Την νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Σταύρο Κοντονή και Πάνο Σκουρλέτη συνολικά 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως σημειώνουν, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, που αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε «στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους». 

 

Από τη μία, οι 38 βουλευτές υποστηρίζουν πως «δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης» και ζητούν να καταργηθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησής της.

  

Από την άλλη διάβασα μόλις και το εξής σχόλιο: «Ρωτούν λες και δεν ξέρουν το επίπεδο του νεοέλληνα: για να μας πουν οι 38, πόσοι από τους ελεύθερους κατασκηνωτές θα μαζέψουν τα σκουπίδια τους πριν εγκαταλείψουν την κατασκήνωση; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα βάλουν φωτιά στα δάση; Φαντάζεστε τι έχει να γίνει έτσι και μαθευτεί στα εξωτερικά ότι στην Ελλάδα κατασκηνώνεις όπου θέλεις; Ένας απέραντος σκουπιδότοπος και καμμένη γη. Και ΦΠΑ δεν πρόκειται να εισπράξετε...»

 

Πείτε μας κι εσείς τη γνώμη σας στα σχόλια και αν θέλετε ψηφίστε στο (πρόχειρο) γκάλοπ μας. 

 

.

.