το χρέος. Είπε εκεί ότι το μισό χρέος προήλθε απο το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου το 1999 κάτι που είναι λίγο άκυρο. Εκεί έχασαν όντως πολλοί άνθρωποι και επιχειρηματίες τα λεφτά τους , όμως τι σχέση έχει το ιδιωτικό χρήμα με την δημιουργία του δημοσίου χρέους?? Λέει συχνά κάτι τέτοια που δεν έχουν πολύ νόημα.
Ο Λεβέντης είναι χρήσιμος σα σημαδούρα για την κατάντια του πολιτικού συστήματος. Δεν έγινε αυτός λιγότερο γραφικός, η υπόλοιπη πολιτική ζωή έγινε πολύ περισσότερο γραφική με αποτέλεσμα πλέον το κόμμα του να αποτελεί μια όχι παράλογη επιλογή.
Όπως πάντα οι Έλληνες είμαστε υπερβολικοί και επιφανειακοί στις κρίσεις μας.Διαβάζοντας τα σχόλια θα νομίζει κανείς ότι αναφέρονται στον Alan Turing...Ο άνθρωπος μπορεί να είναι έξυπνος και τίμιος δεν αντιλέγω αλλά ας μην τον αποθεώσουμε κιόλας.Φταίει προφανώς και ο ίδιος για την δημόσια εικόνα του και για πολλά απ'όσα έχει κατά καιρούς υποστηρίξει τα οποία φυσικά και δεν συμπεριελήφθηκαν στο video-αγιογραφία.Αν βέβαια,έπρεπε να επιλέξω μεταξύ Καμμένου πχ και Λεβέντη,θα επέλεγα σαφώς τον δεύτερο.
Σαφώς και δεν τίθεται θλεμα θεοποίησής του.Απλώς είναι άξιο λόγου και αναφοράς το πως ένας άνθρωπος που είχε την εικόνα του τραγελαφικού τελικώς να εκτιμάται από ένα ποσοστό του λαούΚαι επείδη κλείνεις με σύγκριση θα ήθελα να σου κάνω την εξής ερώτηση - παρατήρηση: Δηλαδή εσύ και ανάμεσα από τα δέκα πρώτα κόμματα που εξελέγησαν, τον Λεβέντη τον προτιμάς μόνο σε σύγκριση με τον Καμμένο; Το λέω αυτό γιατί προσωοικώς θα τον προτιμούσα και από άλλους που είναι στην δεκάδα....
Εδώ στα σχόλια μιλάμε για τον ίδιο Λεβέντη που ευχόταν καρκίνους κάποτε στους πολιτικούς του αντιπάλους, έτσι? Δε κάνω λάθος. Αυτός είναι ο μεγάλος αγνός και αμόλυντος πολιτικός που θελουμε να δούμε στη Βουλή γιατί έτυχε να πει κάποια σωστά πράγματα μεσα στην παραφροσύνη του. Ο Λεβέντης. Στη Βουλή. Ο Λεβέντης. Ο Βασίλης Λεβέντης. Yeah.
https://www.youtube.com/watch?v=tWKigdfdOiUΑπο τα αγαπημένα μου1ον) Πως γίνεται να μην καταλαβαίνει ότι τον δουλεύουν? Μήπως γιατί ζεί στον κόσμο του?2ον) Τα παίρνει στα σοβαρά και πάλι λέει τα δικά του ότι και καλά το πρόβλημα είναι οι απατεώνες που ψηφίζαμε τόσα χρόνια.Και γενικά όλα αυτά τα χρόνια το μότο του ήταν 'ο κόσμος μ'αγαπάει αλλα μου βάζει εμπόδια το σύστημα'.Μανία καταδίωξης λέγεται αυτό.
