Στο σημερινό «Α μπα»: πρόσεχε τι λες στον εαυτό σου

Στο σημερινό «Α μπα»: πρόσεχε τι λες στον εαυτό σου Facebook Twitter
93

__________________

1.


Έχω ένα γιο 16 μηνών ξεφτέρι. Του αρέσει να παίζει με την ηλεκτρική σκούπα. Μια ώρα; Δυο; Όσο τον αφήσω. Σκουπίζει. Πατάει το κουμπί. Ψάχνει την πρίζα. Τρελαίνεται! Τον αφήνω μια στο τόσο. Αλλά όταν την βλέπει, τη θέλει. Τη θέλει πολύ. Κλαίει γοερά!!! Τι να κάνω ως μάνα εγώ Α, Μπα μου; Να τον αφήνω κάθε μέρα να παίζει με τη σκούπα μέχρι να βαρεθεί; Να μην τον αφήνω γιατί «δεν είναι παιχνίδι»; Αφού για αυτόν είναι!!! Θέμα ασφαλείας δεν υφίσταται γιατί δεν είναι στην πρίζα. Να τον αφήσω να εξερευνήσει τον κόσμο με ασφάλεια ή να του μάθω ότι η ζωή έχει όρια και you don't always get what you want?
- Ιδιοκτήτρια της σκουπας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η ζωή έχει όρια, αλλά είναι αρκετά πιο μακριά από μια ηλεκτρική σκούπα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Αδυνατώ να καταλάβω.

__________________
2.


Αισίως, ετών είκοσι πέντε και νιώθω τουλάχιστον κουρασμένη. Απόφοιτη νομικής δύο χρόνια τώρα, αλλά καμία ενασχόληση με αυτό πια -πέραν της πρακτικής που τελείωσα-. Εργάζομαι σε κάτι διαφορετικό που δε με γεμίζει, συντηρώ το σπίτι μου και την αδερφή μου που σπουδάζει, εφόσον ο, πάντοτε αυταρχικός, πατέρας μας την έχει αφήσει στη μοίρα της και δύο χρόνια πριν έστειλε κυριολεκτικά (κι εκείνη γνωστό θύμα άβουλο πήγε) τη μητέρα μου και τη μικρότερη αδερφή μας στη Γερμανία για να λυθούν υποτίθεται τα οικονομικά μας προβλήματα. Διαχειρίζεται όλα της τα χρήματα και νιώθω ότι είναι πιο αδύναμη από εμένα. Νιώθω εγκλωβισμένη, νιώθω θυμό για τον πατέρα μου που μας χώρισε κι εκείνος έμεινε στο σπίτι μας και συνεχίζει τη ζωή του, νιώθω πως καταστρέφω τη ζωή μου (κάποτε ήμουν από τα υποσχόμενα παιδιά της γενιάς μου). Νιώθω πως έχω ένα παιδί, πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα από αυτά που θέλω γιατί τα χρήματα δε μου φτάνουν και κάνω δυο δουλειές. Κουβαλάω όλα τα προβλήματα των δικών μου. Κάθε καβγά χρόνια τώρα. Μέσα σε όλα αυτά ερωτεύτηκα έναν άνθρωπο που μένει στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Έχουμε συζητήσει να πάω και να κάνω μια νέα αρχή. Φοβάμαι, Α,μπα. Τον εαυτό μου, μήπως φερθεί όπως φέρεται ο πατέρας μου, μήπως αφήσω στο έλεός της την αδερφή μου. Βλέπω το αγόρι μου σαν σανίδα σωτηρίας ή είναι αυτό που πραγματικά έχω ανάγκη; Ο θυμός που έχω μέσα μου από την παιδική μου ηλικία θα φύγει ποτέ;

ΥΓ. Σε διαβάζω πάντοτε, ως μια αντικειμενική χροιά στα πράγματα.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Βρε Αγαθή, αυτά που ρωτάς ξεκινούν από τότε που γεννήθηκες και προεκτείνονται στο μακρινό σου μέλλον. Βασικά ρωτάς ένα «γιατί» για τα πάντα όσα έχεις ζήσει, και για όλα αυτά που θα ζήσεις. Προφανώς δεν γίνεται να δοθούν απαντήσεις για το αν πήρες τη ζωή σου λάθος και άλλαξες ζωή μέσα από το α μπα, είναι πολύ πέρα από τις δυνατότητες της στήλης. Μόνο για την δυναμική της οικογένειας σου θα χρειαζόσουν πολλές συνεδρίες μέχρι να τα βάλεις κάτω τα πράγματα. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο να ξεκινήσεις από κάπου.


__________________
3.

Λένα, σε χαιρετώ!
Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας - εσένα και των σχολιαστών - για τον προβληματισμό/πρόβλημά μου. Ας ξεκινήσω με τις ερωτήσεις, έτσι για αλλαγή.
Ποια είναι τα όρια της απιστίας; Πού σταματά η κοινωνικότητα και πού ξεκινά η απιστία; είναι το φλερτ απιστία;
Πώς μπορεί κάποιος να αποδεχτεί το ενδεχόμενο της απιστίας σε μια σχέση;
Αν, για παράδειγμα, ο ένας από τους δύο είναι φύσει μονογαμικός, γιατί έτσι είναι όχι γιατί του το επέβαλε κάποιος, και έτσι θα ήθελε να είναι και ο/η σύντροφός του, πώς μπορεί να ξεκινήσει ή να συνεχίσει μια σχέση χωρίς να είναι σίγουρος για τον άλλον;
Και πέρα από το πολυσυζητημένο θέμα "πολυγαμία/μονογαμία", πότε θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις αμφιβολίες που δημιουργούνται λόγω ζήλιας ή ανασφάλειας που προκάλεσαν κάποια γεγονότα, και πότε να τις λάβουμε ως ένα προειδοποιητικό καμπανάκι για κάτι;
Η ιστορία έχει ως εξής. Κοπέλα 22 ετών, γνωρίζει τύπο 29 ετών, φλερταρουν για καιρό, αυτός δείχνει τρομερό ενδιαφέρον και διεκδικεί και όλα αυτά τα όμορφα, αλλά παρόλα αυτά μένει σε πλατωνικό επίπεδο το φλερτ και από τους δύο. Μετά από μερικούς μήνες έρχεται ο τύπος και λέει στο κορίτσι ότι είναι πολύ ερωτευμένος μαζί της, οτι από τη στιγμή που την είδε δεν μπορεί να ηρεμήσει και ότι τόσο καιρό δεν έκανε κάποια δραστική κίνηση γιατί ήταν σε σχέση και ήθελε πρώτα να χωρίσει για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο. Η κοπέλα μένει κάγκελο γιατί δεν είχε ιδέα για τη σχέση του τύπου και δεν της άρεσε που έγινε έτσι. Παρόλα αυτά στους επόμενους μήνες και αφού βεβαιώνεται ότι ο τύπος χώρισε οριστικά κάνει το μεγάλο βήμα και λέει το ναι σε μια σχέση και ό,τι ήθελε προκύψει (γιατί προφανώς της άρεσε ο τύπος). Περνάνε έτσι 3-4 όμορφα χρονια, με τα πάνω τους και τα κάτω τους, όλα σε φυσιολογικά πλαίσια, και έρχεται η κοπέλα σήμερα και σου γράφει προβληματισμένη γιατί καλείται να αποφασίσει αν θα πει το ναι να παντρευτεί τον τύπο. Κάνοντας μια αναδρομή στα παλιά, λίγο πριν το (πολύ) μεγάλο βήμα, σκέφτεται πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία, πως ο τύπος φλέρταρε μαζί της όσο ήταν σε σοβαρή σχέση, ότι είπε ψέματα και σε αυτήν και στην κοπέλα που ήταν τότε μαζί. Συν άλλη μια φορά σε αυτά τα 3-4 χρόνια που της είπε ψέματα για κάτι, (ψέματα για την παρέα με την οποία πήγε διήμερο, ενώ η κοπέλα νόμιζε ότι ήταν και άλλα άτομα μαζί ή και κάποια άλλα δεν ήταν) που παρόλα αυτά το είπε μόνος του ο τύπος στην κοπέλα και ζήτησε συγγνώμη για το ψέμα του γιατί δεν ένιωθε καλά λέει και το έκανε μόνο και μόνο επειδή ήξερε ότι θα ενοχλούσε την κοπέλα η συγκεκριμένη παρέα και δεν ήθελε να την αναστατώσει αφού δεν τρέχει τίποτα.
... Μην σας κουράζω άλλο...
Πότε μπορεί καποιος να είναι σίγουρος για τον άνθρωπό του; Πότε προσπερνάς τα μικρά ψέματα και τα θεωρείς μεμονωμένα περιστατικά άνευ σημασίας; Για καιρό μετά δεν μπορούσα να τον εμπιστευτώ και νόμιζα ότι μου λέει συνεχώς ψέματα, αλλά ο ίδιος ήταν υπομονετικός και χωρίς να εκφράσω καν τις αμφιβολίες μου, φρόντιζε να τις εξανεμίζει για να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη μου. Κρύβουν κάτι για τον χαρακτήρα του αυτά τα περιστατικά; εκτιμώ βέβαια το ότι ηταν ειλικρινής στην πορεία και μου είπε πράγματα που θα μπορούσε και να μην τα πει γιατί μπορεί να μην τα μάθαινα και ποτέ (κυρίως για το δεύτερο περιστατικό). Οι προβληματισμοί που έχω τώρα είναι εξαιτίας του άγχους για την ενδεχόμενη δέσμευση και τον γάμο (που δεν τον βλέπω επιπόλαια και θα ήθελα να είμαι σίγουρη πριν κάνω αυτό το βήμα) ή είναι κάποιο ένστικτο που θα έπρεπε να ακούσω και να μην βιαστώ να δεσμευτώ οριστικά με κάποιον που δύο φορές μου είπε ψέματα;
Τον αγαπάω και είμαι ερωτευμένη μαζί του, δεν θέλω να χωρίσω, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να παντρευτώ. Ίσως και γενικά δεν ξέρω αν θέλω να παντρευτώ τώρα που το σκέφτομαι.
Υ. Γ. : EXTRA BONUS ερώτηση: γιατί έχουμε (ή μόνο εγώ έχω;) την εντύπωση ότι η (ενδεχόμενη) απιστία θα πονέσει λιγότερο αν είσαι σε σχέση με τον "άπιστο/η" και περισσότερο αν είσαι παντρεμένος/η με τον "άπιστο/η";


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ποια απιστία; Τι λες;


Απιστία επειδή φλέρταρε μαζί σου κάποτε ενώ τα είχε με άλλη; Και μετά περίμενε να χωρίσει για να σε ξαναβρεί;

Μάλλον για βραβείο μονογαμίας πάει.


Απιστία επειδή μια φορά σε ένα ταξίδι δεν σου έδωσε τον πλήρη κατάλογο με τους συμμετέχοντες;


Επειδή στα τέσσερα χρόνια σου είπε δύο φορές ψέματα; Που βασικά είναι μια φορά;


Ψάχνεις δικαιολογίες για να πεις όχι στο γάμο; Δεν χρειάζεται. Αν δεν θέλεις να δεσμευτείς, να μην δεσμευτείς.


__________________
4.

Λενα μου σοφη κ αγαπημενη,
να σας ζησει ευτυχισμενη η μικρη μπεμπουλα σας! Ευχομαι σε εσενα κ το αντρα σου να ειστε γεροι κ δυνατοι να την καμαρωνετε!
Ηθελα τη γνωμη/ συμβουλη σου σχετικα με το εξης:
Ειμαι μητερα δυο μικρων αγοριων, 3,5 ετων και 6 μηνων. Ακομη βρισκομαι σε αδεια αντροφης απο τη δουλεια μου μα σε λιγο καιρο πρεπει να επιστρεψω στο γραφειο.
Τον μεγαλο προτιθεμαι να τον ξεκινησω π. σταθμο και τον μικρο να τον κραταει η πεθερα μου.
Μετα και τη γεννα του δευτερου αγοριου εχω γινει πολυ φοβισμενη και αγχωδης. Αγχωνομουν ηδη για το πρωτο παιδι μα τωρα το αγχος μου εχει ενταθει πολυ. Φοβαμαι να βγω εξω και με τα δυο παιδια γιατι ανησυχω μηπως δεν ειμαι ικανη να τα προσεξω και τα δυο (και λογω μακροχρονιας αυπνιας πολλες φορες ειμαι αφηρημενη και χανομαι για λιγα λεπτα). Οταν ειμαστε στο σπιτι και ταιζω το μωρο εχω αγχος να τελειωσω για να παιξω με τον μεγαλο για να μη νιωθει παραμελημενος, οταν παιζω με το μεγαλο εχω αγχος μη ξυπνησει το μωρο και δεν παιξουμε αρκετα, οταν παω (σπανια) να κανω κατι για μενα π.χ. κουρεμα, οδοντιατρο νιωθω ενοχες που εκεινη την ωρα δεν ειμαι με τα παιδια μου. Δεν αποδεχομαι προτασεις για καφε με φιλες, ενω νιωθω οτι το εχω αναγκη να μιλησω με εναν ενηλικα για θεματα ασχετα με μωρα, γιατι ξερω οτι θα με κατακλυσουν οι ενοχες που κανω κατι που δεν εχει σχεση με τα παιδια. Αρνουμαι να παρω ενα παπουτσι για μενα τωρα στις εκπτωσεις γιατι νιωθω οτι θα στερησω αυτο το 30ευρω απο τα παιδια μου. Γενικα διαβαζω πολυ, απο βιβλια μεχρι τα εκλαικευμενα αρθρα παιδοψυχολογιας στο ιντερνετ, ξερω οτι καλος γ
ονιος ειναι ο ισορροπημενος γονιος κτλ κτλ μα δυσκολευομαι να το διαχειριστω ολο αυτο το θεμα με τις ενοχες και το στρες.
Ο αντρας μου (στον οποιο επισης αρνουμαι να βγουμε για 1 καφε οι 2 μας) προσπαθει να με απενοχοποιησει και με ενθαρυνει να βγω και να κρατησει τα παιδια (ναι ξερω ειμαι τυχερη με αυτο) μα οταν πχ πηγα οδοντιατρο και του τα αφησα ολη την ωρα σκεφτομουν μη κανει κανενα λαθος πχ με το γαλα του μωρου η μη αποσπαστει η προσοχη του και κανει κατι επικινδυνο ο μεγαλος κτλ και ημουν φοβερα ανησυχη. Το ιδιο φοβαμαι και με τη πεθερα μου μη του πει καμμια σαχλαμαρα του μεγαλου πχ ''θα σε φαει ο λυκος'' η να μη τον πιεζει να τρωει αν δε θελει (που την εχω πει χιλιες φορες να μη το κανει) και ξερω οτι τωρα που θα γυρισω στη δουλεια θα μαι συνεχως μεστο αγχος που θα κρατα το μωρο..
Νιωθω καλα και ηρεμη μονο οταν ειμαι εγω και ο αντρας μου και με τα δυο παιδια σπιτι η σε καποια π. χαρα και ολα πανε καλα.
Αυτα με λιγα (;) λογια..
Θεωρεις οτι το θεμα μου αυτο χριζει ψυχοθεραπειας;
(εκανα παλαιοτερα για 2,5 χρονια για να διαχειριστω θεματα που ειχαν να κανουν με τη μητερα μου μα σταματησα για οικονομικους λογους)
Εχεις να μου δωσεις καμμια συμβουλη πως να εκλογικευσω τα αγχη μου;
Και τελος, ποια ειναι η γνωμη σου για την επιδραση που ασκουν στα παιδια μας ατομα φροντιστες τους οπως γιαγιαδες η δασκαλοι οταν οι αποψεις τους περι ανατροφης δε συμφωνουν με τις δικες μας; Πως το διαχειριζομαστε αυτο ωστε να μην επηρεασουν τα παιδια μας με αρνητικο τροπο;
Αυτα, σε ευχαριστω πολυ <3
- ανησυχη 24/7

