Χυδαιότητα σε τουαλέτες στο Τέξας

Χυδαιότητα σε τουαλέτες στο Τέξας Facebook Twitter
8

Ένα εστιατόριο στο Τέξας οριοθετεί τα μπάνια των ανδρών και των γυναικών με τρόπο που μπορεί η διοίκηση να θεώρησε πρωτότυπο, αλλά προκαλεί αντιδράσεις επιλέγοντας να «παίζει» με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Οι δύο φωτογραφίες της Κέιτλιν Τζένερ πριν και μετά τη μετάβαση είναι σίγουρα ένα θέαμα ενοχλητικό για πολλούς LGBTQI+ ανθρώπους.

Δημοσιογράφος της Morning News επισήμανε για πρώτη φορά τις φωτογραφίες του μπάνιου στο «Dodie's Place in Allen» και άσκησε σκληρή κριτική στο εστιατόριο. Οι περισσότεροι συμφώνησαν και επεσήμαναν πώς το μπάνιο στιγματίζει τις transgender.

Η φωτογραφία έγινε viral με αρκετούς να σημειώνουν πως ήταν μια χυδαία και προσβλητική επιλογή και πως ακόμη και αν το εστιατόριο ήθελε να δείξει προοδευτισμό, απέτυχε παταγωδώς να το κάνει.

Χυδαιότητα σε τουαλέτες στο Τέξας Facebook Twitter

Η συντριπτική πλειοψηφία δεν το βρήκε καθόλου αστείο και θεωρεί πως μεταξύ άλλων η επιλογή έρχεται να ενισχύσει πολλά στερεότυπα που έχουν να κάνουν με την εικόνα.

Επίσης θεωρείται ένας άσχημος υπαινιγμός για το «νομοσχέδιο της τουαλέτας» του Τέξας το οποίο συζητήθηκε φέτος.

Ότι και αν ήθελε να πετύχει το εστιατόριο αυτό με αυτή την αντιπαράθεση κατέληξε να μοιάζει σαν χλευασμός απέναντι στις transgender γυναίκες θυμίζοντας σε όλους ότι η Κέιτλιν Τζένερ ήταν γνωστή ως άντρας για πολλά χρόνια.

Η μετατροπή της μετάβασης σε ένα δημόσιο θέαμα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο δεν είναι μόνο βαθιά επώδυνη, μπορεί να είναι και αποτρεπτική για όσους ψάχνουν να βρουν το θάρρος να το κάνουν.

Και όλο αυτό το «πονηρό» κόνσεπτ είναι στην πραγματικότητα ένα ακόμη λιθαράκι στην ήδη δύσκολη ζωή των ανθρώπων αυτών. Απλά φανταστείτε πως θα νιώθατε εσείς στη θέση τους, αν βρισκόσασταν στο εστιατόριο αυτό και ερχόταν η ώρα να πάτε τουαλέτα και να δείτε κάτι τέτοιο...

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, το είπε: «Η χειραφέτηση μας κατέστρεψε. Ο άνδρας πρέπει να βάζει όρια»

It's Viral / Κι όμως, το είπε: «Η χειραφέτηση μάς κατέστρεψε. Ο άνδρας πρέπει να βάζει όρια»

Κανείς δεν κατάλαβε τι πυροδότησε τη σούπερ αμήχανη, έως ακατάλληλη, συζήτηση ανάμεσα στη Νανά Παλαιτσάκη και την Ελεονώρα Μελέτη, όμως αυτά ακούστηκαν την ώρα που γυναικοκτονίες, βιασμοί και παρενοχλήσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Κινδυνεύει να καταντήσει γραφικό το όλο θέμα και να απαξιωθεί στο τέλος. Μήπως θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης να βάλει στις πόρτες των wc απευθείας φωτογραφίες γεννητικών οργάνων??Έδω τα μόρια, εκεί τα αιδοία, τέλος..
Ιδιαίτερη, αλλά άκυρη κίνηση.Η Caitlyn Jenner ήταν trans γυναίκα πολύ πριν να προχωρήσει σε αλλαγή ονόματος και αλλαγή εικόνας προς το "θηλυκότερον". Ο "αρρενωπός" αθλητής στα δεξία ήταν trans γυναίκα. Επιπλέον αναπαράγει τον μύθο του "πραγματικού" trans ατόμου, που πρέπει να εναρμονίζεται με τα στερεοτυπικά "passing" κριτήρια.
Όχι, απαραίτητα και θα σου εξηγήσω το γιατί:Πριν καιρό είχα βρεθεί σε χώρο όπου υπήρχαν 2 τουαλέτες: Η μία λεγόταν "trans" και η άλλη ονομαζόταν "feminist" και ...ok με την "feminist" (δύναται να είναι συμπεριληπτική), αλλά και η "trans" χρησιμοποιούνταν -εξίσου- από cis και trans και αγόρια/ κορίτσια, καθώς και non binary υποκείμενα. Μάλιστα είχε ουρά και δεν ήξερα ποια θα αδειάσει πρώτα. Αν δεν απατώμαι μπήκα στην "feminist", αν -όμως- είχε αδειάσει η "trans" θα έμπαινα εκεί.
Ενταξει, αν θιχτει LGBT ανθρωπος απ αυτο κ το βρει χυδαιο τι να πω. Αντιθετα το βρισκω πολυ friendly, δεν εμπεριεχεται κακο υπονοουμενο, και σιγουρα η εικονιζομενη ως δημόσιο προσωπο που εκανε την αλλαγη της γνωστη στην υφηλιο με θαρρος δε θαχε κανενα προβλημα με αυτο.
Συμφωνώ. Δεν το θεωρώ προσβλητικό. Πιθανότατα το πρόβλημα είναι μόνο εκείνων των ομοφοβικών πελατών (και όχι μόνο), που φοβούνται μήπως, αν... «εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις!»...