Ορυχεία Χρυσού Χαλκιδικής: «Δείτε μια ιστορία-σκάνδαλο…»

Facebook Twitter
0

Η ιστορία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική έγινε θέμα στην έγκυρη ενημερωτική εκπομπή Envoyé Spécial, από το Δεύτερο κανάλι της Γαλλικής Τηλεόρασης. «Δείτε όμως μια ιστορία σκάνδαλο. Διαδραματίζεται στην βόρεια Ελλάδα, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας, αλλά και μια από τις πιο πλούσιες σε μεταλλεύματα στην Ευρώπη», λέει στην εισαγωγή ο εκφωνητής.

Η ρεπόρτερ αναφέρει το δώρο του ελληνικού κράτους στην καναδική εταιρία που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα χρυσού και χαλκού. Ένα ολόκληρο δάσος παραχωρήθηκε, όπως λέει, για ένα ευρώ. Και στέλεχος της εταιρίας αποκαλύπτει ότι θα κοπούν πολλά δέντρα. Από το ρεπορτάζ περνάει και ο δήμαρχος της περιοχής, παλαιός υπουργός, γνωστός από την υπόθεση του Πόρτο Καρράς, Χρήστος Πάχτας. Μόνο που ο κ. Πάχτας, υπέρμαχος της επένδυσης,  εκνευρίζεται και διακόπτει τη συνέντευξη, μόλις η δημοσιογράφος τον ρωτά αν έχει κερδίσει κάτι από τη στήριξη του στους Καναδούς. Αμέσως μετά ακούγεται από στέλεχος της εταιρίας, ότι πιέζει να προσληφθούν δικοί του άνθρωποι για να δουλέψουν στην επένδυση.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, το είπε: «Η χειραφέτηση μας κατέστρεψε. Ο άνδρας πρέπει να βάζει όρια»

It's Viral / Κι όμως, το είπε: «Η χειραφέτηση μάς κατέστρεψε. Ο άνδρας πρέπει να βάζει όρια»

Κανείς δεν κατάλαβε τι πυροδότησε τη σούπερ αμήχανη, έως ακατάλληλη, συζήτηση ανάμεσα στη Νανά Παλαιτσάκη και την Ελεονώρα Μελέτη, όμως αυτά ακούστηκαν την ώρα που γυναικοκτονίες, βιασμοί και παρενοχλήσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη
THE LIFO TEAM