Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε λόγω της κρίσης μίλησε ο Σπύρος Πετρουλάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έφτασε ένα βήμα πριν ανοίξει τον κάδο για να φάει. 

 

Ο συγγραφέας του «Σασμού» εξήγησε πώς αποφάσισε περίπου στα 40 του να ασχοληθεί με τη μουσική, καθώς όπως είπε δεν είχε άλλη επιλογή, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. 

 

«Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Υπήρξαν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες με την κρίση, μια οικονομική καταστροφή στις δουλειές. Μου άφησε χρέη, που ακόμη καλύπτω, ήταν πολύ μεγάλη η επιχείρηση», είπε ο Σπύρος Πετρουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ για την απόφασή του το 2012 να αφήσει την Κρήτη για την Αθήνα, προκειμένου να εργαστεί ως μουσικός. 

 

«Δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω, το γυμναστήριο το είχα δώσει, οπότε έπρεπε κάπως να σταθώ στα πόδια μου. Εγώ έπαιζα ούτι και τραγουδούσα», εξήγησε. 


 
«Έπρεπε κάπως να ζήσω. Ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω εκείνη την εποχή που δεν έπαιρναν εργάτες ή κόσμο να δουλέψει και ειδικά στην ηλικία των 40. Μόλις ήρθα στην Αθήνα βρήκα αμέσως δουλειά ως μουσικός», συμπλήρωσε. 

 

Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, παραδέχθηκε. «Ζούσα στο πατρικό μου σπίτι, που ήταν εγκαταλελειμμένο πάρα πολλά χρόνια, με ένα στρώμα στο πάτωμα, χωρίς ρεύμα, για κάποιους μήνες», περιέγραψε. 

 

«Έχω αφήσει το στρώμα εκεί- στο πάτωμα- και το μπουκάλι με το νερό για να θυμάμαι από πού ξεκίνησα, αλλά και να το δείχνω μερικές φορές στα παιδιά μου, ότι πριν από λίγα χρόνια κοιμόμουν εκεί. Έφτασα ένα βήμα πριν ανοίξω τον κάδο για να φάω», συμπλήρωσε ο συγγραφέας.