Απίστευτο πώς είναι από μέσα: Μπαίνοντας στην εγκαταλελειμμένη και λεηλατημένη βίλα του Ιόλα

4

Στο βίντεο πάνω έχουμε την, σχετικά σπάνια, ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα μέσα στη Βίλα Ιόλα έναν  χώρο λεηλατημένο και εγκαταλελειμμένο πια σήμερα που όμως κάποτε αποτελούσε παγκόσμιο κέντρο τέχνης και πολιτισμού.

Ντε Κίρικο, Πικάσο, Μαξ Ερνστ, Τσαρούχης, Andy Warhol, Rene Magritte είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε στην πολυετή καριέρα του ο δαιμόνιος Έλληνας. Η ιστορία του Αλέξανδρου Ιόλα και ο τρόπος με τον οποίο απαξιώθηκε τόσο ο ίδιος όσο και το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πολιτιστικό έργο του αποτελεί μια από της πιο μαύρες σελίδες της Ελληνικής κοινωνίας.

Δυστυχώς ο Αυριανισμός έχει αφήσει το αποτύπωμα του σε πολλές μαύρες πτυχές του τόπου μας και μια από αυτές είναι η αμαύρωση της ζωής και του έργου ενός πραγματικά Μεγάλου Έλληνα που πολεμήθηκε χυδαία με στόχο ίσως να λεηλατηθεί αργότερα η αμύθητη από κάθε άποψη περιουσία του.

Η Βίλα Ιόλα σήμερα πια μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του Δημάρχου της Κυρίου Γιάννη Σταθόπουλου πέρασε στα 'χέρια' του Δήμου και στόχος είναι στο σημείο αυτό να δημιουργηθεί ένα Πολιτιστικό Κέντρο αντάξιο του ονόματος Ιόλα. 

Δύσκολα όμως μπορεί να ξεχάσει κάποιος ότι το κράτος άφησε τη βίλα να ρημάξει έτσι για τόσες δεκαετίες...

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το συνολικό ποσό από τη δημοπρασία της συλλογής Ιόλα: αυτά είναι τα 11 ακριβότερα αντικείμενα

Culture / Το συνολικό ποσό από τη δημοπρασία της συλλογής Ιόλα: αυτά είναι τα 11 ακριβότερα αντικείμενα

Δύο πίνακες -ένας του Μπράουνερ και ένας του Άντι Γουόρχολ- τα πιο ακριβά αντικείμενα της συλλογής του μαικήνα: ποιο ήταν το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία των προσωπικών του αντικειμένων
NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Αρη, απορώ πως σου κάνει εντύπωση αυτό. Έχεις δει τα Βασιλικά Κτήματα τελευταία; Το Ελληνικό κράτος και ο υπερήφανος λαός τα άφησαν να καταστραφούν.
Αν ρωτησεις τον λεγομενο "μεσο ελληνα" τι θυμαται απο τον Α. Ιολα θα σου πει την ιστορια που "ανεδειξε" η Αυριανη οταν και κατουρησε μεσα σε μια τραπεζα. Μεχρι εκει παει το μυαλο μας, τωρα εχουμε επαξιο συνεχιστη της αισθητικης της Αυριανης με το ΠΘ..οτι μας αξιζει εχουμε, ας ειμαστε ρεαλιστες
Αυτό που το κάθε μυξιάρικο θεωρεί ότι κάνει γκραφιτι, με το να μουτζαλιαζει όπου βρει, πρέπει κάποια στιγμή να κοπεί. Κοιτάζοντας το βίντεο, νιώθει κανείς μόνο ντροπή για την κατάντια της πολιτείας.
Κύριε Δημοκιδη, ο αυριανισμος είναι εδώ, έχει ποτίσει βαθιά την Ελληνική κοινωνία και τώρα πλέον βιώνουμε την καφρίλα των κλώνων του. Πραγματικά το μένος της καταστροφής σε κάθε δημόσιο χώρο είναι πρωτοφανές και εκδηλώνεται ως μέρος μιας κουλτούρας τυφλού μίσους που τείνει να γίνει μέρος μιας μίζερης καθημερινότητας.