ΓΚΑΛΟΠ: Ναι ή Όχι στην νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ;

ΓΚΑΛΟΠ: Ναι ή Όχι στην νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ; Facebook Twitter
40

Την νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Σταύρο Κοντονή και Πάνο Σκουρλέτη συνολικά 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, που αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε «στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους». 

Από τη μία, οι 38 βουλευτές υποστηρίζουν πως «δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης» και ζητούν να καταργηθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησής της.

  

Από την άλλη διάβασα μόλις και το εξής σχόλιο: «Ρωτούν λες και δεν ξέρουν το επίπεδο του νεοέλληνα: για να μας πουν οι 38, πόσοι από τους ελεύθερους κατασκηνωτές θα μαζέψουν τα σκουπίδια τους πριν εγκαταλείψουν την κατασκήνωση; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα βάλουν φωτιά στα δάση; Φαντάζεστε τι έχει να γίνει έτσι και μαθευτεί στα εξωτερικά ότι στην Ελλάδα κατασκηνώνεις όπου θέλεις; Ένας απέραντος σκουπιδότοπος και καμμένη γη. Και ΦΠΑ δεν πρόκειται να εισπράξετε...»

Πείτε μας κι εσείς τη γνώμη σας στα σχόλια και αν θέλετε ψηφίστε στο (πρόχειρο) γκάλοπ μας. 

.

.

Mικροπράγματα
40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