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Χρειάζεσαι θεραπεία, ναι, γιατί έχεις θέματα που σου δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα σου και στις σχέσεις σου με τους άλλους και δεν ξέρεις από πού πηγάζουν και γιατί είσαι έτσι και όχι αλλιώς. Μην πάρεις παπούτσια, μην πας για καφέ, αλλά ξεκίνα ψυχολόγο. Ο άντρας σου είναι υποστηρικτικός. Θα κρατήσει τα παιδιά για μια ώρα την εβδομάδα.


Για την τελευταία ερώτηση, η άποψη μου είναι ότι δεν μπορείς να προστατέψεις τα παιδιά σου από τις αντικρουόμενες απόψεις που θα συναντήσουν στο δρόμο τους, αντιθέτως, πρέπει να τα ενθαρρύνεις να ακούει τις διαφορετικές προσεγγίσεις χωρίς να το τρομάζεις και χωρίς να απαγορεύεις. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις παράλληλα είναι να επαναλαμβάνεις αυτό που θεωρείς εσύ σωστό, όχι με τα λόγια, αλλά με τον τρόπο που ζεις εσύ τη ζωή σου. Αν εσύ έχεις άγχος με το φαγητό, όσο χαλαρή και να είναι η πεθερά σου, θα το μεταφέρεις. Αν εσύ είσαι χαλαρή με το φαγητό, όσο και να πιέσει η πεθερά, κάποτε θα καταλάβει. Και αν επηρεαστεί, πρέπει να το δεχτείς: είμαστε αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, δεν μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο. Και εδώ φτάνω στην ουσία του θέματος: νομίζω ότι πολλά από όσα λες πηγάζουν από την ανάγκη σου να ελέγχεις τα πάντα, όλους, ταυτόχρονα, ώστε να κάνουν αυτό που θέλεις, είτε είσαι εκεί, είτε όχι, γιατί εσύ τα κάνεις μόνο καλά και σωστά και όπως πρέπει, όλοι οι άλλοι τα κάνουν λάθος. 


__________________
5.

Αγαπητή Α μπα, είμαι 29 χρονών. Πριν ένα χρόνο και κάτι, χώρισα από 5χρονη σχέση. Τα 4 χρόνια μέναμε μαζί. Με χώρισε, γιατί δεν άντεχε να είναι άλλο σε μακροχρόνια σχέση και όντως υπήρχε μεγάλη φθορά και είχαμε κουράσει ο ένας τον άλλον. Μετά από 2 μήνες γνώρισα ένα παιδί που στην αρχή η σχέση μας ήταν καθαρά σεξουαλική αργότερα εξελίχθηκε σε κάτι παραπάνω. Από το καλοκαίρι και μετά που είμαστε μαζί νιώθω καλά, περνάω όμορφα μαζί του, τον θαυμάζω, μπορώ να συζητήσω και να τον συμβουλευτώ, έχουμε κοινή αισθητική πάνω σε διάφορα ζητήματα, το σεξ με ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, γνώρισα ένα τύπο μέσω κοινών γνωστών. Είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος και παντρεμένος. Υπήρξε φλερτ και κάτι παραπάνω και από τότε τον σκέφτομαι αρκετά συχνά. Πείθω τον εαυτό μου να μην μπλέξει σε τέτοια ιστορία (αν και μάλλον ήδη έχει γίνει αυτό), δεν έχω να περιμένω τίποτα και ίσως στη φάση που είμαι να δίνω σημασία σε αυτόν όχι απαραίτητα επειδή με συγκλόνισε ή είναι κάτι σπουδαίο, αλλά επειδή κολακεύτηκα και είναι κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσε να μου έχει συμβεί και με οποιονδήποτε άλλον. Αναρωτιέμαι μήπως τελικά ασχολούμαι με αυτό τον τύπο γιατί δεν είμαι σε φάση σχέσης ή τελοσπάντων σε φάση που να είμαι σχετικά σίγουρη για το πώς νιώθω και τι θέλω; Και νιώθω άσχημα για το παιδί που είμαστε μαζί, γιατί δεν είμαι καθόλου ξεκάθαρη. Θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη σου.

 

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα σου πω αν μας πεις τι είναι αυτό το «παραπάνω» μετά το φλερτ. Μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε.


Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν είσαι σε σχέση και σου γυαλίζει κάποιος άλλος, δεν είναι επειδή δεν είσαι σε φάση σχέσης, αλλά δεν είσαι σε φάση σχέσης με τον συγκεκριμένο που είσαι. Μπορεί να «περνάς όμορφα» με κάποιον και να τον θαυμάζεις, αυτό δεν σημαίνει ότι θέλεις να κάνεις μόνιμο χώρο για αυτόν στη ζωή σου, όπως δεν θέλουμε πάντα να έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Μερικές φορές θέλουμε αυτούς που μας κάνουν να νιώθουμε απαίσια. Θα σου έχει τύχει φαντάζομαι.

__________________
6.


Σχετικά με την ερώτηση 3. του τεύχους 16.01.2017 :
Γιατί, Λένα, στην απάντησή σου λες ότι η σιγουριά θα την φάει; Γιατί πειράζει να προτιμάει κανείς τη σιγουριά; Ο καθένας το χαβά του δεν κάνει σε αυτή τη ζωή;

Ρωτάω γιατί θέλω να καταλάβω πώς το εννοείς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Να το επαναδιατυπώσω τότε. Δεν είναι κακό να προτιμάς την σιγουριά, αρκεί να ξέρεις ότι αυτό κάνεις και εφόσον είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Η κοπέλα, στην οποία απάντησα, μένει στον μόνιμο επειδή «νιώθει όμορφα» αλλά λιγουρεύεται τον επικίνδυνο για ένα γρήγορο τα Χριστούγεννα. Θέλει τη ζεστή κουβέρτα, θέλει και την εκδρομή για σκι το σαββατοκύριακο. Ας πάρει μια γάτα καλύτερα.


_________________
7.

Γεια σου α μπα,
Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Δεκτό και απόλυτα σεβαστό το γεγονός ότι όταν κάποιος άντρας θέλει να κάνει σεξ με μια κοπέλα με το που τη γνωρίζει, αυτό δεν την υποτιμάει σε κανέναν της άξονα και επίπεδο. Απλά θέλω να αναφέρω κάτι που μου συνέβη και να μου πεις τη γνώμη που πρέπει να σχηματίσω για έναν συγκεκριμένο άντρα, τον οποίο γνώρισα σε ένα πάρτυ χορού (είναι δάσκαλος χορού). Με το που χορέψαμε, έψαξε, με έκανε add στο facebook και επί ένα χρόνο παρακαλούσε ουσιαστικά να βρεθούμε, να κάνουμε σεξ, με διάφορους τρόπους. Εγώ τότε ήθελα κάποιον άλλο, ο συγκεκριμένος δεν ήταν του γούστου μου από διάφορες απόψεις και δεν ήθελα να ασχοληθώ μαζί του. Ώσπου λέω λίγο σεξ δεν έβλαψε κανέναν, δεδομένου ότι με αυτόν που μου άρεσε πολύ δεν προχωρούσε. Οπότε κάνουμε σεξ. Μετά από κανα δυο βδομάδες, δεδομένου ότι δεν είχαμε συναντηθεί, επειδή υποτίθεται έμενε σε διπλανό χωριό από τη πόλη που σπουδάζω (1 ώρα με το αυτοκίνητο, τίποτα δηλαδή) και δεν μπορούσε να έρθει, μου έλεγε έλα εσύ, που στην ουσία απλά περίμενε να προκύψει άλλο πάρτυ χορού ώστε να με συνδίαζε με τη δουλειά του, τυχαίνει να πρέπει να έρθει για μια μικροεπέμβαση στη μύτη στο νοσοκομείο της πόλης μου το οποίο είναι ΔΙΠΛΑ στο σπιτι μου. Μου είπε λοιπόν να έρθει από εμένα πριν και του είπα okay απλά να ξέρεις έχω περίοδο σήμερα και δεν είμαι τόσο καλά γιατί πονάω λίγο. Μου απάντησε ότι δεν πειράζει θα κάνουμε άλλα δικά μας πράγματα εμείς, είπα δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να κάνουμε κάτι και τότε αρνήθηκε να ερθει κι απλά πήγε στο νοσοκομείο λέγοντας ότι δεν θέλει να με βλέπει να πονάω. Του είπα ότι δεν είμαι σε τραγική κατάσταση απλά λίγο κάπως και είπε ότι δεν γουστάρει να έρθει και να είμαι έτσι. Του είπα λοιπόν ότι είμαι άνθρωπος όχι ρομπότ και ότι έχω και κακές στιγμές και θα πρεπε να το ξέρει. Από τότε δεν ασχολήθηκα ξανά μαζί του. Εγώ όμως καλά έκανα πιστεύω. Δηλαδή τι γνώμη έπρεπε να σχηματίσω γι αυτόν τον κύριο; Νομίζω ότι οι κοπέλες είναι άνθρωποι και όχι εμπειρίες ή μηχανάκια ευχαρίστησης, ότι θα μπορούσε να έρθει απλά να με δει και μια άλλη μέρα θα κάναμε ξανά και σεξ, σωστά;
- καλά δεν λέω;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Λες ότι είναι απόλυτα σεβαστό όταν κάποιος άντρας θέλει να κάνει σεξ με μια κοπέλα – σεξ και τίποτα άλλο – και αυτό δεν την υποτιμάει σε κανένα άξονα και επίπεδο. Και τώρα που γνώρισες κάποιον που σου είπε με κάθε τρόπο ότι θέλει μόνο να κάνει σεξ μαζί σου, άρχισες να λες για τα μηχανάκια ευχαρίστησης. Άρα, πιστεύεις ότι όταν θέλει ένας άντρας να κάνει σεξ μαζί σου και τίποτα άλλο – όχι παρέα, δεν έχει χρόνο και όρεξη για παρέα – σε υποτιμάει σε μηχανάκι ευχαρίστησης. Τι να πω; Δεν αποτινάσσονται εύκολα οι αλυσίδες της πατριαρχίας.


Εσύ γιατί ήθελες παρέα μαζί του; Επειδή κάνατε σεξ μια φορά πρέπει σώνει και ντε να κάνετε και παρέα τώρα; Δεν κατάλαβα κάπου από τα λεγόμενα σου ότι τα βρήκατε και ως άνθρωποι. Δεν κατάλαβα καν αν τον συμπαθείς ή όχι. Δεν κατάλαβα καν αν σου άρεσε αρκετά το σεξ ώστε να υπάρχει λόγος να τον ξαναδείς.


Πρόσεχε τι λες στον εαυτό σου. Λίγο σεξ δεν έβλαψε κανέναν; Μεγάλο λάθος. Το λίγο σεξ έχει βλάψει πολύ κόσμο, ακόμα και το πολύ λίγο, και ακόμα και το πολύ λίγο και το πολύ κακό. Αν δεν το έχεις υπόψη σου, μην το ξεκινάς.


93

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Διαβάζω το #7, και με προβληματίζει κάπως η αντιμετώπιση από Α,μπα και σχολιαστές. Δεν καταλαβαίνω γιατί από τη μια αρνούμαστε να εξηγήσουμε με όρους πατριαρχίας την κατάσταση, δηλαδή ότι ο τύπος σαφώς τη βλέπει ως μηχανάκι εκτόνωσης και όχι ως το σωστό κορίτσι που σέβεται, ενώ από την άλλη καταδικάζουμε με όρους πατριαρχίας τη στάση της κοπέλας, αφού δεν θέλει να χωρέσει στο καλούπι που την βάζει ο νεαρός, τότε εκείνη έχει το πρόβλημα. Γιατί δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στη γυναίκα να διεκδικήσει μια ανθρώπινη επαφή; Άσχετα με το ιστορικό της υπόθεσης (που είναι κάπως προβληματικό), το αν ξέρει η ίδια τι θέλει (που δεν πολυφαίνεται να), ή το κατά πόσο είναι παγιδευμένοι ο ένας και ο άλλος στα κοινωνικά στερεότυπα (που είναι και οι δύο) ενώ προσπαθούν να κάνουν κάτι που ας πούμε "απαιτείται" από αυτούς, είναι κακό ρε παιδιά να θέλει να κάτσει να πει δυο κουβέντες; Δε σημαίνει σώνει και καλά ότι μετά θα "τα 'χουνε" ή ότι θα θέλει να τον παντρευτεί μετά και θα χαλάσει η κουλ συνταγή του ελεύθερου σεξ. Βεβαίως να κάνει εκείνη το βήμα και να μη φοβάται να μοιραστεί το το σώμα της με όποιον της γυαλίσει γιατί έτσι, ή να μη φοβάται να πει όχι όταν δεν έχει όρεξη και να νιώθει καλά με το όχι τηε, αλλά να κάνει και ο μισογύνης ένα, να μην τρέμει ότι του πήραμε τον ανδρισμό αν πούμε 5 μαλακίες να περάσει η ώρα. Άνθρωποι είμαστε, ήμαρτον.
Γενικα ναι, σωστά όλα αυτά, είμαστε άνθρωπο και λογικο είναι να θελουμε να πουμε δυο κουβέντες, αλλα δεν νομίζω ότι το πνεύμα της απάντησης ή των σχολίων είναι γενικα η μη αναγνώριση του δικαιώματος να διεκδικείς κάτι παραπάνω, ο,τι και να είναι αυτό, οι δυο κουβέντες, οι 5 μαλακιες, σχέση κανονικη. Προφανως και συμβαίνει να ξεκινήσεις κάτι μόνο για σεξ και να σου γυρισει το μυαλό στην πορεία, πολλές σχέσεις ξεκινάνε έτσι. Ομως, στη συγκεκριμένη περίπτωση ειδικά, η κοπέλα δεν κάνει ούτε ένα θετικό σχόλιο για τον εν λόγω τύπο, αντιθέτως σε όλες τις περιγραφές φαινεται να δίνει μια κάπως αρνητική/επιτιμητική χροιά («με κυνήγαγε», «βαριόταν να οδηγήσει μια ώρα», «δεν ήταν του γούστου μου» κλπ). Και μας ρωτάει πώς θα τον χαρακτηρίζαμε που αυτός ο άνθρωπος (τον οποίο ούτε καν η ίδια δεν πολύγουστάρει) δεν θέλει κάτι παραπάνω από αυτην πέρα από το σεξ (ενώ αυτή ήταν η ξηγα και των δυο απο την αρχη) περιμένοντας να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι ναι είναι μαλακας και μισογύνης και με βλέπει σαν μηχανάκι, λες και είναι αυτονόητο ότι όλοι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε μια τέτοιου είδους επαφή/γνωριμία είναι υποχρεωμένοι να επιθυμούν την παρεα μας ή να μας κρατάνε το χέρι όταν έχουμε περίοδο . Δυο πράγματα συμβαίνουν επομένως: ή τον γουστάρει παραπάνω από όσο λέει (που δεν το νομίζω) ή, το πιθανότερο κατα τη γνώμη μου, απλά την πείραξε που μετά το χαλαρό σεξ, αυτός δεν ταβλιαστηκε/ δεν συγκλονίστηκε/ δεν την ερωτεύτηκε. Δεν παει έτσι όμως, και όταν θελεις να παίζεις με ορους «απολύτως σεβαστό το σκετο σεξ» και «το λίγο σεξ ποτε δεν έβλαψε», και όλα κουλ και κλαιν μαιν γενικα, όπως διατείνεται η ερωτωσα, πρέπει και να το εννοείς (και να εχεις υπόψη σου και ότι και ο αλλος ενδέχεται να το εννοει ακριβως έτσι) γιατί αν δεν, μετά κάθεσαι και χαλιεσαι επειδή ο άλλος δεν συγκλονίστηκε και αυτομάτως τον χαρακτηρίζεις μισογύνη και δεν ξερω κι εγώ τι άλλο. Με λίγα λόγια, όπως είναι θεμιτό και ανθρώπινο να θελεις το κάτι παραπάνω, με τον ίδιο τρόπο είναι θεμιτό να θελεις κάποιον μόνο για σεξ και να μην έχεις όρεξη ούτε για τις δυο κουβέντες/ λαιτ παρεούλα σε μεταγενέστερο χρόνο, και αυτό ισχύει φυσικα για όλους, άντρες και γυναικες. Δεν χρειάζεται κανένας έξτρα αρνητικός χαρακτηρισμος επειδή καποιος/κάποια δεν επιθυμεί και παρεα πέρα απ το σεξ (πόσω μαλλον όταν αυτό είναι ξεκάθαρο απο την αρχη) ούτε είναι υποχρεωτικό να θέλει κάτι τετοιο ούτε φυσικα μας εμπνέουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα. Εξ ου και οι κάπως αρνητικές αντιδράσεις στη συγκεκριμένη ερώτηση, και όχι γιατί γενικα είναι λαθος η διεκδίκηση (και) του κάτι παραπάνω
Όλα αυτά που λες είναι πάνσωστα σε γενικές γραμμές (φυσικά και ανθρωποι είμαστε) αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόζονται επειδή η συγκεκριμένη κοπέλα δεν γουστάρει τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν επεδίωξε να κάνουν παρέα και δεν επεδίωξε καν να κάνουν σεξ. Εκείνος το επεδίωκε ένα χρόνο μας λέει κι εκείνη υποχώρησε σε στιγμή μεγάλης ανυδρίας ελλείψη επιλογής. Σαν τι κουβέντες να πει με κάποιον που ούτε καν συμπαθεί; Αν θα γίνει θερμό επεισόδειο με τους Τούρκους το καλοκαίρι ή πώς καθαρίζουμε τα φασολάκια για να μην έχουν ίνες; Τα συζητάει και με τη γειτόνισσα αυτά.
#3 Κάνε τη χάρη στον άνθρωπο αυτό που πας να πάρεις στο λαιμό σου και ΜΗ τον παντρευτείς. Είσαι ένα πραγματικό σενάριο καταστροφής της ζωής του άλλου.Ελπίζω να έχει καταλάβει με τι έχει να κάνει και που πάει να μπλέξει και να την κοπανίσει πρώτος.
#7Απλά πιστεύεις οτι όφειλε να σε θέλει πιο πολύ και επιπλέον όχι μόνο σεξουαλικά. Λες οτί "Δεκτό και απόλυτα σεβαστό το γεγονός ότι όταν κάποιος άντρας θέλει να κάνει σεξ με μια κοπέλα με το που τη γνωρίζει, αυτό δεν την υποτιμάει σε κανέναν της άξονα και επίπεδο." Αναρωτιέμαι αν πιστεύεις πως είναι αποδεκτό μόνο το "από την πρώτη στιγμή" αλλά με προυπόθεση να τη θέλει πολύ μετά και να οδηγηθεί όλο αυτό σε κάποιου είδους πιο συναισθηματική σχέση. Οτι δηλαδή δεν είναι κακό να θέλει σεξ από την αρχή, με την προυπόθεση να θέλει τόσο που θα συνεχίσουν και μετά. Αλλιώς πρόκειται για μηχανή ευχαρίστησης (?!?). Γενικώς όταν δύο ενήλικα άτομα κάνουν συναινετικό σεξ οποιαδήποτε στιγμη, αυτό δεν υποτιμάει κανέναν από τους δυο (εφόσον το θέλουν και οι δύο), ανεξάρτητα από το τι θα γίνει μετά. Αν δεν έχει ειπωθεί κάποια άλλη υπόσχεση/δήλωση το σεξ από μόνο του δεν απότελει ένδειξη για τίποτα άλλο πέρα από αμοιβαία ερωτική έλξη τη δεδομένη στιγμή.Κατα τ'αλλα τα δεδομένα δικαιολογούν απόλυτα τη συμπεριφορά του και μπράβο του που είναι τόσο ξεκάθαρος. Μας περιγράφεις αναλυτικά πως σε κυνήγησε από την αρχή, λες και αυτό σημαίνει κάτι, και επιλέγεις να αγνοήσεις οτι σε κυνήγησε από την αρχη ακριβώς με σκοπό το σεξ. Το οποίο είναι μια χαρά και θα μπορούσες να το δεις και πολύ κολακευτικά, και μπράβο σας που περάσατε όμορφα. Αλλά μετά περιμένεις για κάποιο λόγο να θέλει να κάνει μία ώρα διαδρομή με το αυτοκίνητο (!?!) για να σε δει. 2 ώρες πηγαινε-έλα, καθόλου λίγο δε μου φαίνεται για να το κάνει κάποιος τόσο άνετα. Προφανώς αν σε ήθελε περισσότερο ή το έβλεπε πιο σοβαρά θα μπορούσε να το κάνει αλλά δε φαίνεται να σου είπε ποτέ οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο.Και τέλος σου είπε να περάσει να σε δει για να κάνετε τα δικά σας (πολύ ξεκάθαρα υπνοώντας σεξ προφανώς) και απόρησες που δεν ήθελε να έρθει όταν του είπες οτι δεν είσαι σε φάση και οτι πονας και δεν έχεις καλή διάθεση? Δεν είναι φίλος σου, ούτε το αγόρι σου για να έρθει και να σε πάρει αγκαλίτσα και να χουχουλιάσετε παρέα στον καναπέ. Προφανώς και έχεις κακές στιγμές και το ξέρει, απλά δε τον αφορά γιατί δεν θέλει να κάνετε σχέση, οπότε προτιμά να περιμένει τις "καλές" στιγμές. Δεν απαίτησε να είσαι πάντα έτοιμη για σεξ, απλά σου είπε οτι θέλει να σε βλεπει μόνο όταν είσαι έτοιμη για σεξ ;) . Λογικότατο, και δεν υποτιμά καθόλου την ανθρώπινη πλευρά σου. Είναι λίγο περίεργο να απαιτείς από αυτόν συναισθηματική/φιλική/γουτσου-γουτσου συμπεριφορά από τη στιγμή που δε συνάδει με τη σχέση που έχετε. Σκέψου μήπως απλά δε σου ταιρίαζουν τέτοιες καταστάσεις.
#2Δεν έχεις ένα παιδί, έχεις μια αδελφή, ενήλικη (ή σχεδόν) εφόσον σπουδάζει. Μπορεί να αναλάβει κι εκείνη την συντήρησή της με κάποια βοήθεια από εσένα ίσως αρχικά πχ το ενοίκιο. Πολλοί δουλέψαμε όσο σπουδάζαμε και πραγματικά δεν σε εμποδίζει σε τίποτε να ευχαριστηθείς τα φοιτητικά σου χρόνια, κι έχεις ήδη προϋπηρεσία εργασίας (δεν έχει σημασία και τόσο σε τι, το θέμα είναι να μπορείς να κρατήσεις μια δουλειά) όταν αρχίσεις να ψάχνεις δουλειά μετά το πανεπιστήμιο/ΤΕΙ. Η υπόθεση με τους γονείς και τη μικρή σου αδελφή είναι ένα κουβάρι που θα πρέπει να λύσεις μέσα σου με τη βοήθεια επαγγελματία, για να λυτρωθείς εσύ. Σε εκείνους δεν θα κάνει διαφορά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ζεις ελεύθερη και πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Τέλος, μην ψαλιδίζεις τα φτερά σου μόνη σου. Αν θες να μείνεις με το αγόρι σου, κάνε τις κινήσεις σου, δοκίμασε για μικρό διάστημα πώς είναι πριν πάρεις την απόφασή σου. Καλή δύναμη σου εύχομαι!!
#5Μην μπλέξεις με τον παντρεμένο. Αποφάσισε αν και πόσο τραβάει η σχέση σου με "το παιδί" και αν προτιμάς να είστε μαζί χαλαρά, χωρίς υποσχέσεις αιώνιας αγάπης, κάντε αυτό ακριβώς και περάστε καλά.
#1Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ να ασχολείται με τη σκούπα, άστον λίγα λεπτά και απόσπασε την προσοχή του με κάτι άλλο, εξηγώντας ότι θα παίξετε άλλη στιγμή με τη σκούπα ξανά. Αλλά πραγματικά είναι 16 (τώρα υποθέτω κοντά 19) μηνών. Δεν έχει εμμονή για μια ζωή το παιδί. Εφόσον είσαι σίγουρη πως η ασχολία του δεν είναι επικίνδυνη για την ακεραιότητά του, φτιάξε έναν καφέ και χάζεψέ τον να παίζει. Είναι καλό να παίζει μόνος του ανεξάρτητα από εσένα. Όλοι οι σχολιαστές που είπαν να το αναφέρει στ@ παιδίατρο - δεν είναι αρρώστια, αλλά ναι, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψυχοκινητική ανάπτυξη δεν θα βλάψει κανέναν να το γνωρίζει @ παιδίατρος ώστε να παρακολουθήσει την εξέλιξη. Όσοι όμως πρότειναν να πάρει σβάρνα τους ειδικούς αναπτυξιολόγους, πραγματικά πιστεύω πως είναι νωρίς για να ανησυχήσει η κοπέλα σε τέτοιο βαθμό με μια αθώα συμπεριφορά. Το έχω ακούσει και από άλλους στην Ελλάδα, και είναι πιστεύω πως είναι σύμπτωμα της κοινωνίας που δεν εμπιστεύεται κανέναν αν δεν έχει ένα-δυο φανταχτερούς τίτλους. Αν εμφανιστεί πρόβλημα στο μέλλον (γενικά μιλάω όχι για το συγκεκριμένο παιδάκι) μπορεί @ παιδίατρος να προτείνει κάποιον ειδικό που θα βοηθήσει, αρκεί να είναι ενήμερ@.
#4 Αυτό το (λόγω μακροχρόνιας αυπνίας) που βάζεις σε παρένθεση, θεωρώ πως θα έπρεπε να το βγάλεις από την παρένθεση. Η μακροχρόνια αυπνία δρα καταλυτικά στο νευρικό μας σύστημα, το ορμονολογικό μας κ.ο.κ Η σκέψη δεν είναι καθαρή, το στρες αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, πολύ πιθανόν και οι φοβίες. Συμφωνώ με όσα είπε η Λένα, αλλά στην θέση σου θα κοίταζα άμεσα να λύσω πρώτα αυτό.
Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ερχόμουν να γράψω. Κρίμα να ταλαιπωρείται έτσι. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Νομίζω αν είχα παιδιά, μπα όχι, δε θέλω να το σκέφτομαι καν.Τίποτα δεν είναι, σ'εμένα διέκρινε η ψυχολόγος τις επιπτώσεις της αϋπνίας που της είχα πει ότι έχω, πήγα σε ψυχίατρο για μια αξιολόγηση, μου σύστησε να συνεχίσω την ψυχοθεραπεία και με ρώτησε αν θέλω να μου συνταγογραφήσει κάτι. Καλό είναι να δει και ψυχίατρο και νευρολόγο. Μακάρι να το κάνει, θα ξαναγεννηθεί.
#7 Λες καλά; Δεν νομίζω. Ο άνθρωπος θέλει σεξ, δε θέλει να έρθει απλά για να τα πείτε. Μην τον κρίνεις γι' αυτό. Ήταν και ξεκάθαρος στο τι θέλει, αυτό ίσα ίσα είναι για εκτίμηση.Τώρα αν εσύ ήθελες κάτι παραπάνω από σεξ μόνο, καλά έκανες και δεν ασχολήθηκες ξανά, γιατί άμα τα θέλω διαφέρουν σε αυτόν τον τομέα είναι δυσκολάκι να μείνουν όλοι ευχαρστημένοι. Αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω πως η συγκεκριμένη εμπειρία δεν δίνει αρκετό πάτημα για να βγάλεις γενικά συμπεράσματα για το αν οι γυναίκες είναι άνθρωποι και όχι εμπειρίες κλπ (που πιο το κακό να είσαι μια εμπειρία, αλλά άλλη συζήτηση αυτή). Έτσουξε λίγο η ειλικρίνειά του νομίζω, ότι σε θέλει μόνο για σεξ, ενώ εσύ δεν είσαι έτοιμη ακόμα να δεχτείς το ότι άμα κάποιος σε θέλει μόνο για σεξ είναι εντάξει και δεν σε κάνει λιγότερο άξιο άνθρωπο.
#4Βρε καλή μου έχεις υποστηρικτικό σύντροφο που σε παροτρύνει να πας βόλτα και τον υποτιμάς ότι δεν μπορεί να κοιτάξει τα παιδιά του; Δεν θες καν να βγεις μαζί του; Τόσο εκτός της δικής σου πραγματικότητας ζει ο άνθρωπος; Τότε γιατί είστε μαζί;Και πεθερά που φιλοτιμείται να τα προσέξει και δεν κάνει τίποτε το τραγικό (λύκος/μπου και πίεση στο φαγητό δεν είναι φοβερά, μην τρελαθούμε, συζητιούνται αν εξηγήσεις τη θέση σου) και δεν την εμπιστεύεσαι; Δυστυχώς είναι δικό σου το θέμα, και δυστυχώς έχει όντως να κάνει με τον έλεγχο. Δεν γίνεται να έχεις έλεγχο στα πάντα, και το ξέρεις κατά βάθος, και αυτό σε αγχώνει φοβερά. Πήγαινε να μιλήσεις σε επαγγελματία, και δώσε στον πατέρα την ευκαιρία να φροντίσει τα παιδιά του χωρίς να κοιτάς πάνω από τον ώμο του.
#3Παρόλα αυτά στους επόμενους μήνες και αφού βεβαιώνεται ότι ο τύπος χώρισε οριστικά κάνει το μεγάλο βήμα και λέει το ναι σε μια σχέση και ό,τι ήθελε προκύψει Πηγή: www.lifo.grΠόσο μεγάλο βήμα είναι δηλαδή να πεις ναι σε μια σχέση με κάποιον που σου αρέσει και είναι ελεύθερος όταν είσαι 22? Πολύ φυσιολογικό φαίνεται όλο αυτό που συμβαίνει, αλλά φαίνεται σα να έχεις μια τάση να μεγαλοποιείς και να δραματοποιείς μια σχετικά απλή κατάσταση. Ίσως αν έβλεπες τα πράγματα πιο απλά και λιγοτερο σα "μεγαλα βήματα" θα αγχωνόσουν λιγότερο και θα το ευχαριστιόσουν περισσότερο.
Ε δεν είναι λογικό να τα μεγαλοποιεί όταν μιλάει για τον εαυτό της στο τρίτο πρόσωπο; Αυτή και ο Καίσαρας ένα πράγμα και όλοι ξέρουμε πόσο μεγαλομανής ήταν αυτός.Υ.Γ. Κοπέλα τελειώνει τη δουλειά της και κάθεται να πιει καφέ και να καπνίσει ένα τσιγάρο. Πιάνει το κινητό και λέει να διαβάσει τη στήλη της α,μπα να περάσει ευχάριστα η ώρα. Διαβάζει την ερώτηση που άλλη κοπέλα μιλάει για τον εαυτό της στο τρίτο ενικό και της ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι προσπερνώντας τελείως την ουσία του πράγματος που είναι ότι ο άνθρωπος αυτός ούτε κερατωσε ούτε τίποτα ανήθικο εκανε ,ίσα ίσα το να χωρίσει πριν πάει σε άλλη πορτοκαλιά να πάρει πορτοκάλια είναι κάτι που ελάχιστοι κάνουν, όσο για το διήμερο μάλλον ο χριστιανός πήγε με κάνα φίλο που ο Καίσαρας, ε συγγνώμη η κοπέλα δεν γουστάρει,γιατί αν ήταν καμιά ύποπτη παρέα θα τον είχε φάει μαύρο φίδι τόσο υπερβολική και παράλογη που είναι!