Στο πρώτο βίντεο συγνώμη αλλά δεν μπορώ να διακρίνω καμία γελοιότητα και γραφικότητα στο πρόσωπο του Λεβέντη. Αντιθέτως, σοβαρότητα διακρίνω προς έναν τηλεθεατή που θεώρησε σκόπιμο να σπαταλήσει εποικοδομητικά το χρόνο του στέλνοντάς του ένα μήνυμα κοροϊδίας. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο Λεβέντης, να το παίξει νταής ή έξυπνος ότι πιάνει πουλιά στον αέρα και δεν μασάει; Πιστεύω ότι όχι απλά δεν φέρθηκε έξυπνα αλλά πανέξυπνα κατά τη γνώμη μου γιατί δεν αναλώθηκε σε ανούσιο μήνυμα.Το δεύτερο βίντεο δεν το είδα γιατί πρώτον δεν είχα μία ώρα στη διάθεση μου και δεύτερον από το τίτλο του δεν μου φάνηκε ότι θα δω κάτι γραφικό. Θα χαρώ φυσικά να μου επισημάνεις κάποια χρονικά σημεία γραφικότητας του Λεβέντη. Επιπλέον, το γεγονός ότι αναφέρει πως ο λαός τον αγαπάει αλλά το σύστημα τον εμποδίζει και ότι όσοι είναι στη Βουλή είναι απατεώνες, συγνώμη αλλά πάλι δεν μπορώ να πω ότι αυτό τον κάνει γελοίο κτλ... Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μπορεί να έχει υπέρμετρη εντύπωση για τον εαυτό του. Τα άλλα δύο στοιχεία (τον εμποδίζουν - απατεώνες) δεν μου κάνουν εντύπωση. Ειδικά όταν ένας δημοσιογράφος μετέπειτα Υπουργός Ν.Δ. τον κάλεσε και τον χλεύαζε επιδεικτικά (για το εμποδίζουν) και ειδικά όταν όλοι έχουμε πλέον την ίδια άποψη για το πολιτικό σύστημα (απατεώνες)...εκτός εάν εσύ έχεις διαφορετική.Τυχαία διάβασα στην Καθημερινή σχετικό άρθρο της Μαριλής Μαργωμένου όπου στο τέλος συμπεραίνει: "Φυσικά, όταν καταστροφολογείς για 30 χρόνια, κάτι απ’ αυτά που λες κάποτε θα επαληθευτεί. Η διαφορά είναι πως δεν υπάρχει κανένα βίντεο με τον Βασίλη Λεβέντη να τάζει ποτέ τίποτε σε κανέναν. Και καθώς το επίπεδο της ελληνικής Βουλής από εκλογές σε εκλογές όλο και πέφτει, σήμερα πλέον ο Δον Κιχώτης του Καναλιού 67 δεν μοιάζει πια τόσο αλλόκοτος. Κι έτσι, με ψήφους σοβαρές ή με ψήφους για πλάκα, από συμπάθεια ή από εκτίμηση, ο Βασίλης Λεβέντης, με τα μαλλιά σχεδόν λευκά και χωρίς φραπέ στο χέρι, έπεισε την Κυριακή που μας πέρασε 110.000 ψηφοφόρους να τον σταυρώσουν. Γιατί πράγματι: είναι εξίσου γραφικός με μερικούς απ’ τους βουλευτές τελευταίας εσοδείας. Ακόμη κι έτσι, όμως, παραμένει όμως με διαφορά ο πιο αγνός απ’ όλους τους,"
Τέρμα το Bullying του κάθε Παναγιωτόπουλου και των υπολοίπων κακεντρεχών, πολιτικών/δημοσιογράφων. Η Ένωση Κεντρώων είναι κόμμα με προοδευτικές προτάσεις ξεκάθαρες. Ψήφο στον Λεβέντη μέχρι να μπει στο Ελληνικό κοινοβούλιο. https://www.youtube.com/watch?v=YltjBONMwE4
Άρη, μάλλον ακόμα δεν έχεις καταλάβει το μέγεθος του Λεβέντη. Μην σταματάς να τον ψάχνεις λοιπόν. Ο Λεβέντης είναι ιδιοφυΐα για αυτό και έχει την εικόνα που βλέπεις. Επειδή σε παρακολουθώ, έχεις σκαμπανεβάσματα στα άρθρα σου. Ακόμα σχηματίζεσαι προφανώς. Εντοπίζεις σωστά θέματα αλλά η ανάλυσή σου είναι βιαστική. Πάντως παραμένεις από τους πιο ελπιδοφόρους αρθρογράφους.
