Στο βίντεο πάνω έχουμε την, σχετικά σπάνια, ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα μέσα στη Βίλα Ιόλα έναν  χώρο λεηλατημένο και εγκαταλελειμμένο πια σήμερα που όμως κάποτε αποτελούσε παγκόσμιο κέντρο τέχνης και πολιτισμού.

 

Ντε Κίρικο, Πικάσο, Μαξ Ερνστ, Τσαρούχης, Andy Warhol, Rene Magritte είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε στην πολυετή καριέρα του ο δαιμόνιος Έλληνας. Η ιστορία του Αλέξανδρου Ιόλα και ο τρόπος με τον οποίο απαξιώθηκε τόσο ο ίδιος όσο και το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πολιτιστικό έργο του αποτελεί μια από της πιο μαύρες σελίδες της Ελληνικής κοινωνίας.

 

Δυστυχώς ο Αυριανισμός έχει αφήσει το αποτύπωμα του σε πολλές μαύρες πτυχές του τόπου μας και μια από αυτές είναι η αμαύρωση της ζωής και του έργου ενός πραγματικά Μεγάλου Έλληνα που πολεμήθηκε χυδαία με στόχο ίσως να λεηλατηθεί αργότερα η αμύθητη από κάθε άποψη περιουσία του.

 

 

Η Βίλα Ιόλα σήμερα πια μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Δημάρχου της Κυρίου Γιάννη Σταθόπουλου πέρασε στα 'χέρια' του Δήμου και στόχος είναι στο σημείο αυτό να δημιουργηθεί ένα Πολιτιστικό Κέντρο αντάξιο του ονόματος Ιόλα. 

 

Δύσκολα όμως μπορεί να ξεχάσει κάποιος ότι το κράτος άφησε τη βίλα να ρημάξει έτσι για τόσες δεκαετίες...