H Σουσουράδα στα Εξάρχεια συνδυάζει το καλής ποιότητας φαγητό με καλοδιαλεγμένα υλικά

Ποιοτικοί μεζέδες σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής

H Σουσουράδα στα Εξάρχεια συνδυάζει το καλής ποιότητας φαγητό με καλοδιαλεγμένα υλικά
Ο χώρος είναι ευχάριστος, με βιομηχανικά στοιχεία, καναπέδες με μαξιλάρες, κεριά στα τραπέζια, μπάρα, και σε περίοπτη θέση βρίσκεται η ωραία φωτισμένη κάβα με τα κρασιά.

 

«Οι σουσουράδες (πουλιά) που κόβουν βόλτες στα οικογενειακά αμπέλια μας έδωσαν την ιδέα για το όνομα του μαγαζιού» λέει ο Γιάννης Ραχούτης, συνιδιοκτήτης του καινούργιου all day χώρου «Σουσουράδα», ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην καρδιά του καλοκαιριού. Στη θέση που ήταν ο εκδοτικός οίκος Αλκυών στα Εξάρχεια στήθηκε ένας χαλαρός, νεανικός χώρος που προσφέρει από το πρωί καφέ, χυμούς, σάντουιτς και πίτες, για να ακολουθήσουν οι μεζέδες που θα συνοδεύσουν το κρασί και το τσίπουρο. Πολλά είναι τα μεζεδοπωλεία που ανοίγουν σε διάφορες γωνιές της πόλης διεκδικώντας την εύνοιά μας. Κάποια όμως καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Η Σουσουράδα στη Μαυρομιχάλη συνδυάζει με όμορφο τρόπο το καλής ποιότητας φαγητό με καλοδιαλεγμένα υλικά, την αίσθηση της φιλοξενίας και τις προσιτές τιμές. Εδώ υπάρχει η προσωπική σφραγίδα του εστιάτορα που φροντίζει τις λεπτομέρειες, π.χ. το ζυμωτό ψωμί από τη Θήβα έρχεται μέσα σε χαρτοσακούλα, το τσίπουρο και το κρασί είναι φτιαγμένα από τα χεράκια του Γιάννη. Άλλωστε η ενασχόληση και η αγάπη του Γιάννη Ραχούτη με τα αμπέλια του τον οδήγησαν στα μονοπάτια της εστίασης, αν και οι σπουδές του είναι διαφορετικές. «Ήθελα πάντα να προσφέρω φιλοξενία, μεζέδες και καλό κρασί και τώρα κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου», λέει ο ίδιος. Ο χώρος είναι ευχάριστος, με βιομηχανικά στοιχεία, καναπέδες με μαξιλάρες, κεριά στα τραπέζια, μπάρα, και σε περίοπτη θέση βρίσκεται η ωραία φωτισμένη κάβα με τα κρασιά. Η ζωή μεταφέρεται στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου που είναι πνιγμένα στα φυτά όσο ο καιρός είναι καλός.

 

Οι μεζέδες που προσγειώνονται στο τραπέζι σε πείθουν ότι ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης μαγειρεύει με κέφι στην ανοιχτή κουζίνα. Δοκιμάζεις ντοματίνια με παξιμάδι από χαρούπι, καππαρόφυλλα και ξινομυζήθρα Πάρου (€5,50), μια σαλάτα με γεύση που θυμίζει τις Κυκλάδες. Η φάβα είναι από τα πιάτα που έχουν την τιμητική τους στις παρέες. Εδώ σερβίρουν τη φάβα Φενεού που συνδυάζεται νόστιμα με χταπόδι και καπνιστή πιπεριά η οποία ανεβάζει τους γευστικούς πόντους (€5). Βουτάς την μπουκιά από το ζυμωτό ψωμί στην καλοφτιαγμένη λευκή ταραμοσαλάτα που συνοδεύεται όμορφα με λεπτές φέτες από πληθωρικό σαλάμι Λευκάδος και πίκλες κρεμμυδιού (€4). Τη νοστιμιά την ανακαλύπτεις σε απλά πράγματα, μεζέδες φτιαγμένους με ποιοτικά υλικά και προϊόντα εξαιρετικά που δίνουν το στίγμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα χοιρινά κεφτεδάκια ευωδιάζουν δυόσμο και τους πάει από δίπλα το ντιπ γιαουρτιού με μοσχολέμονο (€5) – μια μερίδα δεν φτάνει. Εξαιρετικά τα πέτουρα, ένα παραδοσιακό ζυμαρικό από τα Γιαννιτσά, που σερβίρονται με καβουρμά, φρέσκια ντομάτα και ξερή μυζήθρα (€7,50). Η κουζίνα είναι σοφά μελετημένη, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του χώρου. Λίγα πιάτα, καλοφτιαγμένα, γεύσεις οικείες, χωρίς φιοριτούρες. Ρώτησε για το πιάτο ημέρας που θα βγάζει η κουζίνα: από παστίτσιο και γεμιστά έως σουτζουκάκια. Μπορείς να χαρείς το κρασί με την παρέα σου συνοδεία ελληνικών τυριών και αλλαντικών. Άλλωστε αυτό που ζητάς για την έξοδό σου είναι να μη σε προβληματίσει το φαγητό και να χαρείς τις καθαρές γεύσεις που εκφράζουν ειλικρίνεια, χωρίς να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη.

 

H Σουσουράδα στα Εξάρχεια συνδυάζει το καλής ποιότητας φαγητό με καλοδιαλεγμένα υλικά
Φάβα

 

Σουσουράδα, Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα, 210 3647936

Μαυρομιχάλη 44
210 3647936
 
 
 
 
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |