Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Κάποιες φορές το διαφορετικό είναι αυτό που ενώνει ανθρώπους που δεν έχουν μεταξύ τους άλλο κοινό παρά το σημείο συνάντησής τους.

 

Στο Nakama θα συναντήσεις ένα mix από επαγγελματίες του κέντρου, κουστουμαρισμένους επιχειρηματίες και φοιτητές με την παρέα τους που απολαμβάνουν τις επιλογές σε ποτό και φαγητό του casual sushi bar που βρίσκεται στο Κολωνάκι.

 

Από το μεσημεριανό lunch break μέχρι το βραδινό δείπνο ή την επαγγελματική συνάντηση, το Nakama γίνεται στέκι για όσους εκτιμούν ένα ελαφρύ γεύμα που σου επιτρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά σου ή μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσεων που σε μυεί στην κουζίνα της Ανατολής με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το sushi επανασυστήνεται σε μια casual εκδοχή που το κάνει προσιτό σε όλους, χωρίς να αποποιείται τη γιαπωνέζικη ταυτότητά του, η οποία αναδεικνύεται σε όλες τις συνταγές και, φυσικά, στην ποιότητα των υλικών.

 

Ο minimal χώρος και η εξυπηρέτηση, που παραμένει υψηλή όποια στιγμή κι αν βρεθείς εκεί, δημιουργούν συνθήκες πραγματικής χαλάρωσης, ενώ η ανοιχτή κουζίνα αποτελεί μια σκηνή δράσεων που μπορείς να χαζεύει για ώρα. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, η ασιατική κουζίνα έχει μια φιλοσοφία που αξίζει να τη ζήσεις σε όλο της το μεγαλείο.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Εκτός από τα must salmon maki roll και τα vegetable maki roll που αποτελούν μια εξαιρετική vegan επιλογή, στον κατάλογο έχουν προστεθεί τα γιαπωνέζικα ψωμάκια bao που φτιάχνονται στον ατμό και ετοιμάζονται σε τρεις γεύσεις: γαρίδα τεμπούρα, καπνιστό σολομό και τόφου.

 

Για ακόμα πιο θρεπτικές επιλογές, στο Nakama θα βρεις τα Black Mamba και το Forbidden, δύο πιάτα που φτιάχνονται με μαύρο ρύζι, το οποίο στην Κίνα παλιά μπορούσαν να απολαμβάνουν μόνο οι βασιλικές οικογένειες!

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Όσο για το συνοδευτικό ποτό, δεν θα μπορούσε να λείπει το κλασικό sake αλλά και η γιαπωνέζικη μπίρα Asahi. Για το κλείσιμο, το γλυκό spring roll Harumaki και το διαφορετικό Green Tea Cheesecake ολοκληρώνουν την εμπειρία Nakama.

 

Μια εμπειρία που μπορείς να απολαύσεις όπου κι αν βρίσκεσαι με την υπηρεσία delivery. Εξάλλου, ό,τι αξίζει σε μια ιδιαίτερη γεύση είναι η δυνατότητα να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου. Και το Nakama είναι ακριβώς αυτό!

 

Νakama: Μασσαλίας 5, Κολωνάκι, 210 361 6053, www.nakama.gr, FB: nakama.athens, Instagram: nakama-casual-sushi-bar