Μαύρο Πρόβατο: ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

Καλοφτιαγμένα και νόστιμα πιάτα στο γνωστό μαγαζί του Παγκρατίου

Μαύρο Πρόβατο: ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα
Στα πιάτα ανακαλύπτεις προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα, των οποίων η γεύση προβάλλεται στο βέλτιστο.

 

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Μαύρο Πρόβατο στο Παγκράτι – καθόλου τυχαίο, αφού εδώ και εξίμισι χρόνια προσφέρει μία από τις καλύτερες προσεγγίσεις μεζεδοπωλείου στην Αθήνα. Ψυχή του μαγαζιού είναι η Ευδοξία Πάντου, ένας πρόσχαρος και φιλόξενος άνθρωπος που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.

 

Μια βραδιά βρεθήκαμε στο Μαύρο Πρόβατο και πήραμε θέση στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Δύο ποτηράκια με τσίπουρο προσγειώνονται στο τραπέζι για το «καλωσόρισες». Ακολουθεί μια ευχάριστη και δροσερή σαλάτα με παντζάρι, τυρί ανεβατό Γρεβενών, πορτοκάλι, καβουρντισμένο φουντούκι και φύλλα ρόκας (€7,80). Είναι από τις καινούργιες προτάσεις της κουζίνας, όπως και όλα σχεδόν τα πιάτα που δοκιμάσαμε, τα οποία επιμελείται ο σεφ Νίκος Μεντής και μαγειρεύει με πάθος ο Σωκράτης Σιταρίδης.

 

Ορεκτική η σαλάτα, τρώγεται ευχάριστα, ενώ απολαμβάνεις σε κάθε μπουκιά το παιχνίδι των υφών. Τη σκυτάλη πήρε η σαλάτα με baby σπανάκι, ρόκα, ψιλοκομμένο σύγκλινο Μάνης, καρύδι, λιαστή ντομάτα και τριμμένη γραβιέρα Κρήτης (€8,80). Πληθωρική γεύση, με τη σος με μέλι να συνδυάζεται νόστιμα με τις πρασινάδες.

 

Μαύρο Πρόβατο: ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα
Tο Μαύρο Πρόβατο στο Παγκράτι προσφέρει εδώ και εξίμισι χρόνια μία από τις καλύτερες προσεγγίσεις μεζεδοπωλείου στην Αθήνα.

 

Στα πιάτα ανακαλύπτεις προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα, των οποίων η γεύση προβάλλεται στο βέλτιστο. Ακόμη και σε ένα απλό σαγανάκι φέτα σε κερδίζουν τα αρώματα από το θυμάρι και τη ρίγανη, η ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και μια πινελιά τσίλι που δίνει ένταση στη γεύση (€5,80).

 

Στα κυρίως το παιχνίδι παίζεται πιο δυνατά, αποδεικνύοντας το τσαγανό του σεφ που σερβίρει σιγομαγειρεμένη προβατίνα πάνω σε πουρέ αγκινάρας, σάλτσα σπανάκι και άνηθο. Πιάτο υβριδικό, αλλά με ελληνική «ψυχή», που εκφράζεται στο πνεύμα της εποχής. Δεμένες γεύσεις που συμπληρώνουν η μία την άλλη κι έχουν μνήμες από αρνάκι φρικασέ και αγκινάρα αλά πολίτα.

 

Την ευτυχία της λιτότητας ανακαλύπτεις σε ένα τσιγαριαστό αρνάκι που συνοδεύεται από γαμοπίλαφο και μοσχοβολάει θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο. Το γαμοπίλαφο μπορεί να μην είναι φτιαγμένο στον τόπο του, την Κρήτη, είναι όμως γευστικό. Το αρνάκι είναι μελωμένο και θα σας κάνει να ξεχάσετε όλες τις αναστολές (26 ευρώ/2 άτομα). Είναι από τα πιάτα που κρατάνε μια σταθερή θέση στο μενού αλλά και στην καρδιά μας. Η κ. Πάντου μας αποκάλυψε ότι στην καινούργια κάρτα θα φιγουράρουν χοιρινό κατσαρόλας με πουρέ σελινόριζας αλλά και κοτόπουλο με κουσκούς.

 

Το μιλφέιγ μήλου (€5,50) με κρέμα βανίλια, πορτοκάλι και σταφίδα μοσχοβολάει κανέλα κι έχει μια διακριτική γλύκα. Θα σε συνεπάρουν η απαλή υφή και η γεύση μους καφέ εσπρέσο με μους λευκής σοκολάτας (€6,20). Στο Μαύρο Πρόβατο οι τιμές είναι προσιτές και αφήνουν το περιθώριο να δοκιμάσεις και να μοιραστείς αρκετά από τα καλοφτιαγμένα και νόστιμα πιάτα του καταλόγου.

 

Info: Το Μαύρο Πρόβατο, Αρριανού 31, Παγκράτι, 210 7223469, 210 7123466

Αρριανού 31, Παγκράτι
210 7223469, 210 7123466
 
 
 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού