Το μόνο μη αληθοφανές στο τέλειο άρθρο είναι η σύσκεψη στο Σύνταγμα. (Αλήθεια, πόσο καιρό έχουμε να κάνουμε μαζική σύσκεψη στο γραφείο; Το μόνο που μου λείπει απ' το ότι δεν ζω στην Αθήνα.)

 

Και κάτι που θα ήθελα σαν τρελός. Η συνέντευξη με τον Τέρρυ να ήταν πραγματική...

 

 

 

Νέα ενότητα με συνεντεύξεις αδέσποτων σκύλων της Αθήνας εγκαινιάζει η LiFO

Δημοσιεύτηκε στο Κουλούρι στις 22 Νοεμβρίου, 2013

 

Μια νέα, πολλά υποσχόμενη ενότητα που θα είναι αφιερωμένη σε συνεντεύξεις αδέσποτων σκύλων της Αθήνας εγκαινίασε σήμερα το πρωί η εφημερίδα ποικίλης ύλης LiFO, μετά από ανακοίνωση του εκδότη της, Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στο Twitter. Όπως έγινε γνωστό, η ενότητα θα ονομάζεται «Dog City» και θα περιλαμβάνεται τόσο στην έντυπη «φρι πρες» έκδοση όσο και στον διαδικτυακό ιστότοπο lifo.gr, όπου και θα καταλάβει κεντρική θέση, καθώς φαίνεται πως οι αρμόδιοι περιεχομένου βασίζουν πολλά στην πρωτότυπη όσο και εναλλακτική θεματική της.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο πίσω από αυτήν την κίνηση δεν είναι άλλο από την έλλειψη νέων προσώπων -μουσικών, πολιτικών, καλλιτεχνών του δρόμου, ακτιβιστών της καθημερινότητας ή ποιητών της μεγαλούπολης- γύρω από τα οποία η «ναυαρχίδα» της ελληνικής εναλλακτικής ενημέρωσης χτίζει το περιεχόμενο της. Όπως μεταδίδουν κύκλοι της εφημερίδας, ήδη η LiFO έχει εξαντλήσει όλους τους έστω και ελάχιστα ενδιαφέροντες κατοίκους της πρωτεύουσας, ενώ και το πρόσφατο «άνοιγμα» στη Θεσσαλονίκη δεν απέδωσε πολλά καθώς εκεί η δεξαμενή του «χιπ» στέρεψε γρήγορα.

 

Οι μόνοι που έχουν πια απομείνει είναι παιδιά κάτω των 6 ετών, ηλικιωμένοι με κάποιας μορφής άνοια, λογιστές και εργαζόμενοι σε εφορίες και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρουν χαρακτηριστικά σημαίνοντα στελέχη της εφημερίδας.

 

«Ήμασταν σε μια σύσκεψη στα γραφεία στο Σύνταγμα όταν ο διευθυντής του site, ο Άρης Δημοκίδης, είχε την ιδέα. Μπορεί να μην υπάρχουν άλλοι ενδιαφέροντες άνθρωποι, είπε, αλλά υπάρχουν ένα σωρό άλλοι κάτοικοι των πόλεων τους οποίους έως τώρα αγνοούμε επιδεικτικά. Τα αδέσποτα» τονίζει στο «Κουλούρι» πρόσωπο που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. «Η πρόταση του έγινε αμέσως δεκτή με ενθουσιασμό. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν ήταν σημαντική προϋπόθεση οι συνεντευξιαζόμενοι να μπορούν να μιλούν» συμπλήρωσε.

 

To ΚΟΥΛΟΥΡΙ παρωδεί τη Λάιφο - τώρα που μας τελείωσαν οι άνθρωποι για συνεντεύξεις

 

Το πρώτο θέμα της νέας ενότητας, που δημοσιεύθηκε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση, αποτυπώνει την ιστορία του 5χρονου Τέρρυ, ημίαιμου λυκόσκυλου από τα Άνω Πετράλωνα ο οποίος σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ενδοσκόπησης κατάφερε να φτάσει μέχρι το Μαρούσι, ξεπερνώντας αμέτρητους κινδύνους και ανακαλύπτοντας τον εαυτό του στη διαδρομή. «Είμαι μποέμ. Η δουλειά δεν μου ταιριάζει, στην Αθήνα μου αρέσει να κάνω βόλτες και να σκέφτομαι ενώ παράλληλα ψάχνω για πεταμένα κόκκαλα στα φρεάτια των δρόμων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τέρρυ στην αρχή της συνέντευξης.

 

Το «Κουλούρι» εύχεται «καλή επιτυχία» στο νέο εγχείρημα της LiFO που υπόσχεται να εισάγει νέα ήθη και πρακτικές στην ελληνική δημοσιογραφία.

 

=====

 

 

 

 

*Μπορεί να μην το ξέρει το Κουλούρι, αλλά τα κατοικίδια των αναγνωστών μας είναι ήδη οι νέοι σούπερστάρ μας :)

 

>> #LIFOPETS