Τρία ελληνικά εστιατόρια βραβεύτηκαν στη γαλλική La Liste

Με το βραβείο “New Arrival Of The Year” βραβεύτηκε το αθηναϊκό wine restaurant «Pharaoh» από τον έγκριτο γαστρονομικό θεσμό La Liste. Με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν επίσης από την Ελλάδα τα εστιατόρια «Delta» και «Ergon».

The LiFO team, 27.3.2023 | 11:40

Το La Liste δημοσιεύει ετησίως την κατάταξη των 1.000 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 1010 πηγές από 200 χώρες συμπεριλαμβανομένων οδηγών όπως οι Michelin, Zagat και Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα μέσα και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει αλγορίθμου.

 

Από φέτος εγκαινίασε και τα ειδικά βραβεία La Liste Mediterranean, τα οποία επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου, τα οποία τιμούν την μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της σκηνής της περιοχής.

 

Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage παρευρέθηκαν μεγάλα ονόματα της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής σεφ όπως ο Massimo Bottura, o Joan Roca, η Elena Arzak, η Clare Smyth κ.α., ενώ ειδικό βραβείο συνολικής προσφοράς έλαβε ο “βασιλιάς” της παγκόσμιας γαστρονομίας Alain Ducasse.

 

Τρία ελληνικά εστιατόρια βραβεύτηκαν στη γαλλική La Liste
Massimo Bottura και Alain Ducasse.

 

Το Pharaoh είναι το wine restaurant του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου.

 

Με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν επίσης από την Ελλάδα, τo πρόσφατα βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Delta καθώς και το Ergon που διακρίθηκε με το innovation award.

 

Οδηγός Γεύσης