Όχι εγώ, εσύ!

 


Χαρούμενος παρακολουθώ τους Χρυσαυγίτες μέρα με τη μέρα να εξευτελίζονται όλο πιο πολύ - και να αποδεικνύεται πως δεν ήμασταν τρελοί όσοι επιμέναμε ότι είναι χιτλερικοί νεοναζιστές (απλά δείτε τι βρέθηκε στο σπίτι του υπαρχηγού Παππά!).

 

Μουδιασμένος όμως παρακολουθώ πάλι την κολοκυθιά των ευθυνών που παίζεται, με όλους να πετούν την περίφημη καυτή πατάτα όσο μακρύτερα μπορούν. Υπάρχουν τόσες θεωρίες όσες και άνθρωποι εκεί έξω – και κατα σατανικη σύμπτωση πάντα κατα τον εκάστοτε ομιλητή φταίνε όλοι εκτός απο τον ίδιο.


Συμφωνα με τους αντιμνημονιακους φταίει το μνημόνιο, ενώ οι δεξιοί κατηγορούν την "παλαβη αριστερά" ή τους μετανάστες που εσπρωξαν κόσμο στην αγκαλιά των χρυσαυγιτων. Το ΚΚΕ κατηγορεί, εκτός των άλλων, τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φάση με τους αγανακτισμένους, ο ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρία της εξίσωσης των άκρων.

 

Oι πολιτικοί κατηγορούν την απαξίωση της πολιτικής (!), οι πολίτες τους πολιτικούς και την αδράνεια της Δικαιοσύνης, οι μεν τις αυστηρές τιμωρίες Κατίδη και Παπαχρήστου, οι δε τις μη αυστηρές ποινές κατηγορουμένων, οι αντιρατσιστές τον ρατσισμό που έχουμε ως λαός, οι εχθροί των αντιρατσιτών τους antifa επειδή θεωρούν πως αυτοί, με την "άκριτη υποστήριξη κάθε μετανάστη είς βάρος των ελλήνων", έκαναν τους "νοικοκυραιους" να ψηφίσουν Μιχαλολιάκο.

 

Και τα μίντια δεν είναι απέξω: Οι lifestyle εκπομπές για την ερωτική ζωή του Κασιδιαρη και η παράξενη υποστήριξη του Πρώτου Θέματος στο κόμμα αναφέρονται συχνά σαν αιτίες της μεγάλης ανόδου, ενώ όταν στο LIFO.GR όταν σνομπάραμε τις ειδήσεις για την Χ.Α. τα ακούγαμε επειδη "δεν δείχνετε στον κόσμο το ποιον της Χ.Α. και άρα την ξεπλένετε αντί να την ξεσκεπάζετε" ενώ όταν την ξεσκεπαζαμε μας έλεγαν "με ολη την (αρνητική) διαφήμιση που της κάνετε της ανεβάζετε τα ποσοστά."


Υπάρχουν δεκάδες άλλες θεωρίες για το ποιος φταίει ( ένα ψάξιμο στο google με αυτή τη φράση βγάζει διαμάντια), άλλες σοβαρότερες άλλες φαιδρές. Το κοινό τους όμως είναι πως ο φταιχτης τυχαίνει παντα να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός αυτού που υποστηρίζει τη θεωρία.

Το θέμα είναι σύνθετο - και πολλοί και διάφοροι φταίμε, ακόμα και άθελα μας. Σε τεύχος που κραζαμε άγρια τη ΧΑ - ασχετο, πρόσφατα μας ήρθε και μήνυση απο πολιτευτρια της!- η εικονογράφηση που εξέταζε τις ιαφορές και τις ομοιότητες των χρυσαυγιτων με τους χειρότερους εχθρούς τους έδωσε σε κάποιους το λάθος μήνυμα ότι όλοι είναι ίδιοι, "αθωώνοντας" έτσι τους Χρυσαυγιτες. Παρ´ό,τι εξώφυλλο μας με έναν την προσωπική ιστορία αντιεξουσιαστή της ένοπλης πάλης και ενός χρυσαυγιτη ήταν πολυ μετά τις εκλογές και άρα δεν σχετίζεται με την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, μετανιωνουμε και λυπουμαστε αν κάναμε έστω και ένα άτομο να δει με οποιαδήποτε συμπάθεια τους Χρυσαυγιτες.

Δεν είμαι σίγουρος αν κάποιος άλλος έχει κάποια όρεξη να αναλάβει τις ελάχιστες η τεράστιες ευθύνες του, πάντως η αυτοκριτική και η αυτογνωσία μόνο καλο μπορούν να κάνουν, σε αντίθεση με το μόνιμα υψωμένο δάχτυλο, τις κατηγορίες εναντίον όλων των άλλων και την αίσθηση πως μόνο εμείς είμαστε πάντα 100% σωστοί σε όλα.

Όλοι έχουμε τις θεωρίες μας για το ποιοι φταίνε για όλα αυτα. Και παρ´ότι είναι ευεργετικό το να κοιτάξουμε "τον φασίστας μέσα μας" όπως ειπε ο Αγγελακας, το να παραδεχτούμε όσοι απο εμάς θελουμε τα λάθη μας είναι μάλλον δευτερεύον.

Ένας είναι αυτός που επειγόντως πρέπει να κανει την αυτοκριτική του για όλα αυτα.

Ο Αντώνης Σαμαρας μας γλίτωσε προς το παρόν, απ' ό,τι φαίνεται, απο τους νεοναζιστες. Τον ευχαριστούμε πολυ, τον παρακαλούμε όμως να αναλάβει άμεσα και τις ευθύνες του. Τους άφηνε να αλωνίζουν (για να εξυπηρετήσει μικροκομματικούς σκοπούς) και ακόμα και τωρα που μιλάμε έχει δυο συμβούλους και στενούς συνεργάτες -τον Φαηλο Κρανιδιώτη και τον Χρυσανθο Λαζαριδη- που θα ταίριαζαν πολυ περισσότερο σε κόμμα τύπου ΧΑ παρα στην υποτίθεται ευρωπαϊκή κεντροδεξιά του.

Να αυτομαστιγωθουμε (μεταφορικά) όλοι για την άνοδο του νεοναζισμου, να το δεχτώ. Αν δεν αυτομαστιγωθει όμως πιο δυνατά και πιο δημόσια απο όλους ο Πρωθυπουργός -και δεν αλλάξει οριστικά τακτική- θα έχουμε κανει και πάλι μια τρύπα στο νερό.