Ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε ότι αποφάσισε να κάνει coming out έπειτα από μία συζήτηση που είχε με τον τότε σύντροφό του, καθώς συνειδητοποίησε ότι ο δημόσιος λόγος του δεν ήταν τόσο δυναμικός. 

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Esquire, ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός αναφέρθηκε στους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό δημόσιο και ιδιωτικό λόγο. 

 

«Ξέρω πάρα πολύ καλά τι χρειάζεται να πεις για πάρεις followers ή να πάρεις μπράβο στα social media. Και βλέπω ανθρώπους που το κάνουν αυτό το πράγμα και που ο δημόσιος λόγος τους λαμβάνει πολλά χειροκροτήματα και πολλές καρδούλες, ενώ ο ιδιωτικός τους είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ. Και είναι και ένας λόγος για τον οποίο έκανα coming out μετά από μία συζήτηση που είχα με τον τότε σύντροφό μου», δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης. 

 

«Μου είχε πει τότε "Ναι αλλά ο δημόσιος λόγος σου σε αυτό το θέμα δεν ταιριάζει τόσο πολύ με τον ιδιωτικό". Πράγματι, στον ιδιωτικό λόγο ήμουν φοβερά διεκδικητικός, μαχητικός, μιλούσα παντού για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα και εξηγούσα σε φίλους μου και πράγματα που ίσως δε γνώριζαν, αλλά στο δημόσιο λόγο μου πετούσα κάτω από τα ραντάρ», συνέχισε. 

 

«Όταν μου το είπε, συνειδητοποίησα ότι είχε δίκιο, ο δημόσιος λόγος μου δεν ήταν τόσο δυναμικός. Μία ημέρα μετά, μίλησα σε μία εκπομπή, έκανα coming out και ο δημόσιος λόγος μου ταίριαζε πια απόλυτα με τον ιδιωτικό και θέλω να ταιριάζει πάντα», συμπλήρωσε. 

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μίλησε για ένα spoiler που του είχε κάνει φίλη του, την ώρα που έμπαιναν στον κινηματογράφο για να δουν την ταινία «Θέλμα και Λουίζ». 

 

«Δευτερόλεπτα πριν μπω μέσα στην αίθουσα μου κάνει η φίλη μου: "Μωρέ εγώ συγχύστηκα γιατί έμαθα το τέλος, ότι πέφτουν αυτές στο γκρεμό". Είχαμε μόλις κόψει το χαρτάκι από το εισιτήριο και μπαίναμε στην αίθουσα. Δεν έχω φάει μεγαλύτερο ξενέρωμα σε ταινία, χρειάστηκε να τη δω σε βίντεο όταν βγήκε για να την ευχαριστηθώ και είναι μέχρι και σήμερα μία από τις αγαπημένες μου ταινίες. Ήταν τεράστιο σοκ, καταλαβαίνεις», είπε γελώντας.