02.02.2020 - Γιατί αυτή η ημερομηνία είναι τόσο ξεχωριστή για τον 21ο αιώνα

02.02.2020 - Γιατί αυτή η ημερομηνία είναι τόσο ξεχωριστή για τον 21ο αιώνα Facebook Twitter
3

Μία ιδιαίτερη ημέρα ξημέρωσε την Κυριακή καθώς η σημερινή ημερομηνία, 02.02.2020 είναι η μοναδική με καρκινική γραφή του 21ου αιώνα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαβαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκινώντας είτε από την αρχή είτε από το τέλος. Οι καρκινικές επιγραφές είναι φράσεις οι οποίες μπορούν να διαβαστούν από αριστερά προς τα δεξιά αλλά και αντιστρόφως, από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Οι φράσεις αυτές διαβάζονται από την αρχή προς το τέλος αλλά κι από το τέλος προς την αρχή, αποδίδοντας το ίδιο νόημα και στις δυο περιπτώσεις. Ένα από τα πιο κλασικά παραδείγματα είναι η φράση «Νίψον ανομήματα, μη μόναν όψιν». Εκτός από τις αρχαίες αυτές επιγραφές, υπάρχουν και λέξεις καρκινικές ή αλλιώς συμμετρικές, τις οποίες συναντάμε στην καθημερινότητά μας όπως για παράδειγμα τα ονόματα Άννα ή Σάββας.

Η ημερολογιακή ωστόσο σύμπτωση αυτή του Φεβρουαρίου αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και μάλιστα για τα οκτώ ψηφία που συνθέτουν την ημερομηνία λαμβάνοντας υπόψη ότι στις ΗΠΑ αναγράφεται πρώτα ο μήνας και μετά η ημέρα. Έτσι, για όλες τις χώρες στο Δυτικό κόσμο που ακολουθούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο η σημερινή ημερομηνία (02.02.2020 ) γράφεται και διαβάζεται με τον ίδιο τρόπο.


Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν πριν από 909 χρόνια, στις 11.11.1111, ενώ το ίδιο θα ξανασυμβεί έπειτα από 101 χρόνια, δηλαδή στις 12.12.2121.

It's Viral
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Η ημερολογιακή ωστόσο σύμπτωση αυτή του Φεβρουαρίου αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και μάλιστα για τα οκτώ ψηφία που συνθέτουν την ημερομηνία λαμβάνοντας υπόψη ότι στις ΗΠΑ αναγράφεται πρώτα ο μήνας και μετά η ημέρα. Έτσι, για όλες τις χώρες στο Δυτικό κόσμο που ακολουθούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο η σημερινή ημερομηνία (02.02.2020 ) γράφεται και διαβάζεται με τον ίδιο τρόπο."Στις ΗΠΑ και δε γνωριζω που αλλου μπαινει πρωτα ο μηνας και μετα η μερα (because reasons...) οποτε οι ημερομηνιες που λες ειναι 02/12/2021 και 02/20/2002.Αν λαβουμε υποψιν μονο την δικια μας μορφη ναι ισχυουν τα παραπανω που γραφεις...