Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις πολιτικές απόψεις του Βασίλη Λεβέντη (τα λέει καλά για το Δημόσιο και είναι απ' τους ελάχιστους ΜΗ λαϊκιστές πολιτικούς που τα βάζει με τον λαό χωρίς να νοιάζεται για το κόστος) γίνεται μια προσπάθεια πολιτικής αγιοποίησής του βάσει των προβλέψεων που έκανε. 

 

Ναι, προέβλεψε το Μαζί τα Φάγαμε, επειδή είναι έξυπνος άνθρωπος και γνωρίζει πώς φέρονται οι άλλοι πολιτικοί. Και είχε δίκιο και για αρκετά άλλα πράγματα. 

 

Μην ξεχνάμε όμως πως απ' τις αρχές της δεκαετίας του '90 κάνει πολύωρες εκπομπές στις οποίες μιλάει, μιλάει, μιλάει. Έχει πει χιλιάδες πράγματα, κι αν κάποιος είχε το κουράγιο να ακούσει όλες τις εκπομπές απ' το 1990 μέχρι σήμερα σίγουρα θα βρει χιλιάδες προβλέψεις του που δεν δικαιώθηκαν. (Ακόμα κι ένα χαλασμένο ρολόι τοίχου θα λέει σωστά την ώρα δυο φορές κάθε μέρα.) 

 

Ελπίζω να είναι στην επόμενη Βουλή επειδή είναι πιο μετριοπαθής και ειλικρινής από τους περισσότερους (λαϊκιστές) αρχηγούς κομμάτων. Μην τρελαθούμε όμως και με τις προβλέψεις του. Οι περισσότερες ήταν κοινότοπες για πράγματα σχετικά αυτονόητα...

 

***

 

 

"Sums up all the buzz around leventis!"

(έγραψε ένας σχολιαστής για τις παρακάτω εικόνες-παρωδίες)

 

«Ο Λεβέντης τα 'λεγε αλλά δεν τον πιστεύατε!»
"Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ"

 

«Ο Λεβέντης τα 'λεγε αλλά δεν τον πιστεύατε!»

 

«Ο Λεβέντης τα 'λεγε αλλά δεν τον πιστεύατε!»

 

«Ο Λεβέντης τα 'λεγε αλλά δεν τον πιστεύατε!»