29 Ιουλίου 2016 – Σήμερα, οι Massive Attack κυκλοφορούν δύο νέα κομμάτια, το 'Come Near Me' και το 'The Spoils'.

 

Και τα δύο κομμάτια τα έχει γράψει ο Daddy G των Μassive Attack, σε συνεργασία με τον Stew Jackson, κι έχουν φωνητικά από τους Ghostpoet (στο 'Come Near Me') και Hope Sandoval (στο 'The Spoils').

 

Τα δύο αυτά κομμάτια αποτελούν τη συνέχεια του EP 'Ritual Spirit' που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, το οποίο έγραψε το άλλο μέλος του γκρουπ, ο Robert del Naja σε συνεργασία με τον Euan Dickinson.

 

Παράλληλα με το 'Come Near Me' κυκλοφόρησε και το βίντεο, σε σκηνοθεσία του Ed Morris, με την ηθοποιό από το Κόσοβο, Arta Dobroshi. 

 

 

 

Αυτό λοιπόν το πανέξυπνο βίντεοκλιπ, με την ηρωίδα που σχεδόν έντρομη περπατά προς τα πίσω, είναι κάτι σαν το flipside του αξεπέραστου βίντεοκλίπ για το Unfinished Sympathy (που η ηρωίδα/τραγουδίστρια Sarah Nelson περπατούσε ασταμάτητη προς τα μπροστά). Και μάλιστα σε ένα σημείο ακούγεται και το κλασικό πλέον τραγούδι που τους έκανε πασίγνωστους. 

 

Όμως και το άλλο τους τραγούδι που κυκλοφόρησαν σήμερα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Hope Sandoval, τραγουδίστρια των Mazzy Star, ερμηνεύει μια πανέμορφη μελωδία που θυμίζει σε ίσες δόσεις το Teardrop και την Lana Del Rey. 

 

 

Είναι ωραίο -και σπάνιο- όταν οι ήρωες της νιότης σου σε εκπλήσσουν, βγάζοντας μουσική που στην χειρότερη ακούγεται, και στην καλύτερη είναι απολαυστική.