Italus: Ένας all-day χώρος που υποστηρίζει με αποφασιστικότητα το casual dining

Σε αυτό το εστιατόριο-καφέ-μπαρ στην Καλλιθέα μπορείς να απολαύσεις ένα πλούσιο δείπνο την ίδια στιγμή που η διπλανή παρέα πίνει τον καφέ της ή απολαμβάνει ένα κοκτέιλ με finger food.

14.2.2020 | 11:40
Italus: Ένας all-day χώρος που υποστηρίζει με αποφασιστικότητα το casual dining
Το φαγητό του Italus είναι καλοφτιαγμένο και προσεγμένο.

 

Όταν ένα εστιατόριο-καφέ-μπαρ επιδιώκει να έχει την ιδιότητα του all-day χώρου οφείλει, πρώτ' από όλα, να λύσει τον γρίφο της ταυτότητας της σάλας του. Επίσης, να φιλοξενεί ικανοποιητικά οποιαδήποτε στιγμή της εικοσιτετράωρης λειτουργίας του ανθρώπους με διαφορετικές διαθέσεις.

 

Το Italus στην Καλλιθέα δείχνει να έχει πετύχει τη χρυσή τομή σε αυτό το κομμάτι. Στην cozy σάλα του μπορείς να απολαύσεις το πλούσιο δείπνο σου την ίδια στιγμή που διπλανή παρέα πίνει τον καφέ της και το ζευγάρι στο απέναντι τραπέζι συζητά χαλαρά με κοκτέιλ και finger food.


Η διακοσμητική ταυτότητα του Italus διαμορφώνεται από στοιχεία όπως το μέταλλο και το φυσικό ξύλο που είναι συνδυασμένα με βάση τη βιομηχανική αισθητική. Όταν ξεκίνησε, πριν από δυόμισι χρόνια, έκανε αίσθηση σερβίριντας τον καφέ σε φαγώσιμο ποτήρι από βάφλα ή προσφέροντας οργανικούς και ενεργειακούς χυμούς. Όμως συνέχισε ένα εξελίσσεται.

 

Πρόσφατα ανανέωσε και ενίσχυσε το μενού του με περισσότερα πιάτα που υποστηρίζουν με αποφασιστικότητα το casual dining. Το φαγητό του Italus είναι καλοφτιαγμένο και προσεγμένο, δεν αναζητά εντυπωσιασμούς, φιλοδοξεί απλώς να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και το καταφέρνει πολύ καλά, είτε το καταναλώνεις ως street food είτε το απολαμβάνεις στη φιλόξενη σάλα του. Και είναι ευέλικτο ώστε να το γευτείς σε brunch, lunch ή dinner.

 

Φρέσκια και πλούσια αίσθηση μας έδωσε η σαλάτα Italus με προσούτο, γραβιέρα Τήνου, φιστίκι, μαρούλι, iceberg, λόλα, κρουτόν και ραντίτσιο (€7,20). Από τη σειρά με τα pizzetti του καταλόγου διαλέξαμε αυτό με σάλτσα ντομάτας, πεπερόνι και µοτσαρέλα (€5,90).

 

Italus: Ένας all-day χώρος που υποστηρίζει με αποφασιστικότητα το casual dining
Η διακοσμητική ταυτότητα του Italus διαμορφώνεται από στοιχεία όπως το μέταλλο και το φυσικό ξύλο που είναι συνδυασμένα με βάση τη βιομηχανική αισθητική.

 

Στη βάση τους βρίσκεται διπλή τορτίγια που με την τραγανή υφή της αντικαθιστά ικανοποιητικά την κλασική ζύμη πίτσας. Ωραίο συνοδευτικό για να πιεις ένα ποτήρι κρασί ή το κοκτέιλ σου.

 

Ιδιαίτερα αφράτη ήταν η ζύμη της φοκάτσια Pecorino and Truffle (€5,50) με πλούσια ποσότητα από κρέµα τυριού πεκορίνο, λάδι τρούφας, φρέσκα μανιτάρια και πιπεριά.

 

Το Ρulled Βeef Βurger (€10,80) σερβίρεται εντυπωσιακά, με πράσινη σαλάτα, μπόλικες τηγανητές πατάτες και λιωμένο τσένταρ. Το αφράτο μπριός περιέχει μοσχάρι μισοψημένο με bbq sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια, πινακωτύρι, ντομάτα, φύλλα iceberg και ένα τηγανητό αυγό.

 

Italus: Ένας all-day χώρος που υποστηρίζει με αποφασιστικότητα το casual dining
Στην cozy σάλα του μπορείς να απολαύσεις το πλούσιο δείπνο σου την ίδια στιγμή που διπλανή παρέα πίνει τον καφέ της και το ζευγάρι στο απέναντι τραπέζι συζητά χαλαρά με κοκτέιλ και finger food.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Beyond Meat Burger (€10,8), που σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα όμορφο μπέργκερ συμβατό με όλες τις αρχές της vegan διατροφής. Μιλάμε για ένα μπιφτέκι που δείχνει και μαγειρεύεται σαν κρέας, αλλά προέρχεται από φυτικά συστατικά με παραγωγή που απαιτεί λιγότερους φυσικούς πόρους.

 

Φτιάχνεται από μπιζέλια (που παρέχουν πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία), παντζάρια και έλαιο καρύδας που δημιουργούν ένα υποκατάστατο κρέατος με την υφή και το χρώμα του. Στο ψωμάκι μπριός συνδυάζεται με αβοκάντο, χούμους, crispy onions, ντομάτα, iceberg και bbq sauce και στο πιάτο συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

 

Στο μενού του Italus υπάρχουν επίσης πανίνι με διάφορες γεύσεις, αυγά σε πολλές εκδοχές, πιάτα aperitivo και pancakes αλμυρά ή γλυκά. Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές για να συνοδεύσεις το φαγητό σου, αλλά εξαιρετική είναι και η επιλογή σε κοκτέιλ.

 

Στο Italus θα χαλαρώσεις στους αναπαυτικούς καναπέδες και θα απολαύσεις το φαγητό σου υπό τους ήχους καλοδιαλεγμένης μουσικής.

 

Italus, Ελ. Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, 210 9512341

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα
2109512341
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού