Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Οι μικρές ανατροπές είναι αυτές που κάνουν τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα και συνήθως τις συναντάς εκεί που δεν το περιμένεις.

 

Ο Gigifioggos είναι μια τέτοια ανατροπή, αφού το όνομα, που θυμίζει παλιά ελληνική αργκό, έρχεται σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα του μεσοπολεμικού Παρισιού του '20 που θα συναντήσεις σε αυτό το wine bar των δυτικών προαστίων.

 

Όσο για τους εμπνευστές του, η Αριστέα Βλάχου και ο Τάκης Ζαχαρόπουλος υπογράφουν την ιδέα που έρχεται να παρουσιάσει τη νέα τάση bistronomy σε μια πολύ προσεγμένη version.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

H κάρτα των κρασιών με τις 75 ετικέτες που έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος αποτελεί ένα ταξίδι σε διάφορα μέρη του κόσμου, αφού περιλαμβάνει προτάσεις από 16 χώρες άκρως οινοπαραγωγικές όπως η Χιλή, η Αργεντινή, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και, φυσικά, η Ελλάδα.

 

Όλα τα κρασιά βρίσκονται σε απόλυτο pairing με τα πιάτα που προτείνει η σεφ αλλά και με τα εξαιρετικά πλατό αλλαντικών και τυριών, τα οποία μπορείς να επιλέξεις και στην πιο premium εκδοχή τους.

 

 

 

Στις επιλογές που πρέπει να γευτείς είναι το νιόκι γεμιστό με πορτσίνι και σάλτσα τρούφας αλλά και η κροκέτα από ισπανικό χαμόν, ενώ το brunch του Σαββατοκύριακου με τα γαλλικά κρουασάν και τις μπαγκέτες, τα αυγά sur plat και τα ιδιαίτερα pancakes μπορεί να σε μεταφέρει για λίγο στο κέντρο της Μονμάρτρης.

 

Ο κατάλογος των κοκτέιλ που επιμελείται ο Άρης Χατζηαντωνίου έρχεται να προστεθεί στην αρμονική συνύπαρξη γεύσεων, οίνου και αποσταγμάτων που καταφέρνει ο Gigifioggos και όλα αυτά υπό τους ήχους μουσικής που κινείται από Χατζιδάκι μέχρι Έιμι Γουάινχαουζ.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, 6977 655507, FB: Gigifioggos "Bistronomy & Wine Bar", Instagram: gigifioggos