Είθισται ο Υπουργός Παιδείας κάθε 28η Οκτωβρίου να πηγαίνει στην καθιερωμένη δοξολογία το πρωί πριν την παρέλαση. Φέτος, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν πήγε.

 

 

Έγινε μια μίνι αναστάτωση, και κάποιοι αναρωτήθηκαν που οφειλόταν η απουσία του. Στην παρέλαση, όταν τον είδαν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν γιατί δεν πήγε στη δοξολογία, και τότε αυτός συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να είχε πάει.Έκπληκτος ο υπουργός, απέδωσε την απουσία του σε κακή συνεννόηση με τους συνεργάτες του, καθώς κανείς δεν τον είχε ενημερώσει ότι έπρεπε να παραστεί στη δοξολογία. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα, διέταξε άμεσα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να εντοπιστεί αυτός που δεν τον ειδοποίησε να πάει στην εκκλησία, με αποτέλεσμα να ξεχάσει τη δοξολογία. 

 

 

Πέντε σχόλια:

 

1) Δεν πάμε καλά που όχι μόνο έγινε αντιληπτή αλλά συζητήθηκε κιόλας η απουσία του Λοβέρδου απ' την Εκκλησία, και χρειάστηκε να δώσει εξηγήσεις και να δικαιολογηθεί.

 

2) Νιώθω μεγάλη ανακούφιση πάντως που ο κόσμος συνέχισε να γυρίζει, παρά την απουσία του. Επίσης, να το τονίσουμε αυτό, ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ούτε σημειώθηκαν υλικές ζημιές. 

 

3) Πολλή πλάκα έχει και η δημόσια συντριβή του Λοβέρδου, που για να δείξει πόσο πολύ στεναχωρήθηκε διέταξε ΕΔΕ, κατηγορώντας τους συνεργάτες του. (Ελπίζω να δείχνει την ίδια αυστηρότητα και σε άλλα, σαφώς σημαντικότερα, ζητήματα...)

 

4) Γελάω και με το ότι θα γίνει ολόκληρη ΕΔΕ (όχι ότι σημαίνει και πολλά αυτό φυσικά), αντί απλώς να κατσαδιάσει αυτόν/ην που του έφτιαξε το πρόγραμμα της ημέρας. Θα πάρουν δηλαδή καταθέσεις από διαφορους ανθρώπους και θα τους βάλουν να ορκιστούν ότι λένε την αλήθεια και μετά κάποιος θα τα διαβάσει όλα αυτά και θα πάρει αποφάσεις - και όλα αυτά για να ξεπλυθεί η ντροπή που ο υπουργός ξέχασε να πάει στην εκκλησία. 

 

5) Ας προσέξουν την 25 Μαρτίου οι συνεργάτες του το πρόγραμμα που θα του φτιάξουν. Είναι απαραίτητο και να το βάλουν στο πρόγραμμα αλλά και να του το υπενθυμίσουν ότι πρέπει να πάει στην παρέλαση, για να μην έχουμε άλλα.