Όταν μαγειρεύει το zouzou δεν αστειεύεται. Παίρνει πολύ σοβαρά την ιστορία φαγητό και φροντίζει να προσφέρει ό,τι καλύτερο, σαν την παλιά νοικοκυρά που δεν χρειάζεται να δει συνταγές για να φτιάξει το γεύμα της οικογένειας. Ξέρει καλά τι χρειάζεται κάθε πιάτο για να θυμίζει ελληνική παράδοση, χωρίς να του λείπει η δική του τσαχπινιά που σε κάνει να χαμογελάς από ευχαρίστηση.

 

Το σύγχρονο μαγειρείο της Αρχελάου έχει κάθε μέρα να σου προσφέρει φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό –αυτό που λέμε φαγάκι– και το κάνει με τρόπο που η παράδοση να συναντά τη σύγχρονη εποχή και να της βγάζει γλώσσα με αυθάδεια. Γιατί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα θα είναι πάντα μια φροντίδα, μια παρηγοριά που κάποιες φορές τη χρειαζόμαστε, χωρίς να μπαίνει σε μοντέρνα γευστικά καλούπια. 

 

zouzou Μαγειρέματα

 

Το zouzou μας το προσφέρει όλο αυτό το πακέτο μέσα από μια πληθώρα πιάτων (περισσότερες από 30 προτάσεις στον κατάλογο αλλά και συνταγές ημέρας που εναλλάσσονται, ανάλογα με την εποχή και τη φρεσκάδα των υλικών) σε έναν χώρο ξεκούραστο –εδώ το μοντέρνο κάνει την παρέμβασή του όπως ακριβώς πρέπει– που κερδίζει την όρεξη αλλά και την καρδιά σου.

 

Ανάμεσα στα πιάτα θα βρεις κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο, παστίτσιο, γιουβετσάκι κοτόπουλο, γίγαντες με μυρωδικά, κριθαρότο με γαρίδες αλλά και μουσακά με βελούδινη μπεσαμέλ. Δροσερές σαλάτες και ορεκτικά όπως παραδοσιακός καγιανάς ή ντολμαδάκια γιαλαντζί μπαίνουν στη μέση και το κρασί, οι μπίρες και τα αποστάγματα συμπληρώνουν μια άκρως ελληνική γευστική εμπειρία. 

 

zouzou Μαγειρέματα

 

Στα τραπεζάκια του zouzou συγκεντρώνονται διαφορετικές παρέες και ηλικίες, όλοι όμως έχουν την ίδια ανάγκη: φαγητό της μαμάς που κάνει την καθημερινότητα στην πόλη πιο ευχάριστη.

 

Αρχελάου 15, 216 8009877

Facebook: Zouzou Μαγειρέματα 

Instagram: zouzoumageiremata

Οδηγός Γεύσης