Γλυκούλης, αδικημένος, συμπαθητικός και τα λοιπά, ωστόσο (αν είναι να τον πάρουμε στα σοβαρά) να πούμε και ότι υποστηρίζει την απέλαση των μεταναστών/ριιών χωρίς χαρτιά και θεωρεί απαράδεκτη τη διαγραφή θρησκεύματος από τις ταυτότητες.
Με βάση τα όσα είπε στη διακαναλική, προτείνει να καταγραφούν όλοι οι μετανάστες ώστε να έχουμε έναν αριθμό για να παρουσιάσουμε στην ΕΕ ζητώντας λύση. Το πρόβλημα των μεταναστών στην Ελλάδα (κομβικό σημείο εισόδου από Αφρική και Ασία) είναι πρόβλημα της Ευρώπης. Επίσης, προτείνει για τους μετανάστες (και για όλους, αν κατάλαβα καλά) να μπορούν να βγάλουν από τη χώρα μόνο το 25% των χρημάτων τους. Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να μη γίνεται με τα τωρινά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι όμως μια ορθολογική πρόταση.
με βάση το γραπτό πρόγραμμά του (παράγραφος «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ»):2. Απέλαση όσων δεν διαθέτουν επαρκή δικαιολογητικά νόμιμης παραμονής.και επίσης4. ‘Αρνηση απόκτησης Ελληνικής υπηκοότητας όσων έχουν εισέλθει παρανόμως στην Ελλάδα.δεν το είπα αυτό για να τον παρουσιάσω σαν το απόλυτο ρατσιστή (παρά τη χρήση του όρου λαθρομετανάστης)Αυτά λένε και οι περισσότεροι συνυποψήφιοί του. Μαζί και με τα ανθρωπιστικά που συνοδεύουν αυτές τις δύο θέσεις.Επίσης, στην παράγραφο σχέσεις εκκλησίας-κράτους:«Η διαγραφή του θρησκεύματος προσβάλλει την Ορθόδοξη πίστη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, ερεθίζει τις ευαίσθητες χορδές όλων μας και γενικά γεννά μεγάλα ερωτηματικά για δεσμεύσεις σε ξένα και ντόπια κέντρα, που αληθινή επιδίωξη έχουν να αποχριστιανοποιήσουν και να αφελληνίσουν το λαό μας.»
Κάτι μου θυμίζει.. και στην Αμερική αποφάσισαν πρόσφατα να επιτρέψουν στους μη-νόμιμους μετανάστες την έκδοση αδείας οδήγησης προφανώς για να τους καταγράψουν... δεν είναι χαζοί.
Άμα είναι να το πηγαίνετε σε "ποιος κάνει καλές προβλέψεις"/"μας θυμίζει τον γλυκό,γραφικό παππούλη που μας δίνει λουκουμάκια"(lol)/"ποιος λέει πράγματα τα οποία ευσταθούν ως ένα σημείο στην δεδομένη πολιτική πραγματικότητα",ψηφίστε και Καρατζαφέρη βρε αδερφέ.Και αυτός έχει κάνει "προβλέψεις" με πετυχεσά.Σίγουρα θα βρείτε και κοινά σημεία με αυτόν.
Δυστυχώς και γι αυτόν και για εμας ήταν Ιδιαίτερα "προχωρημένος".Ηταν μπροστά από την εποχή του. Τον δρόμο του πήραν αργότερα Καρατζαφέρης Αδωνις και τόσοι άλλοι που έγιναν αναγνωρίσιμοι κυρίως από εκπομπές σαν την δική του στην τηλεόραση.Από εκεί κ πέρα το σχόλιο του "δον ιδιώτη" λεει τα υπόλοιπα.Εγώ να συμπληρώσω πως αυτή η "σοβαρότητα" που πρέπει να δείχνουμε και καλά κάθε φορά στις τελευταίες εκλογές που είναι πάντα οι πιο κρίσιμες απ όλες τις άλλες μας Στερούν δυνατότητες.Και δεν μιλώ μόνο για τον Λεβέντη.υ.γ. το πόσο φτηνός είναι παναγιωτόπουλος δεν περιμέναμε ελπίζω αυτο το video να το ανακαλύψουμε .
