Νικολέττα Ράλλη: Με μαύρισε ο ερχομός του παιδιού – Ξεκίνησα χάπια στους 6 μήνες

Νικολέττα Ράλλη: Με μαύρισε ο ερχομός του παιδιού – Ξεκίνησα χάπια στους 6 μήνες Facebook Twitter
Φωτ.: @nikolettaralli/Instagram
0

Για την περίοδο αμέσως μετά τη γέννα, όταν απευθύνθηκε σε ψυχίατρο ζητώντας φαρμακευτική αγωγή και τις δυσκολίες της μητρότητας μίλησε η Νικολέττα Ράλλη.

«Όπου διαβάζετε να κοιμάστε όταν κοιμάται το μωρό, ποτέ. Νεύρα, κούραση, αυπνία, δεν είναι όλοι να κάνουν παιδί. Θέλει αδιανόητη υπομονή, που αν δεν την έχεις μην κάνεις παιδί. Είναι το απόλυτο θαύμα και το νόημα της ζωής», ανάφερε.

«Θεωρώ πολύ φυσιολογικό, ακόμη κι αν μια γυναίκα ήθελε το παιδί, τι πρώτες μέρες να το μετανιώνει», είπε σχολιάζοντας σε άλλο σημείο το ενδεχόμενο επιλόχειας κατάθλιψης μετά τον τοκετό. «Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σε κάνει να νιώσεις, "Θεέ μου, γιατί το έκανα αυτό; Πώς θα μου αλλάξει την ζωή; Θα μπορώ να το μεγαλώσω σωστά;". Θέλει να δώσεις χρόνο», σημείωσε.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο κανάλι της Νάνσυ Παραδεισανού στο Youtube, η περίοδος της γέννας συνέπεσε χρονικά με το lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ψυχολογικά, με επηρέασε πολύ ο ερχομός του παιδιού. Με μαύρισε πάρα πολύ. Μετά τους έξι μήνες ξεκίνησα και χάπια. Πήρα τηλέφωνο έναν φίλο μου ψυχίατρο και του είπα: "Κοίταξε να δεις, διακρίνω ένα μοτίβο, ότι κάθε μετά στις 15:30 μου έρχεται μαυρίλα". Αυθυποβολή είναι; Δεν ξέρω αν είχα πρόβλημα ή αν είχα πανικοβληθεί. Πήρα τα χαπάκια μου και ευχαριστήθηκα. Μου απάντησε πως ήταν φυσιολογικό όλο αυτό, με την μητρότητα, τον εγκλεισμό γιατί ήμουν και σε ένα μαιευτήριο που θύμιζε ΚΑΤ», ανέφερε η Νικολέττα Ράλλη.

«Ήταν σκοτεινό, χωρίς φωνές, λουλούδια, χωρίς τίποτα. Καμία σχέση με τα μαιευτήρια που πήγαινα να δω φίλες μου. Την περίοδο που γέννησα, απαγορευόταν τα πάντα, οι επισκέψεις, μόνο ο Μιχάλης ήταν εκεί, η μαμά μου δεν ήρθε. Λουλούδια δεν μου στείλανε. Πήρα την αγωγή για έξι μήνες περίπου», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

Δείτε το βίντεο:

It's Viral
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