'Ελιωσα με το Υ.Γ. :DΠαντως κάποιοι το βλέπουν πίο επαγγελματικά: https://en.wikipedia.org/wiki/Girl_Meets_Boy(υπάρχει κ ταινία νομίζω)Πάντως εντάξει μην αρχίσουμε να μοιράζουμε και εύσημα για αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σωστή συμπεριφορά. Άσχετα με το πόσοι το κάνουν, το να χωρίσεις πριν πας στην επόμενη πορτοκαλιά (θα έπρεπε να) θεωρείται απλά νορμάλ.
#3 ο καημένος ο χριστιανός δεν εχει κάνει τίποτα απολύτως, συγγνώμη που στο λέω αλλά είσαι υπερβολική κυριως απο τα παραδείγματα που δίνεις. Ακόμα και αν το πάρουμε με την δική σου λογική, το οτι φλέρταρε με σένα και μόνο και οτι για να κάνει κινηση περίμενε να χωρίσει και οτι στην συνέχεια δέχτηκε την τιμωρία του για ενα εγκλημα που δεν ειχε διαπράξει μέχρι να τον συγχωρέσεις και να είστε μαζί δεν σου λέει τίποτα; Και οτι το έκανε σε σενα που μετά απο 4 χρόνια πόσα είστε μαζί σου έκανε και πρόταση γάμου..δηλαδή σε θεωρεί γυναίκα της ζωής του. Μήπως είσαι λίγο υπερβολική σε θέματα ζήλειας; Γιατί αυτός θα ήταν και ένας λόγος να μην σου πει ποιοι ακριβως υπήρχαν εκεί σε εκείνη την εκδρομή..μήπως πρέπει να το κοιτάξεις λιγο αυτό?
#4 Αγαπητό 4, με ολη την καλή διάθεση στο λέω, το άγχος σου παιζει να γινει πολυ πιο βλαβερό για τα παιδιά σου απ’ οτι όλες οι ιστορίες λύκων μαζι. Νομίζεις ειναι ωραίο και υγιες πράγμα μεγαλώνοντας να εχεις έναν τόσο αγχωτικό γονιό; Το νευρικό τους σύστημα δε θα μείνει ανεπηρέαστο, να εισαι σίγουρη. Γινεται τρικυμία μεσα στο κεφάλι σου. Απευθύνσου σε ψυχολόγο και άρχισε δουλεια με τον εαυτό σου σύντομα. Ε ρε να δεις τι όμορφα που θα ειναι με τα παιδάκια και τον άντρα και τις φίλες και τα όλα σου όταν ηρεμήσεις λιγο!! Αιντε, βουρ.
#1 Υπάρχουν ωραιότατα παιδικα παιχνιδια, σκούπες , κουζίνες κλπ τελειες απομιμησεις των αληθινων. Μπορεις να του παρεις ενα τετοιο, γιατι η σκουπα ειναι ογκωδες αντικειμενο για τοσο μικρο παιδι: μπορει να το τραυματίσει , να σπάσει κλπ. Λυνεις το προβλημα σου και του δινεις και την ευκαρια να το ξεκάνει αναλόγως. Για όλα τα παιδια σιγουρα ενδείκνυνται και για τα ξεφτέρια , υποθέτω. Να τον χαίρεσαι τον μικρο εξερευνητή σου .
4Έζησα αυτή την τρέλα επί 1,5 χρόνο. Ήμουν συνέχεια στην πρίζα, κοιμόταν η μικρή και έτρεχα κυριολεκτικά να πλύνω μπαλκόνια, να μαγειρέψω να να να... Δεν ηρεμούσα ποτέ μέσα στην ημέρα και σε συνδυασμό με τις τραγικές νύχτες που ξυπνούσα κάθε μια ώρα είχα γίνει μια τρελή που "ξεκουράζεται" (χαχα) γιατί έχει άδεια ανατροφής. Περνούσαν 4 μήνες και προσπαθούσα να θυμηθώ πότε ντύθηκα τελευταία φορά για να πάω μια βόλτα ΜΟΝΗ ΜΟΥ χωρίς το παιδί και απλά δεν μπορούσα γιατί είχε περάσει άπειρος καιρός. Λίγο πριν τρελαθώ πήγα σε ψυχολόγο. ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις κάτι να περιμένεις μέσα στην εβδομάδα ή το μήνα που θα σου δώσει ευχαρίστηση, όπως μια βόλτα με τον άντρα σου ή τις φίλες σου.. Δεν γίνεται να εξαϋλωθεί η ύπαρξή μας ολόκληρη επειδή κάναμε παιδί, έτσι μας είπαν οι παλιές αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει κυριολεκτικά να πιέσεις τον εαυτό σου σαν άσκηση μυαλού, να βγαίνει μια βόλτα κάθε 3 μέρες. Την πρώτη φορά φύγε για μισή ώρα. Την δεύτερη φύγε για 45 λεπτά... Πολέμησε τις τύψεις σου δεν είναι εύκολο, αλλά οι τύψεις μας είναι ΕΧΘΡΟΣ δεν είναι φυσιολογικό συναίσθημα. Τύψεις νιώθουμε όταν κάνουμε κάτι κακό. Το να κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας δεν είναι κακό. Μου πήρε καιρό να το καταφέρω, στην αρχή έβγαινα και σκεφτόμουν, τι νόημα έχει να βγω αν δεν είμαι χαλαρή και καθόμουν μέσα τελικά στην φυλακή μου.. Όμως λίγο, λίγο καταλαβαίνεις και βλέπεις ότι και εσύ ξεφεύγεις και γυρνάς με άλλη διάθεση και τα παιδιά σου το νιώθουν αυτό. Χαρούμενη μαμά, χαρούμενα παιδιά…
#7.Για εσένα να σκεφτείς.Δε σου έκανε κλικ,δεν τον ήθελες κι όμως του επέτρεψες ένα χρόνο,να εκδηλώνει τη σεξουαλική του επιθυμία για σένα.Γιατί το άφησες να γίνεται αυτό;Και τελικά δέχτηκες να κάνεις σεξ μαζί του σε φάση ας πάει και το παλιάμπελο.Αργότερα του λες,ότι δεν μπορείς να κάνεις σεξ,επιμένει και κάθεσαι και το διαπραγματεύεσαι.Και τελικά σε χαλάει,που δεν ήθελε να πιείτε ένα καφεδάκι.Ο τύπος που του είπες,ότι πονάς και σου έλεγε,για όσο τον έπαιρνε,δεν πειράζει,βολεύομαι και με μια πίπα (φαντάζομαι,ότι κάπως έτσι θα ήταν ο διάλογος).Καλά έκανες και απομακρύνθηκες,αλλά δε χρειαζόταν να φτάσουν τα πράγματα εκεί για να το κάνεις.Πρόσεχε τον εαυτό σου.Μην τον εκθέτεις έτσι,σε τέτοιες συμπεριφορές,σε τέτοιες καταστάσεις.Το σεξ χωρίς δεσμεύσεις είναι μια χαρά.Με κάποιον όμως που καταλαβαίνει από όχι,με κάποιον που σέβεται και τις δικές μας επιθυμίες,με κάποιον που δε θέτει μόνο τους δικούς του όρους,με κάποιον που ξέρουμε σίγουρα,ότι θέλουμε να κάνουμε σεξ μαζί του.