Ειναι ο μονος πολιτικος που μπορει και κανει ευθεως τις εξης ερωτησεις σε δημοσιογραφους και πολιτικους αντιπαλους : " Εχετε κατι να μου προσαψετε ; / Ειναι κατι απ ολα αυτα που λεω λαθος ; " Και ολοι κανουν μουγκα.Πειτε μου, ποιος πολιτικος εχει ή ειχε τα κοτσια να κανει αντιστοιχες ερωτησεις.Αυτο απο μονο του , λεει πολλα.
Όχι, εγώ δε θέλω Λεβέντη - δε μου φτάνουν οι καλές προθέσεις. Αλλά το βίντεο της περίφημης κατάπτυστης "εκπομπής" με σοκάρει όπως και τότε: ακόμη κι ένα τρίχρονο αντιλαμβάνεται ότι ο εμπνευστής της "φάρσας" είναι αρκετά κακοήθης ώστε να συλλαμβάνει και να υλοποιεί μια τέτοια ιδέα, και αρκετά χαμηλού IQ ώστε να μην μπορεί να ελιχθεί καθώς η "φάρσα" του ναυαγεί. Σε αντίθεση με το τρίχρονο, ο κόσμος και οι ηγέτες της ΝΔ έκριναν αυτό το άτομο άξιο να διαχειριστεί κρατικές υποθέσεις. Μιλάμε για την παράταξη που αυτοπροβάλλεται ως φορέας σοβαρότητας και ευθύνης. I rest my case.
Ποσο γλοιωδης, ανοητος, ανεπαρκης επαγγελματικα και δολιος ο ενας.Ποσο νοημων, νηφαλιος, ευγενης και λογικος ο αλλος.Το αθανατο ελληνικο συστημα εκανε υπουργο τον εναν. Και ο αθανατος ελληνικος λαος απαξιωσε τον αλλον. Αξιζει να το παρακολουθησουν αυτο το βιντεο, Ολοι. Θα καταλαβουν πολλα πρωτα και κύρια για τον εαυτο τους τον ιδιο!
Ο Λεβέντης είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πως τα media μπορούν να απαξιώσουν οποιονδήποτε έξω απ' το πολιτικό κατεστημένο (όλων των χρωμάτων) επιχειρήσει να προτείνει πολιτικό λόγο. Άλλος είναι Μερκελόδουλος, άλλος όργανο του ΔΟΛ, άλλος γραφικός, κανείς εκτός της κλειστής κάστας των επαγγελματιών πολιτικών δεν δικαιούται να ζητά τη ψήφο μας...
Ο Λεβέντης είναι από τους λίγος διορατικούς πολιτικούς. Τον ψηφίζω από το 2004 συνέχεια με την προσδοκία ότι κάποια στιγμή θα βγεί βουλευτής. Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πολιτικό λόγο, είναι γραφικός, θυμώνει εύκολα και γενικά έχει θέματα επικοινωνίας, παρόλα αυτά ήταν και είναι από τους λίγους μετριοπαθής πολιτικούς που δίνουν ρεαλιστικό πρόγραμμα χωρίς υπερβολές. Μακάρι να μπεί κάποια στιγμή στην βουλή, αλλά τι να λέμε στην χώρα που ψηφίζεται βουλευτής ο Παν-Πάν, ο Μπένι, η Ραχήλ και ο Διαμαντόπουλος, πως θα ψηφιστεί ένας Λεβέντης;
Επειδή από τότε όλο και πιο πολλά έχω δει από αυτά του άρθρου, ο Λεβέντης δεν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια χαρά. Αυτό που είπε είναι ότι ο Λουκάς Παπαδήμου, ως μονάδα, ήταν ένας ικανός άνθρωπος στον οποίο όμως δυστυχώς φορτώσανε υπουργούς - βουλευτές της "καλής" παλιάς κοπής που δεν είχαν διάθεση όχι να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Είπε δε ότι ήταν σφάλμα του ίδιου του Παπαδήμου που δέχθηκε να γίνει πρωθυπουργός με το τότε υπουργικό συμβούλιο.Γενικά ο Λεβέντης πιστεύει σε ομάδα τεχνοκρατών, εξού και η θετική άποψη που έχει για τον Παπαδήμου ως μονάδα επαναλαμβάνω, χρεώνοντας του παράλληλα σχετικά λάθη και παραλείψεις.